ADHD, wie is er gestoord, de dokter, de leraar of … ?

pagina verhuist van uitdaging.net

artikel van voor 2012

Ritalin makkelijk voor de leraar en sommige ouders


ADHD, wie is er gestoord?

Deze week stond Zembla in het kader van de toenemende diagnose ADHD. Steeds meer mensen vragen zich af, wie is er nu gestoord, de kinderen en volwassenen die deze ‘ziekte’ zogenaamd hebben, of zijn het de dokters die ziek in hun hoofd zijn. De drugsdealer in een witte jas? Een medicijn dat note bene al jaren een ‘zwarte lijst’ (black box) waarschuwing heeft van het FDA. Kun je de dokters (en de leraar) nog wel vertrouwen die de grootste studie naar ADHD gebruik totaal negeren? Worden de belhamels die we vroeger ook in de klas hadden nu maar gewoon aan de verdovende en verslavende middelen gezet? Wie zijn er nu de drugsdealers de dokters geholpen door de leraren (drugsrunners)? Is de dokter wel gekwalificeerd qua kennis niveau om iemand de stikker ADHD op te plakken? Wordt er immers onderzoek gedaan naar al de chemische stoffen en de interactie daarvan op het gedrag van de mens. Het antwoord durf ik als ‘leek’ al wel te geven: Nee! En wat is de rol van de ouders? Beiden een drukke baan, stress en dan nog een druk kind erbij, dan is zo’n pilletje toch wel gemakkelijk. Maar, …. hoe zat het ook al weer dat … houden van? Zijn het de niet ADHDers die een beetje gestoord zijn?

Ritalin is kanker verwekkend en psychose inducerend, wetenschappelijk bewezen. Expliciete gegevens daarover zijn te vinden in de volgende litteratuur: 

John Virapen:  ‘Bijwerkingen, waarvan sommige dodelijk kunnen zijn’; bekentenissen van een ex-topman uit de farmaceutische industrie.

ISBN 978 90 79872138; 

Fernand Haesbrouck: ‘de fraude er serotonine en dopamine’. ISBN 978 90 815213 0 7 .

Fernand is een Belgische apotheker, die na biochemisch onderzoek in zijn laboratorium, het bedrog rond Ritalin ontmaskerd heeft en met de dood bedreigd is vanwege zijn ontsluiering van de leugen van Ritalin. Hij heeft hard bewijs dat er fraude en bedrog gepleegd wordt.

Het boek is rechtstreeks te bestellen bij hem. Tevens kan men zich inschrijven op zijn nieuwsbrief. Er is een onthullend artikel over Ritalin in Medisch Dossier: “Ritalin een recept voor kanker?” Jaargang 10 november 2003. Ook in een recent nummer van Medisch Dossier “ADHD door vervuiling?” veel goede informatie; Jaargang 12, no 7, juli en augustus 2010. Als oude nummers te bestellen op tel. nr: 010 4360995 

Een positief boek: Hans Stolp: ‘de levensopdracht van Nieuwetijdskinderen; wie ze zijn en wat ze ons leren. ’ ISBN 978 90 202 0401 8 

In het zeer recente boek uit de ANDERS DENKEN SERIE: geschreven door dr. Marianne Moussain-Bosc : ‘MAGNESIUM, dé oplossing voor gedragsstoornissen en vele andere aandoeningen’ ISBN 978 90 872183; waarin ADHD in hoofdstuk 4 beschreven wordt. 

Alternatieve behandelingen: 

Biophotonen Coherentie Therapie bij Greet Berveling, Oosterweg 18,9649 JW Muntendam tel: 0598 633699 of bgg 0598 633655. 

Neurofeedback in combinatie met orthomoleculaire geneeskunde bij Friso Bergsma, te bereiken: 033 7850321 of 06 48013713 

Artikel: ADHD verslaving kinderen: We stonden erbij en keken erna! 

* ADHD medicijnen gevaarlijker als Vioxx?

