Er goed uitzien begint bij gezonde darmen !

Als we gezonde darmen hebben, dan hebben we ook een zichtbaar gezondere huid. Gezonde darmen maken ons dus niet alleen slank en ge­luk­kig, maar ze geven ons ook een stralende teint en glanzend haar.

Daarnaast zorgen ze er ook voor dat we minder Gezonde darmen voor een stralende huid last hebben van allergische huid­re­ac­ties en andere huid­aan­doe­nin­gen. Dit boek be­schrijft de verbanden tussen de gezondheid van de darmen en uiterlijke schoonheid, en geeft inspirerende recepten voor een darm- en huid­vrien­de­lij­ke voeding. Want ge­zon­de voeding is de basis van een mooi uiterlijk! De auteur is de bekende Duitse prof. dr. Michaela Axt-Gadermann. Ze is arts en huidspecialiste en heeft diverse boeken op haar naam staan. Als je Duits goed genoeg is, bekijk en beluister haar eens op onderstaande video

In haar eigen woorden: “De darmen zouden ons een stralend uiterlijk geven? Dat klinkt op het eerste gezicht meer dan ongelofelijk. We­ten­schap­pe­lijk onderzoek heeft echter de afgelopen jaren al heel wat verbazingwekkende feiten aan het licht gebracht en daarbij heeft het ook het nauwe verband tussen twee op het eerste gezicht volledig verschillende organen kunnen aantonen.

Onze huid lijkt de spiegel van onze darmen te zijn. De oorzaak van veel huidaandoeningen ligt in het spijsverteringsstelsel, net als de sleutel tot een mooie huid en vol haar.
Daar zijn miljarden bacteriën voor ver­ant­woor­de­lijk, die niet alleen in het spijsverteringskanaal maar ook op onze huid leven en van ongelofelijk belang zijn voor onze gezondheid en uitstraling.

Met behulp van een gezonde darmflora pro­du­ceert ons lichaam een groot aantal nuttige stoffen zoals antioxidanten, stoffen ter bescherming tegen de uv-straling, maar ook hyaluronzuur en ceramide, die we als actieve cosmetische be­stand­de­len kennen. Ze helpen allemaal om onze huid mooier te maken.

Darm- en huidbacteriën kunnen echter ook al­ler­gieën, eczeem en ontstekingen verminderen en dragen daardoor bij tot een mooie en gezonde huid. Ik heb voor dit boek opnieuw een groot aantal studies bestudeerd, vergeleken en ge­ana­ly­seerd en zelf ook onderzoeken uitgevoerd. Ik wil je laten kennismaken met heel wat nieuwe, interessante en verrassende weetjes over de liefdesgeschiedenis tussen de huid en de darm.”

Wat hebben de darm en de huid gemeen? Op het eerste gezicht helemaal niks! Onze huid is – als ze gezond en goed verzorgd is – ons uithangbord. Ze maakt ons aantrekkelijk, geeft ons informatie over onze gezondheid en ons voedingspatroon.

Op basis van de huid kunnen er zelfs conclusies getrokken worden over onze levensstijl: hebben we een leuk nachtje feesten achter de rug, dan ziet onze huid er bleek en vermoeid uit. Ook rokers en mensen die vaak zonnebaden kan men er zo uitpikken na een blik op hun gezicht.

Hun huid wordt vroegtijdig gerimpeld en door pigmentvlekken zien ze er oud uit. En niet in de laatste plaats zou de huid ook de spiegel van onze ziel zijn. Als we stress en zorgen hebben, dan komen er puistjes tevoorschijn en ontstaan er ontstekingen.

Succesboeken: Gezonde Darmen