Kolom Simon Rozendaal weekblad Elsevier over Anneke Bleeker

Save as PDF 
pagina verhuist van uitdaging.net

artikel van voor 2012

Even een onderonsje met Simon Rozendaal van Elsevier… (19-11-2012)

Beste Simon,
Graag wend ik mij tot jou.
Allereerst heel hartelijk dank voor het noemen van mijn naam in jullie blad, Elsevier. Super!  Je hebt je wederom zeer verdienstelijk gemaakt, ook al wilde jij waarschijnlijk het tegenovergestelde bereiken. Telkens als je mijn naam noemt in verband met vaccinaties, bewijs je mij en velen met mij een enorme dienst. Want… allereerst kost het ons niets om onze activiteiten gratis en voor niets in de belangstelling te krijgen; wie wil dat nu niet?

Ten tweede zet je mensen aan het nadenken.
“Nadenken?” Zie ik je denken. Ja nadenken! Bekend is namelijk dat jij je graag laat kietelen door de farmacie en je hen daarom geheel naar de mond praat. Dat kun je alleen maar doen als je iedereen en alles wat maar enigszins met andere feiten komt meteen belachelijk maakt en van tafel veegt. Helaas voor jou, wij laten ons niet van tafel vegen! Wij blijven met feiten komen en praktijkervaringen zijn er in de directe omgeving ook genoeg!

Jij beweerde het volgende:

Querulanten en complotdenkers als Hans van der Linde, Micha Kat en Anneke Bleeker ten spijt, is de vaccinatiegraad in Nederland in internationaal opzicht nog steeds ongekend hoog: meer dan 70 procent (zo’n 3,5 miljoen mensen) van de zestigplussers laat zich inenten. Het weinige onderzoek dat is verricht naar de effectiviteit van het vaccin geeft aan dat de prik een bescherming van 50 tot 60 procent biedt. Het aantal griepgevallen wordt dus met minstens de helft gereduceerd.

Grapjas, wat ben je toch een grapjas! 
Het is dat je met mensenlevens speelt, anders zouden we er echt hartelijk om kunnen lachen. Maar je gaat naar mijn idee nogal onzorgvuldig met de waarheid om en dat weet je net zo goed als wij allen die onbaatzuchtig de informatie verstrekken. Huisarts van der Linde, een respectabele man die net als wij de feiten verspreidt. Die overigens in het gelijk gesteld is maar ja, blijf hem achtervolgen met negatieve publiciteit. Micha Kat die zijn nek al op vele fronten heeft uitgestoken maar ook overal binnen jullie gelederen in de pan wordt gehakt omdat je niet tegen zijn argumenten in kunt gaan. En als je dat niet kunt ga je schoppen en slaan, bekend. Dat hebben we live al eens mogen meemaken, toen blies je een avond voortijdig af omdat jij en Dhr. Roel Coutinho inzagen dat de weerstand te groot was vanuit het publiek en dan kunnen jullie je gezicht alleen nog maar ‘redden’ door net te doen alsof jullie de onschuld zelve zijn en alle anderen in een verkeerd daglicht te zetten. Dat heet de kop in het zand steken en weglopen voor de ware feiten.

Daarom nog maar een keer!
Al lang is bekend dat het griepvaccin niet werkt en alleen maar een staaltje is van farmaceutisch gewin met grote lichamelijk gevolgen voor de ontvangers. Er zijn publicaties genoeg waarin andere feiten getoond worden, zoals die in ‘The Lancet’, die onder andere door Mike Adams van NaturalNews verspreid werd:

Schokkende vaccinstudie onthult dat influenzavaccins slechts bij 1,5 van 100 volwassenen beschermen tegen griep (en geen 60% zoals beweerd wordt) Donderdag 27 oktober 2011 door Mike Adams, the Health Ranger

