Natuurlijke of chemische gezondheid

Kies je voor zonnebloemen of malariapillen?
Kies je voor varkensgras of antibiotica?


pagina verhuist van uitdaging.net

artikel van voor 2012

Zonnebloemen … prachtige imponerende bloemen die door velen gewaardeerd worden. Grote reuzen in de tuinen, velden vol voor de handel en bossen in de bloemenwinkels. Zonnebloemen spreken tot ieders verbeelding, een geschikte bloem om kinderen mee te stimuleren meer naar de natuur te kijken. Wedstrijden onderling, wie heeft de zonnebloem met de langste steel? Vogels zijn later in het jaar blij met de pitten en het is bijzonder dat uit zo’n klein pitje zo’n reuze bloem kan bloeien.

Varkensgras … dit groeit werkelijk overal. In voegen tussen stoeptegels en klinkers, in tuinen, in grasvelden, in de vrije natuur; Nederland is rijkelijk voorzien van varkensgras. Men noemt het ook wel zwijnengras, mottengras, bargengras, weggras of kreupelgras. Eetbaar is dit gras ook nog. Jonge scheuten in salades, alleen… je moet er even doorheen prikken. Omdat het op zoveel onooglijke plaatsen groeit, lokt het niet direct maar toch… gezondheid groeit letterlijk voor je voeten.

Wat heeft een zonnebloem nu met een malariapil te maken en varkensgras met antibiotica?

Weinigen zullen deze link leggen. Kruidenvrouwtjes die begrijpen nu ongetwijfeld wat ik bedoel. Maar ja daar valt niets aan te verdienen en de oplossing klinkt zo logisch dat deze toch vooral onder het vloerkleed geveegd moet worden. Wie op reis gaat kan zich op voorhand al druk maken over mogelijke ziektes die hij of zij eventueel zou kunnen oplopen. Als ik dat zo bedenk dan zou je ook vandaag je been in het gips kunnen laten zetten omdat je deze mogelijk morgen zou kunnen breken.

Geen vergelijk? Daar ben ik het niet mee eens!
Stel dat dit of dat gebeuren gaat? Dan heb je op voorhand actie ondernomen! Je helemaal in het gips laten zetten is een nog betere oplossing want ja, je kunt ook morgen je hand breken, je elleboog, je grote teen, wie zal het zeggen? Dit is hetzelfde als wanneer men op voorhand malariapillen neemt voor men vertrekt, tijdens de reis en mogelijk nog na thuiskomst. Vaccins vallen onder datzelfde hoofdstuk. Wie naar een ver land gaat ‘moet’ vooral DTP, Hepatitis A en B en Tyfus als vaccins laten inspuiten. Dat zijn drie shots en zes vaccins totaal in een halve week tijd.

Want ja, stel dat je…

De andere kant van het verhaal is dat deze vaccins vol zitten met niet lichaamseigen stoffen. Wil je aluminiumhydroxide ingespoten krijgen? Wil je formaldehyde ingespoten krijgen waarvan bewezen is dat het kankerverwekkend is? Kijk wat is nu veiliger? Een kankerverwekkende stof in laten spuiten of mogelijk een ziekte oplopen waar je immuunsysteem raad mee weet mits je gezond hebt geleefd en een goed werkend systeem hebt opgebouwd.

