Hersenbeschadiging door kindermedicijnen

Kindermedicijnen voorzien van een laagje hersen beschadigend aluminium


kinder medicijnen(NaturalNews) Aluminum Lake, voedingskleurstof, die veelvuldig wordt gebruikt in de mantel van vloeibare medicijnen voor kinderen, bevat gevaarlijke hoeveelheden aluminium en schadelijke synthetische petrochemische stoffen. Deze ‘petrochemische stoffen’ zijn carcinogenen en bevatten petroleum, antivries en ammoniak, die een lange lijst van bijwerkingen kunnen veroorzaken. Aluminiumvergiftiging kan leiden tot korte en lange termijn schade aan het centrale zenuwstelsel, zoals geheugenstoornissen, autisme, epilepsie, geestelijke aftakeling en dementie.Door: S.D. Wells
Vertaling: Frank Bleeker
Bron Natural News

Disclaimer
Dit is een vertaling van een Amerikaans artikel. Hoewel veel van wat betoogd wordt van toepassing is op de wereldwijde situatie, dienen we ons te realiseren dat sommige van de genoemde voorbeelden vooral betrekking hebben op omstandigheden in de Verenigde Staten.

pagina verhuist van uitdaging.net

artikel van voor 2012

Onderzoek toont aan dat slechts 4ppm (parts per million – deeltjes per miljoen) het bloed kan laten stollen. Dit is wat de Ziekte van Alzheimer veroorzaakt en ook is aangetoond dat het remmend werkt op het leren. Aluminium inname wordt ook in verband gebracht met het ontstaan van botaandoeningen, waaronder stressfracturen.

FD&C Yellow Aluminum Lake, ook bekend als tartrazine is een chemisch brouwsel, een derivaat van koolteer. Het is bekend als een reproductief gif (schadelijk voor de voortplanting). Alle kunstmatige kleurstoffen bevatten Aluminium Lake, dus als je kind mag kiezen tussen een rood, blauw, of groen medicijn, mag het eigenlijk kiezen welk gif het mag innemen. Verschillende chemisch ‘verbeterde’ kleurstoffen bevatten ammoniak en produceren daarom, volgens CSPI (Center for Science in the Public Interest – Centrum voor Wetenschap in het Algemeen Belang), verbindingen waarvan in dierstudies bewezen is dat zij diverse vormen van kanker veroorzaken.

Hieronder volgt een overzicht van de meest gebruikte kleurstoffen in voeding en hun schadelijke eigenschappen:

Blauw # 1 :
Briljantblauw – E133
Onderzoek toont aan dat het tumoren veroorzaakt in de nieren bij muizen.
Blauw # 2 :
Indigotine – E132
Onderzoek toont een nog hogere incidentie van tumoren, met name gliomen in mannetjesratten. (Een glioom is een tumor die begint in de hersenen of in de ruggengraat.)
Rood # 2 :
Amaranth – E123
Giftig voor knaagdieren, zelfs op zeer beperkte schaal; veroorzaakt tumoren in de blaas.
Rood # 3 :
Erythrosine – E127 (ook wel: Erythrosine B of tetrajodofluoresceïne)
De FDA erkende in 1990 dat deze kleurstof bij dieren schildklierkanker veroorzaakt. Het is verboden om deze stof in cosmetica te gebruiken, maar wordt nog steeds toegestaan in voedsel en medicijnen.
Rood # 40 :
Allura rood AC – E129
De meest populaire kleurstof van allemaal! Verzwakt het immuun-systeem van muizen. Allergische reacties komen veel voor.
Groen # 3 :
Voedselgroen – E147
Veroorzaakt blaas- en teelbalkanker
Geel # 5 :
Tartrazine – E102
Beïnvloedt het gedrag en induceert ernstige overgevoeligheidsreacties.
Geel #6 :
Zonnegeel FCF – E110
Veroorzaakt bijniertumoren bij proefdieren

Het volgende is rechtstreeks overgenomen uit de FDA’s ‘Regulerende Processen  en Historische Perspectieven’: “Toegevoegde kleurstoffen zijn belangrijke bestanddelen van een groot aantal producten, waardoor ze aantrekkelijk, smakelijk, en leerzaam worden. De toegevoegde kleur fungeert als een soort van code die ons in staat stelt om producten op zicht te identificeren, zoals snoep smaken en geneesmiddelen doseringen.” Echt waar?! Medicijndoseringen op zicht herkennen?

Sinds het jaar 2000 heeft er in de Verenigde Staten een toename plaatsgevonden van 55% aan giftige voedselkleurstoffen. Er gaat ieder jaar 6.803.886 kilo aan kleurstoffen in eten, drinken, snoep, en medicijnen en de FDA doet er helemaal niets aan om de consumenten te beschermen tegen een kleurrijk spervuur aan gif.

Onderzoek onthult dat kinderen rond hun twaalfde jaar al ongeveer drie pond kleurstof naar binnen heeft gekregen.

Hieronder volgen een aantal populaire producten en ‘merknamen’ die je misschien per ongeluk als uitzondering zou hebben beschouwd: RD&C kleurstoffen en kleuren in gebakken producten, dranken, snoep, ontbijtgranen, medicijnen, diervoeders, persoonlijke verzorgingsproducten, cosmetica, hoestsiropen, NyQuil van Vicks, Tylenol, Robitussin, Jello, gekleurde gelatines, Cheetos, Skittles, Fruity Pebbles, Maraschino kersen, worstjes, Mountain Dew, Doritos, kauwgom, mixdrankjes in poedervorm.

Amerikaanse bedrijven die in Europa zaken doen, moeten momenteel hun producten aanpassen met natuurlijke kleurstoffen om aan de strenge Europese regelgeving te voldoen. De achterliggende redenering van de FDA is dat, omdat kunstmatige kleurstoffen vooral worden gebruikt in voedingsmiddelen en medicijnen met weinig of geen voedingswaarde, het Amerikaanse publiek al ‘op de hoogte’ moet zijn van de gevolgen voor de gezondheid, dus maakt het niet uit dat er andere giffen worden toegevoegd.

Wat zijn de mogelijkheden tegenover giftige medicijnen? Raadpleeg eens een natuurgenezer om advies in te winnen over de ingrediënten van voedsel en medicijnen.

Bronnen voor dit artikel zijn onder andere:

Lees meer: verwijderd

13-07-2010De afgelopen jaren hebben farmaceutische bedrijven geneesmiddelen op de markt gebracht waarvan de kleur, de geur en de smaak speciaal zijn ontwikkeld om te zorgen dat de geneesmiddelen makkelijk aan kinderen zijn toe te dienen.

De Britse Food Commission heeft 41 geneesmiddelen onderzocht die bestemd zijn voor kinderen jonger dan drie jaar. Uit dit onderzoek is gebleken dat bovengenoemde additieven risico’s met zich kunnen meebrengen: de kunstmatige kleurstoffen leiden tot overgevoeligheid, de verschillende geur- en smaakstoffen kunnen allergische reacties veroorzaken en door de antioxidanten kunnen — onder meer — roodheid en jeuk ontstaan.

Het probleem is dat deze stoffen niet altijd vermeld staan in de bijsluiter. Het gevolg daarvan is dat ouders niet weten dat geneesmiddelen deze stoffen bevatten en al helemaal niet wat de mogelijke bijwerkingen zijn van deze stoffen. Dit gaat dus ten koste van de gezondheid van het kind.