(NaturalNews) Een nieuwe, in The Lancet gepubliceerde wetenschappelijke studie onthult dat griepvaccins slechts bij 1,5 op de 100 volwassenen die een griepprik hebben gehad, griep voorkomen. En toch, hoe voorspelbaar, wordt dit rapport als ‘klantenlokker’ gebruikt door de wetenschappelijke kwakzalversgemeenschap, de vaccinpromotende CDC en de wetenschappelijke klungels van de mainstream (=heersende stroming in de) media als bewijs dat ‘griepvaccins voor 60% effectief zijn!’

hartaanval door vaccinatie

Beste Simon, vaccins veroorzaken meer schade en inmiddels komen er steeds meer voorbeelden naar buiten. Zoals recent een verhaal dat aan ons werd verteld. Hier in de omgeving heeft iemand een hond die laatst ongelooflijk ziek werd. Zo ziek, dat men het ergste vreesde. Wat de eigenaar had geconstateerd was het volgende: al wandelend in het bos had zijn hond de uitwerpselen van paarden opgegeten. Tja, honden zijn niet bepaald de meest nette wezens op deze planeet en ook deze hond had blijkbaar last van dit euvel. Eerlijk gezegd zijn wij blij dat ondanks dat onze hond ook zijn eigenaardigheden heeft, hij dit gelukkig niet doet. Wij hebben het dus niet persoonlijk meegemaakt maar de eigenaar van de zieke hond kon ook de eigenaar van het bewuste paard traceren en wat bleek? Dat edele dier was kort daarvoor gevaccineerd! Niet zo beteuterd kijken nu, want ja dit zijn feiten uit de praktijk die meer zeggen dan al het geblaat van de farmacie bij elkaar.

Eerder zei ik al dat je ons niet zomaar van tafel kunt vegen en ook nu hebben we weer een antwoord dat hout slaat! De vaccins van het paard hadden een zeer negatieve invloed op de hond. Hoezo onschuldig? Simon, jij kunt alleen maar spreken zoals je spreekt! Stel je voor dat je ook maar één keer laat blijken dat je mogelijk twijfelt en mij en anderen kunt waarderen omdat wij allen alleen maar diverse informatie verspreiden om een compleet beeld te krijgen van wat er werkelijk gaande is… Dan kun je ‘je witte voetje’ bij o.a. GlaxoSmithKline wel vergeten. Je bent voor of je bent tegen en jij kunt niet de farmacie als ‘vriendje’ houden en tegelijkertijd de waarheid verspreiden. Nee onmogelijk! Door deze informatie te verspreiden en zo velen te doen geloven dat een griepvaccin juist goed is ben je op ‘legale’ wijze bezig velen de vernieling in te helpen! Een andere conclusie kan ik niet trekken. Slaap je nog wel rustig? Lees onderstaande artikelen eens door!

Anneke Bleeker
Bergen NH
19 november 2012
Bron Verontruste Moeders

Het zal me worst zijn…
…. aldus Simon Rozendaal van Elsevier…

Beste Simon,
Een week later maar ik wend mij nogmaals tot jou…
Allereerst dankjewel voor je reactie. Dat is in elk geval een punt van positieve aandacht, je reageert tenminste. Dat staat je netjes. Alleen de inhoud is een stuk minder, dus al met al kon ik niet juichen. Niet dat de inhoud iets met mij doet hoor, absoluut niet! Je toon is alleen van dien aard dat het volledig duidelijk is dat wij zo gek nog niet zijn! Want wie zegt nu: ‘Het zal me worst zijn wat…’. Die toon is van iemand die op voorhand schopt en slaat met woorden, om zelf zijn eigen geloof heilig te houden. Mensen die hard schreeuwen in een gezelschap waar een discussie op gang is gekomen denken veelal met hun manier van reageren allen ‘de baas te blijven’…

Dat doe jij exact hetzelfde maar dan met woorden op papier, je schrijft grof, onbehouwen en beledigend maar dat is nu typisch het gedrag van een journalist die zich op het verkeerde pad bevindt en dat ook weet! Jij kunt niet anders schrijven dan zoals je schrijft. Je hebt net als allen de nodige vaste lasten en je baan is je heilig, dat begrijp ik. Dat is de reden dat de dames en heren van het RIVM ook niet anders kunnen kletsen dan zij kletsen. Ga eenmaal een beetje onze kant op spreken of schrijven en je ligt eruit. Dag beloningen van de farmacie, dag baan…