Wie op voorhand al niet gezond leefde, zich vol gooide met allerlei lichaamsvreemde stoffen zoals aspartaam en andere E nummers, moet al helemaal geen vaccins in laten spuiten want de inwendige gifberg zal nog groter worden. We laten ons massaal gek maken en de farmacie vaart er wel bij en doet een flinke duit in het zakje om de angst nog meer aan te wakkeren. Vaccins, een mooier machtsmiddel is er niet. Wij gingen in het verleden, in de jaren tachtig, naar voormalig Joegoslavië. We trokken in het naseizoen een behoorlijk stuk door het land en zijn tot bij de Albanese grens geweest. Wat wij zagen was lang altijd niet smakelijk of gezond volgens onze normen. We genoten van het land, de cultuur en alles wat we zagen, want we kregen een enorme indruk van hoe de bevolking echt leefde. Wij maakten ons in die jaren geen seconde druk over het feit of we nu wel of niet veilig waren ten aanzien van onze gezondheid. We aten het lokale voedsel, groente passend bij de tijd van het jaar, druiven langs de kant van de weg, ijsjes van de lokale ijsverkoper, we dronken water uit de kraan, aten vlees van het spit, kortom we voelden ons één met de bevolking! We kwamen altijd weer opgeladen thuis, met andere woorden: het had ons goed gedaan. Tegenwoordig is er al een advies je te laten vaccineren als je naar Kroatië wilt. Geen haar op mijn hoofd die hier aan zou denken. Zijn ze nu helemaal gek geworden? Vaccins en malariapillen, schitterende marketingtechnische middelen om de hele aardbol te bewerken en zoveel mogelijk personen hier in te laten trappen. Gif, dat is het, gif inspuiten of gif slikken in de vorm van pillen om je zogenaamd te beschermen.

Ja ja, en dan andere ziektes oplopen door die bende?
Legale criminaliteit, dat is het. De farmacie is op legale wijze bezig, denken ze, ons allen te vergiftigen, nog net niet te vermoorden want dan missen ze inkomsten van ‘medicijnen’ die de gevolgen weer op moeten lossen van de opgedane schade van vaccins en pillen die je eigenlijk moesten ‘helpen’. Begrijpen we het nog? Alles is over de top!

Zonnebloemen, daar komen we nu weer op terug
De bloembladeren van de zonnebloemen zijn namelijk het eren waard. De heilzame werking is dat zij koortsverlagend zijn en daarom goed in te zetten bij malaria. Kijk, opgelost, kost niets en is doeltreffend! Maak een theemix van twee theelepels gedroogde zonnebloembladeren met één theelepel lindebloesem. Giet daar een kopje kokend water overheen en laat deze thee vervolgens tien minuten trekken. Voor het opdrinken even door een zeefje halen en eventueel zoeten met honing. Drink twee tot drie koppen per dag bij ziekten die gepaard gaan met koorts. Zonnebloembladeren kun je drogen. Neem wel een biologische variant want anders ben je alsnog achter de wagen als deze zijn behandeld met de verkeerde middelen. Maar het moraal van het verhaal is dat je zonnebloemblaadjes gedroogd mee kunt nemen op reis, samen met gedroogde lindebloesem en je zo altijd een doeltreffend middel bij je hebt. Maar ja pas op, dit zijn recepten van kruidenvrouwtjes en daar is de farmacie niet van gecharmeerd! Kruidenvrouwtjes moet je vermijden als de pest, zij hebben het slecht met allen voor! Puur natuur, kom op zeg, dat slik je toch niet? Je kunt volgens farmacieland beter pillen samengesteld uit gif slikken… daar zijn we bij gebaat.

Of… is hun banksaldo daarbij gebaat?

Want zonnebloemen kunnen we massaal zoveel laten groeien als we zelf willen, vervolgens droog je de blaadjes en niemand heeft hier nog iets mee te maken. De zonnepitolie heeft een helende werking op een schilferige huid, bij slecht genezende wonden of pijnlijke ledematen. Nog een extra tip is die van de ‘trekoliekuur’. Wanneer je bent opgestaan neem je één theelepel zonnebloemolie in de mond om je tanden ermee te spoelen. Slik deze olie beslist niet door en spuw het na een minuut of tien tot vijftien uit. De zonnebloemolie heeft een zuiverende werking, tanden kunnen witter worden en ook hier weer: ‘puur natuur’ werkt. Er is één kanttekening om bij zonnebloemolie te vermelden. Zo gezond als dit voor ons is, verhit het nooit! Verhit deze olie echt nooit want dan wordt het toxisch en werkt het tegen je. Wel kan deze olie koud in salades verwerkt worden. De zonnebloem, een veelzijdig gewas en bovenal waanzinnig mooi!