SLOG Radio Geertruidenberg: Dinsdagavond 20 maart hadden we een interview met Fernand Haesbrouck de schrijver van het boek “ADHD-medicatie: medische megablunder.” Dit is het eerste boek dat eens niet handelt over alle mythen rondom ADHD, maar dat het werkingsmechanisme van de gebruikte medicatie aantoont en uitlegt. De actieve stof in Rilatine en Concerta, is een cocaïneproduct waarvan de amfetaminewerking psychotisch maakt. De internationale literatuur vermeldt dat het werkingsmechanisme van die medicatie onbekend is, net zoals ook de werking van de Prozac-stof Strattera bij ADHD niet gekend zou zijn. 

Dit boek legt uit waarom het werkingsmechanisme voor patiëntjes, ouders en schooldirecties beter onbekend blijft en toont aan dat het chronisch gebruik van stimulantia ook een prijs heeft. Over die medicatie weten dokters alleen maar dat ze er niets over weten, vandaar dat men deze geneeskunde dan ook ‘evidence based medicine’ is gaan noemen. Sinds het wereldcongres van Venetië over pulmonaire hypertensie is bekend dat de sterfgevallen met Rilatinekinderen meestal een pulmonaire hypertensie als oorzaak hebben. Nu worden die sterfgevallen nog steeds afgedaan als aangeboren hartziekten. Moesten die Rilatinedoden (gemiddeld 1,5 per maand) nu allemaal een juiste doodsoorzaak krijgen, dan zou het aantal sterfgevallen door die medicatie VEEL hoger liggen dat het aantal sterfgevallen dat men ooit rapporteerde met Vioxx. Het is natuurlijk veel gemakkelijker om op de bijsluiter te vermelden dat het werkingsmechanisme niet gekend is. Zo kan men de waan van een schijnveiligheid ophouden en een vlottere verkoop blijft verzekerd! Er is het gezegde: Als het absurde normaal wordt, dan is de totale waanzin niet meer veraf. Als men pedagogisch comfort kan kopen, door legaal amfetaminecocaïne doping te dealen, dan is de waanzin inderdaad niet ver meer af. http://www.wwaow.com/wwaow/site/bookdetail/?bookid=89

Het interview kunt u hier beluisteren: ADHD interview Fernand Haesbrouck

E-nummers en ADHD

Wetenschappelijk rapport uit 2007 : 6 kleurstoffen oorzaak van ADHD (hyperactiviteit)  De FSA (Food Standards Agency) verzocht al in 2008 om tegen eind 2009 zes (6) kunstmatige kleurstoffen te verbieden. Ook ging er een waarschuwing uit naar de ouders m.b.t. de gevaren van deze E-nummers. Met name deze kleurstoffen (zie overzicht) plus Natriumbenzoaat (E-211) worden in verband gebracht met hyperactiviteit (ADHD) in een £ 750.000  kostende studie door de Southampton Universiteit (2007).

De onderzoekers schatten dat  ADHD met 30% zou kunnen worden teruggebracht wanneer producenten deze toevoegingen zouden weglaten uit hun produkten.Overzicht “Southampton Six” :

E-110 : Zonnegeel FCF

E-122 Azorubine

E-102 : Tartrazine 

E-124 : Ponceau 4R 

E-104 : Chinolinegeel 

E-129 : Allura rood AC 

  + 

E-211 : Natriumbenzoaat Benzoaat is opgenomen in de lijst met additieven waarvan medisch onderzoek aantoonde dat ze hyperactitivteit in de hand werken. 

Een studie van de Universiteit van Southampton concludeerde dat benzoaat in combinatie met andere additieven de hyperactiviteit van kinderen verhoogde. Zo verhoogde de hyperactiviteit van 3 jarige kinderen tot 20% nadat ze drankjes met benzoaat dronken. Benzoaat in drankjes die vitamine C bevatten kan omgevormd worden tot het kankerverwekkende benzeen. Daarnaast kan benzoaat leiden tot hyperactiviteit, celstructuren beschadigen en de natuurlijke darmflora ontregelen. Bevatten (nog) benzoaat: Cola Everyday, Boxer Cola, Danone Vitalinea, Sprite, Sprite Zero, Orangina en Gini Lemon.

Let vooral ook op het bekende, bij kinderen o zo geliefde, snoepgoed van HARIBO (HAns RIegel aus BOnn) : “bomvol” met e-nummers (verschillende soorten zelfs meer dan 12 dubieuze toevoegingen, waaronder de 6 hierboven genoemde)