Onafhankelijk, laat mij niet lachen. De afhankelijkheid druipt er vanaf en op het internet heeft men wat dat betreft ook geen nette benamingen voor je bedacht, maar omdat dit niet mijn stijl is zal ik deze woorden niet herhalen. Jij hebt je verplichtingen ten aanzien van allen die jou belonen en dat weegt zwaarder dan de werkelijke ethische kanten van deze verhalen. En dat is nu net ons verschil beste Simon! Ik krijg van niemand een beloning, o ja, beloningen genoeg in de vorm van positieve reacties en lieve mailtjes; wat dat betreft heb ik rijke dagen maar wanneer we over euro’s spreken dan ben ik geheel onafhankelijk en spreek ik op eigen titel, ik hoef aan niemand verantwoording af te leggen dan alleen aan mijzelf. Dus… af en toe heb ik een goed gesprek met mijzelf, overdenk van alles en heb het druk met dat wat op het scherm verschijnt, de lezingen die men boekt en de Gezond Verstand Avonden die landelijk zeer gewaardeerd worden en nu exact twee jaar draaien! We scoren met alle locatiehouders en de vele sprekers; meer dan honderd personen die beschikbaar zijn om te spreken… enorm!

Dat zijn mijn beloningen beste Simon!
Dat geeft voldoening, vooral als sprekers zich spontaan melden en aangeven graag via dit circuit hun medewerking te verlenen. Voldoening geeft het ook als locatiehouders zich melden en aangeven het fijn te vinden bij de GVA te horen. Mijn beloning is dat er nu twaalf mensen verspreid over het land zijn die mij helpen de nieuwe locaties in de eerste twee maanden te begeleiden en de lezingen te verzorgen voor er andere sprekers op de nieuwe locaties komen. Dat is zo waardevol beste Simon en dat is loon in puur natuurlijke vorm! Daar kan niet één keiharde euro tegenop! Op vrijwillige basis willen velen de goede informatie verspreiden. Dat is iets anders dan als journalist betaald worden en vanuit de farmacie iedereen zand in de ogen te moeten strooien. Dat is ons verschil beste Simon! Wiens brood men eet… inderdaad, diens woord men spreekt!

Maar tijd om aan allen te laten lezen wat je antwoord was:

Van: Rozendaal, Simon (RB-NL) [mailto:Simon.Rozendaal@elsevier.nl]
Verzonden: maandag 19 november 2012 18:45
Aan: annekeverontrustemoeders@kpnmail.nl
Onderwerp: FW: T.a.v. Simon Rozendaal
Urgentie: Hoog

Geachte mevrouw Bleeker,
Het zal me worst zijn wat onnadenkende en slecht geïnformeerde types als u en Micha Kat ook beweren, ik ben een onafhankelijk denker en kom op basis daarvan tot de conclusie dat het griepvaccin (en andere vaccins) weliswaar niet ideaal is maar beter dan niets. U gaat zelfs helemaal niet in op het nieuwe wetenschappelijke argument dat ik in mijn artikel noemde, dat het wellicht ook bescherming tegen hartaanvallen biedt. Ik vrees dat u met uw antivaccinatie-campagnes allerlei zwakken van geest  op het verkeerde been zit. Ik denk dat u zelf intelligenter bent dan u zich voordoet en dat maakt het alleen maar erger.
Schaam u!
Simon Rozendaal

—–Oorspronkelijk bericht—–
Van: Redactie Elsevier (RB-NL)
Verzonden: ma 19-11-2012 16:42
Aan: Rozendaal, Simon (RB-NL)
Onderwerp: FW: T.a.v. Simon Rozendaal

Hier moest natuurlijk een reactie op volgen en dat heb ik dan ook gedaan. Heb je nog de moeite genomen om te lezen wat goede vetten met ons doen?