Varkensgras heeft een andere werking, de natuur zorgt voor alles…
Varkensgras, ik geef het toe, mijn favoriete gewas is dit ook niet. Wel ben ik het gaan waarderen sinds ik weet dat het eetbaar is en goed voor onze gezondheid. Maar zo mooi als een zonnebloem is, zo klein en nederig is varkensgras. Toch wil ik hier een lans voor breken want wanneer je een mooie pol ziet groeien en deze ook de ruimte krijgt dan is er toch een schoonheid te ontdekken. Uiteindelijk zijn alle planten en bloemen op hun manier mooi en hebben zij allen een functie in het verhaal dat ‘natuur’ heet.

Varkensgras is zo overdadig aanwezig, iedereen kan dit drogen. In de bloeiperiode pluk je bosjes en hang je deze te drogen in een ruimte zoals we qua temperatuur met een huiskamer kunnen vergelijken. Dunne bundeltjes omgekeerd ophangen tot deze droog zijn. Wanneer je een periode ingaat waarin velen overvallen worden door infecties aan de luchtwegen, slijmvliezen van mond en keelholten, dan is thee van varkensgras een goede natuurlijke oplossing. Twee volle theelepels gedroogd varkensgras overgieten met een kopje kokend water. Deze thee tien minuten laten trekken, zeven en eventueel zoeten met honing. Deze thee kan koud als gorgelmiddel gebruikt worden. Een andere mogelijkheid is om dit alles te negeren en een antibioticakuur te halen waar je lichaam volledig mee op zijn kop gezet wordt. Pas op hoor want kruidenvrouwtjes zijn gevaarlijk! De bijwerkingen en gevolgen van vaccins, malariapillen en antibiotica kun je legaal krijgen via farmacieland en het advies om planten en bloemen puur natuur in te zetten is vele malen ernstiger! Of toch niet? We zullen in ons denken terug moeten naar hoe men vroeger met de natuur één was. Men had geen buienradar maar zag aan de gewassen en dieren als er regen of noodweer op komst was. De natuur heeft alle antwoorden maar daar valt niets aan te verdienen, dat is gewoon belangeloos aanwezig om ons te dienen. Dat moeten we blijkbaar massaal negeren en de ziektekostenpremies moeten nog meer de pan uit rijzen. Kinderen moeten het liefst volgespoten worden en dat er dan autisme ontstaat is een ander verhaal. Nee hoor, staat niet in verband met vaccins.


Of is ook dat een ander verhaal?
Hieronder een reactie van een moeder die mij vrijdag 10 augustus 2012 mailde:

Hallo,

Ik kwam via Earth-Matters een stuk van u tegen met dit internet adres, ik wou dit toch even graag met u delen. Mijn zoon was kerngezond, ging als een speer in zijn ontwikkelingen, liep voor zijn 1e verjaardag, kende het alfabet tussen 2 en 3 jaar en was verder een heel rustig en tevreden kind. Tot de vaccinaties begonnen, de ontwikkelingen stopten en hij steeds meer in een cocon kwam. Uiteindelijke diagnose: autist. Hij is nu 6 jaar, meerdere keren werd ons medicatie opgedrongen, in het begin ging ik erin mee maar ik blijf nu hard bij mijn standpunt dat een kind van, toen nog maar 3 à 4 jaar, niet vol te stoppen met speed. Ik vind dat ze dan iets anders moeten verzinnen in plaats van een kind een maatschappij op te dringen die hen niet willen accepteren omdat ze “anders” zijn (gemaakt). 

Gek genoeg praten psychologen op je in alsof je slecht bent voor je kind wanneer je geen medicatie geeft, zorgwekkend. In dit hele gevecht traject, kwam ik Cease therapie tegen, ik dacht, homepathisch bij een erkende homeopaat is veiliger dan vol stoppen met speed. Ik had een afspraak gemaakt, kom bij een hele lieve vrouw en ze merkte meteen alles op aan mijn zoon. Nu zijn we 1 cocktail al aan het ontstoren geweest, ik zag toen al wat verschil in positieve zin. Op dit moment zijn we de BMR aan het ontstoren en ik heb (na 1 zakje van 4 korrels, we hebben nog 3 zakjes te gaan) een heel ander kind… welke ADHD, welke autistische trekken, welke overgevoeligheid? Hij komt langzaam weer terug, letterlijk terug uit zijn cocon, krijgt steeds meer zelfvertrouwen en begint meer en meer weer kind te zijn.

