He, wat zie je er goed uit!

pagina verhuist van uitdaging.net

artikel van voor 2012

Jonger lijken gekoppeld aan ouder worden.

Mensen die er jonger uitzien dan hun leeftijd worden ouder in vergelijking met mensen die er ouder uitzien voor hun leeftijd.

Dit blijkt uit een studie die gepubliceerd werd in het kerstnummer van het Britisch Medical Journal (BMJ)

Dokters gebruiken deze eerste indruk vaak als een algemene beschouwing aangaande iemand zijn gezondheid. Onderzoek resultaten waren niet voorhanden aangaande deze vaststelling dus ging een team van onderzoekers hier eens naar kijken onder leiding van Professor Kaare Christensen from the University of Southern Denmark.

In het voorjaar van 2001 werden 1.826 Deense tweelingen van 70 jaar en ouder gefotografeerd en aan een gezondheid onderzoek onderworpen.

Een evaluatie team, 20 dames (25~46 jaar), 10 mannen (22~37 jaar) en 11 oudere dames (70~87jaar) werden gevraagd vanaf een foto de leeftijd te schatten.

De overlijdensdatum werd vervolgens gebruikt na een zeven jaar periode.

De jonger geschatte leeftijd bleek in overeenstemming met het bereiken van een hogere leeftijd. Zelfs nadat men allerlei leefstijl factoren ging meewegen bleek de jonger uitziende er positief uit te komen.

Hoe jonger iemand geschat werd in vergelijking met de tweeling des te meer aannemelijk het werd dat de ander eerder zou sterven. De werkelijke leeftijd en professionele achtergrond maakten geen enkel verschil in de uitkomst.

Er jonger uitzien dan je werkelijke leeftijd is een solide aanwijzing op een langer gezond leven concluderen de onderzoekers.

(Research: Perceived age as a clinically useful biomarker of ageing: cohort study)BMJ


[wp-rss-aggregator exclude=”7853,7763,7752,7725,7712″]