Beste Simon,

Dat nieuwe ‘wetenschappelijke’ feit is ook absoluut niet om te promoten wanneer je weet dat elk vaccin meer ellende dan goed veroorzaakt. Hartaanvallen kunnen voorkomen worden door de goede vetten te eten. Heb je interesse? Lees via bovenstaande link het eerste hoofdstuk in mijn nieuwste boek en trek dan je conclusie ten aanzien van cholesterol, vetten en hart- en vaatziekten / hartaanvallen. (link verwijderd i.v.m nieuwe Codex Alimentarius wetgeving) Een griepvaccin (al was het maar als bijeffect) inzetten om hartaanvallen te voorkomen kan alleen maar verzonnen worden door mensen die zich verder niet hebben laten informeren. Door mensen die op een rechtlijnige weg blijven lopen en niet links of rechts durven te kijken omdat men anders bij de mainstream uit de gratie valt.

Overigens veroorzaken stress en vele andere invloeden ook hartaanvallen en deze wegduwen met een vaccin is wel heel kort door de bocht. Dan duw je de kwaal weg maar de bron blijft en in dit geval helpt een vaccin niet eens maar veroorzaakt deze nog meer ellende!

Ik dank je hartelijk voor je reactie, velen zien in wat er werkelijk gaande is en dit soort reacties van jullie uit versterkt dat alleen maar. Zal je antwoord eerlijk delen volgende week met allen die nu mijn schrijven van vandaag hebben gekregen, zo eerlijk zijn wij ook wel weer!

Met vriendelijke groet,
Anneke

Tot zover onze mailwisseling. Maar naar aanleiding van mijn reactie van vorige week aan jou heb ik zeer veel respons gekregen. Om deze nu allemaal te tonen gaat me te ver maar twee wil ik je niet onthouden:

Hoi Anneke,

Hier iets dat je wel zult kunnen gebruiken.
Ik geef het alleen door. Staat op de website van Ewald Stoteler.

http://www.klassiekehomeopathie.nl/nieuws/72/basis-van-vaccinatie-theorie-is-fout
Basis van vaccinatie theorie is fout (17 november, 2012)
De veronderstelling dat antilichamen nodig zijn om virale ziekten te bestrijden is een aangenomen feit. Uit deze studie blijkt echter dat deze veronderstelling op zijn kant ligt. Vaccins kunnen in feite het vermogen van het lichaam tegenwerken om ziekten te bestrijden.

Een nieuwe studie van de National Institutes of Health (NIH) verklaart dat de basistheorie achter vaccinatie verkeerd is. Dat is niet verrassend, omdat het nooit is aangetoond waar te zijn. Natuurlijk heeft dat kleine detail de vaccinatiepromotors nooit gestopt. Nu is er echter direct bewijs dat hun ongefundeerde claims nooit zijn gebaseerd op iets anders dan valse uitspraken.

Sterkte in de strijd
Martin

Dat is iets om nader te bestuderen maar hieronder een reactie van iemand rechtstreeks uit de praktijk en zo zijn er ongelooflijk veel voorbeelden.

Geachte mevrouw Anneke,

Met belangstelling heb ik uw artikel (grotendeels) gelezen en ben mede door mijn eigen recente ervaring tot de conclusie gekomen dat het geven van de griepprik te stelligste afgeraden dient te worden. Wat is het geval. Afgelopen week, 10 dagen na de griepprik, werd ik plotseling geconfronteerd met een gedeeltelijke aangezichtsverlamming. De huisarts stuurde me gelijk door naar de KNO arts omdat hij dacht dat er iets met mijn oor niet in orde was. De KNO arts heeft mij onderzocht en kon niets vinden. Hij zei dat dit waarschijnlijk was veroorzaakt door een virus en dan met name het griepvirus. Mijn dochter als ervaren verpleegkundige trok meteen de conclusie dat het dan de griepprik moet zijn geweest, omdat ik die 10 dagen er voor heb gehad. Ik heb dan ook besloten dat dit de laatste keer is geweest, ook al ben ik 60 plusser. Ik hoop dat ik u hier weer een klein beetje mee geholpen heb om de Farmaceutische industrie te beteugelen.

Hartelijke groeten en succes.