Vaccinaties onschuldig? Zeker niet, niemand kan mij daar nog van overtuigen, ze spuiten mijn kind in ieder geval niet meer vol troep. Toch blijf ik het jammer vinden dat je aangekeken wordt alsof je van een andere planeet komt wanneer je vertelt dat vaccinaties niet onschuldig zijn. Dan maar van een ander planeet, maar ik vind het gewoon vergiftiging van je eigen kind. 
Never nooit zal ik mijn kind het slachtoffer laten zijn van de farmaceutische grootheden. NOOIT.

Heel fijn dat ik hier niet alleen in sta, hopelijk gaat iedereen nou eindelijk eens in opstand komen en zien ze de realiteit onder ogen dan schaapachtig met de kudde mee te blijven lopen.

Met vriendelijke groetjes

Sandra


Zonnebloemen, varkensgras, vaccins, malariapillen, antibiotica…
En dan hebben we het nog niet over chemo gehad en de rest van alle zooi, maar de moraal van het verhaal is: ‘Je mag kiezen!’ Naast zonnebloemen en varkensgras is er uiteraard oneindig veel meer. Dit is even om een punt te maken. Puur natuur heeft vele, zo niet alle oplossingen en via de media en andere kanalen laten velen zich overdonderen. Dan is er altijd een buurvrouw die het beter weet, een buurvrouw van tien huizen verder denkt het nog beter te weten, familieleden die menen het beste met je voor te hebben maar de wijsheid ook niet in pacht hebben en verkeerde adviezen geven, kortom het is een woud aan (des)informatie. Volg de route. Wie hebben er belangen? Wie geven oprecht informatie?

Hoogleraar en medisch biotechnoloog Huub Schellekens verwoordt in de Volkskrant van zaterdag 11 augustus 2012 exact wat er aan de hand is:

‘Medicijnen fabrikanten krijgen geld voor gebakken lucht’.

Hoe duidelijk wil je het voorgeschoteld krijgen? Geef mij maar zonnebloemen, varkensgras en al die andere gewassen met hun kwaliteiten!

Anneke Bleeker
Bergen NH
13 augustus 2012

NATUURLIJKE TIPS:

Zonnebloemknoppen met botersaus

Ingrediënten: 
Op vier kopjes verse zonnebloemknoppen (mogen beslist nog NIET bloeien) een half kopje boter, 3 eetlepels citroensap, 2 eetlepels fijngesneden verse munt, peper en Keltisch zeezout naar smaak.

Werkwijze:
Was de zonnebloemknoppen. Vul een pan met ongeveer 3 centimeter water, voeg een theelepel zout toe en breng aan de kook. Doe voorzichtig de knoppen in het hete water. De k de pan af met een deksel en op een zacht vuur 10 tot 15 minuten laten garen. Daarna de knoppen uit het kookvocht halen en uit laten lekken. Smelt ondertussen de boter. Deze mag absoluut niet bruin worden! Voeg al roerend, citroensap, peper, zout en fijngesneden munt toe. Leg de knoppen naast elkaar op een bord of een schaal. Giet het botermengsel hier overheen. Dit is een leuk recept als onderdeel van een maaltijd.

Waterkers
Waterkers groeit in en bij sloten en in moerassig gebied.
Het is familie van de tuinkers, maar het heeft een pittiger ‘bite’. 
100 gram waterkers per dag voorziet een volwassene in zijn vitamine C behoefte.
Waterkers komt zeer goed tot zijn recht in gemengde salades. 
Ook is het heel lekker in combinatie met tomaten.
Waterkers, gecombineerd met andere wilde kruiden of groenten zijn goed te verwerken in bijvoorbeeld pasta’s. Wij combineerden waterkers met zevenblad en paardenbloemblad.

Het blad werd ragfijn gesneden en op het laatste moment, voor het opdienen, door de pasta gemengd, die verder werd aangevuld met crème fraiche, snippers van gerookte zalm, Keltisch zeezout en kruiden naar smaak.