Jan

Er zijn zoveel artikelen die ik je kan aanreiken en allen vegen zo je overdonderende geschreeuw via woorden van tafel!
Je denkt Nederland te kunnen overschreeuwen maar niets is minder waar. Er gaan zoveel ogen open, hoe meer jij beledigend over ons schrijft, des te meer je helpt de waarheid boven tafel te krijgen.
Dus ga zo door en wij zijn blij! We blijven met tegenargumenten komen, steeds weer, want de natuur laat zich niet manipuleren Simon, echt niet!

Voorbeelden te over. Tot slot geef ik je een goede raad:
Eet dagelijks een paar eetlepels kokosvet! De pure, niet de ontgeurde versie hoor, die is gemanipuleerd, maar puur, biologisch kokosvet! Goed voor de hersenen en het voorkomt Alzheimer!
Kijk, ik heb het nog goed met je voor ook! Dat komt, omdat ik geen belangen heb!

Hartelijke groet,
Anneke Bleeker
Bergen NH
26 november 2012

Uit Weekblad Elsevier (online Editie)

“Welnu, dat baart mij zorgen. Het heet dat we op weg zijn naar een kennismaatschappij maar het lijkt wel alsof we met zijn allen steeds stommer worden.

Rattengifvaccins
Herinnert u zich Anneke Bleeker nog? Die mevrouw verkocht droogboeketten en kwam opeens tot het inzicht dat vaccins levensgevaarlijk zijn. Er zat rattengif in, het was een samenzwering van de farmaceutische industrie, er zat een bizarre joodse stam achter, het was een complot van aliens die via nanobots in de injectienaalden ons onder hun invloed probeerden te brengen, ik weet niet precies meer welke theorie ze aanhing, het wisselde ook nog wel eens, maar feit is dat ze grote invloed had.

Als gevolg van haar bemoeienissen en die van enkele bondgenoten, ontstond er de afgelopen jaren een heuse campagne tegen het baarmoederhalskankervaccin. Dat was absurd.

Ik vind vaccins sowieso een enorme verdienste van de menselijke samenleving (te vergelijken met jawel, het temmen van het atoom) en het feit alleen al dat we een vaccin hebben dat tot op zekere hoogte (niet volledig maar niets is perfect) beschermt tegen die vreselijke ziekte kanker is natuurlijk fantastisch.

Irrationaliteit
Maar toch hebben tienduizenden meisjes ervan afgezien om zich te laten vaccineren, gek als ze waren gemaakt door Anneke Bleeker en haar kornuiten. Dat is geen teken van een rationele kennismaatschappij, dat is de irrationaliteit van de donkere middeleeuwen!

Zoiets zie je niet alleen bij vaccins, je merkte het ook aan de absurde reacties op de brand bij Moerdijk en je ziet het nu bij de reacties op Fukushima. Zijn wij als samenleving wel rationeel genoeg om kernenergie te accepteren?”

Het volledige artikel (Opinie) van Simon Rozendaal kun je lezen op de website van Weekblad

De reactie van Anneke Bleeker op dit artikel:

Geachte redactie,

Graag reageer ik op het stuk geschreven door Simon Rozendaal van afgelopen zaterdag.

Het is weer duidelijk dat uitspraken die door anderen gedaan worden bij de verkeerden in de mond gelegd worden. Hij legt mij woorden in de mond die ik nooit gezegd heb en die ik ook nooit zal zeggen! Bijgaand schrijfsel is ontstaan naar aanleiding van zijn nietszeggende verhaal.

Zijn manier van schrijven, dat denigrerende, en het verdraaien van de waarheid zie ik als een regelrechte belediging.

Ik verlang van u dat zijn hersenspinsels over mij recht gezet worden. Hij kan hier mijns inziens niet mee wegkomen. Mocht ik na een week vanaf heden geen reactie van Simon Rozendaal of van u als redactie hebben ontvangen zal ik niet aarzelen een klacht in te dienen bij de Raad voor Journalistiek.

Hoogachtend,

Anneke Bleeker

Bijlage: Vaccinatie-industrie op de rand van de afgrond (is verwijderd i.v.m Codex wetgeving)

Geachte Mevrouw Bleeker,

Dank dat u de moeite hebt genomen mij te schrijven.

Het spijt me dat u zich heeft gestoord aan zijn column.

We zullen onder het stuk van de heer Rozendaal een verwijzing plaatsen naar uw reactie.
Met hartelijke groeten,

J.A.S. Joustra
Hoofdredacteur Elsevier

Geachte redactie,

Het stuk van mij plaatsen onder het geschrevenen van Dhr. Rozendaal is mooi.
Toch verwacht ik van Dhr. Rozendaal persoonlijk een excuus in de vorm van een rectificatie in Elsevier.
Mijn voornemen om één en ander te melden bij de Raad voor Journalistiek blijft hierbij staan totdat ook deze stap is genomen.

Met vriendelijke groet,

Anneke Bleeker

Geachte Mevrouw Bleeker,

Aangezien u zelf deelneemt aan het publieke debat met uitgesproken standpunten, moet u tegen een stootje kunnen als u op een columnachtige manier op de hak wordt genomen. Overigens zegt de heer Rozendaal dat u “grote invloed” heeft.

We zijn u ruim tegemoet gekomen door nota bene onder het stuk van de heer Rozendaal een verwijzing te plaatsen naar uw eigen artikel, waarin u de heer Rozendaal weerspreekt. Columns en meningen laten zich, anders dan feiten, lastig rectificeren. Overigens heeft het stuk niet in het weekblad gestaan, alleen op de website, dus daar hoort de verwijzing naar uw artikel ook thuis.

Uiteraard staat het u vrij een klacht te deponeren bij de Raad voor de Journalistiek. Voor u informatie meld ik slechts dat Elsevier de Raad niet erkent, hetgeen betekent dat we ons niet bij de Raad verweren (dat is meestal in het voordeel van de klager) en dat we geen aandacht besteden aan het oordeel van de Raad. Klachten tegen Elsevier neemt de Raad overigens wel in behandeling.

Alle goeds.
Met hartelijke groeten,

J.A.S. Joustra
Hoofdredacteur Elsevier

Beste Mijnheer Joustra,

Allereerst mijn oprechte excuus dat ik u in een eerdere mail ‘mevrouw’ heb genoemd. Daar de naam Ingrid in het mailadres stond was ik daardoor afgeleid.

Fijn te lezen dat we een bepaalde invloed hebben. Gelukkig kunnen velen door dit feit de ‘andere kant’ van de informatie tot zich nemen en beter nadenken welke invloeden zij willen volgen c.q. geloven.

Persoonlijk raakt Dhr. Rozendaal mij absoluut niet. Het gaat om dat wat hij zegt.
Als een ander tijdschrift een onwaar verhaal verspreidt kan ik jullie daar niet op aanspreken.
Dus mag een journalist (Rozendaal in dit geval) mij ook geen woorden in de mond leggen die door iemand anders zijn gezegd. Dat is mijn punt.

Er worden al zoveel halve waarheden en hele leugens verspreid in medialand; als we dan ook nog beschreven worden met uitspraken die niet door de persoon gedaan zijn, bewijst dit des te meer dat internet en papieren media alleen maar volgeschreven worden om te vullen!

Het enige dat ik vraag is een herschrijven van Dhr. Rozendaal in zijn volgende column. Gewoon even toegeven dat de uitspraken van iemand anders niet de mijne zijn.

Is dat zo moeilijk? Durven toegeven dat je ernaast zat? Grote jongen zijn en je fouten erkennen!
Meer vraag ik niet.
Bij dat standpunt blijf ik.

Vriendelijke groet,
Anneke Bleeker

Noot:

De reactie van hoofdredacteur Elsevier J.A.S. Joustra ; “Columns en meningen laten zich, anders dan feiten, lastig rectificeren”.

Dat is nu precies wat er aan de hand is in media land; Feiten worden maar al te vaak verdraaid! Over vaccinaties bestaat namelijk geen enkel wetenschappelijk bewijs! – Henk Mutsaers