Gezondheid: Hoe lang kan de weg naar herstel duren als ….

pagina verhuist van uitdaging.net

artikel van voor 2012

Regelmatig krijg ik reacties op een van de artikelen op de website of nieuwsbrief in de trant van; “Ik gebruik nu product ….. of ben deze ….. voeding gaan gebruiken maar ik merk nog niets”. Vaak refereren ze aan mensen die al na korte tijd, soms zelfs één dag al positieve resultaten hebben. Dit is echter meer een kwestie van geluk hebben!

Voor de meerderheid is dit echter niet erg realistisch, punt één is ieder lichaam uniek in de zin van; Hoe ben jij daar de afgelopen 30, 40, 50 of meerdere jaren mee omgegaan?

Beter worden & Verzuring
Is je lichaam totaal verzuurd dan is het aannemelijk dat er na zo’n acht weken duidelijke verbeteringen optreden maar om het lichaam totaal te ontzuren en weer basisch te maken kan één jaar of meer tijd kosten. Je lichaam kan niet alles tegelijk verwerken dus dat moet gedoceerd over een langer tijdvak plaatsvinden zo simpel is dat. Denk aan een klus die je zelf moet uitvoeren, je wilt het wel zo snel mogelijk af hebben maar je kan ook niet alles op één dag!

Beter worden: Ontgiften / detoxen
Nog erger kan het zijn als je een ernstige stapeling hebt van schadelijke gifstoffen in je lichaam. Het ontgiftigen ook wel detoxen genoemd kan een zo mogelijk nog langer proces zijn dat bovendien duidelijk merkbaar kan zijn en waarvan je zelfs behoorlijk ziek kan zijn. Mensen die al weer denken de oude te zijn maar dan iets aan hun voedingspatroon veranderen waardoor ze een klein beetje afvallen kunnen zomaar ineens weer geconfronteerd worden met de daarin opgeslagen gifstoffen die vrij komen en je in sommige gevallen werkelijk doodziek kunnen maken. Kun je dan zelf het verband wel leggen met een oorzaak die jaren, soms wel tien of meer jaren geleden plaatsvond?

Stel, jij gaat naar de dokter en hebt zelf al geen clue meer dat je ooit met gevaarlijke stoffen hebt gewerkt, ingeademd of binnen gekregen via de voeding. Wat is het eerste waar vele dokters naar grijpen als ze het ook niet weten, de pot met medicijnen! Hoeveel mensen zijn er al niet het bos ingestuurd met nog meer gifstoffen waar het lichaam al overbelast mee is om daarna volledig te verdwalen in het doolhof van de moderne geneeskunde. Vrijwel iedereen heeft te maken met een stapeling van gifstoffen, er is simpelweg niet aan te ontkomen. Gebruik je medicijnen, 100% zeker dat jij er mee te maken hebt, eet je veel kunstmatig geproduceerd voeding die bol staat van de e nummers, het zelfde verhaal. Woon of werk je in industriegebieden dan adem je deze stoffen ongemerkt in.

Dan hebben we het dus nog niet gehad over mensen met beroepen die dagelijks werken en direct in aanraking komen met chemische stoffen. Maar het kan ook zijn dat je ergens in een oud huis woont waar nog een vergeten stukje loden waterleiding zijn destructieve werk doet. Heb je amalgaamvulling of vaccinaties gehad, ook dan heb je gegarandeerd te maken met gifstoffen in je lichaam. Wetende dat het niet de eerste gedachten zijn van artsen om je te testen op giftige stoffen, zelfs als je dat zelf aangeeft (eigen ervaring), dan kan het wel eens zijn dat je van het kastje naar de muur gestuurd gaat worden of erger van de regen in de drup. En het zal je wellicht opgevallen zijn dat we het nog niet eens hadden over de lifestyle vergiftigingen zoals roken en drinken!

Nog een punt waar je aan zou kunnen denken zijn de lichaam verzorging producten die bol staan van de chemische toevoegingen waarvan inmiddels bekend is dat ze je hormonen huishouding kunnen verstoren, Je kan ook gevoelig zijn voor bepaalde voeding die niet bij je lichaam past maar die jij toevallig zo lekker vindt dat je het met (te) grote hoeveelheden opsmult? Er zijn legio mogelijkheden waarom je lichaam niet optimaal kan functioneren. Een verkeerde omega 3 en 6 balans een onbalans in vitaminen, mineralen, enzymen waardoor het samenspel niet goed functioneert.

Gezond zijn: Je vraagt je af; “Hoe moet ik dat allemaal weten?”.

Dat kun je ook niet en daarom ben ik er zelf ook een voorstander van om bewust eens naar de manier van leven te gaan kijken. We voeden ons lichaam, (eigenlijk kun je beter zeggen we denken ons lichaam te voeden) met kunstmatige voeding waar zoveel aan verandert is door de fabrikanten dat het niet anders kan zijn dat je een deelnemer bent van een groot chemisch experiment. Dat veel mensen problemen ondervinden is voor mij dan ook heel logisch. Al die processen die op elkaar afgestemd dienen te zijn in je lichaam worden al jaren verstoord. Het is dat ons lichaam allerlei back-up systemen heeft waardoor het toch nog op eniger wijze kan blijven functioneren. Vraag je dus niet af waarom zoveel mensen moe zijn, het lichaam is druk aan het werk met allerlei taken op de achtergrond waardoor er geen energie meer over is voor de taken die jij wilt uitvoeren. Het is net als met je computer die soms erg traag lijkt, maar als je dan in het taakbeheer gaat kijken weet je dat er diverse taken op de achtergrond uitgevoerd worden.

Hoeveel vertrouwen moet je hebben in een huisarts die je na tien minuten het bos instuurt met een medicijn? Heeft die inzicht in dat taakbeheer, heeft die je gevraagd wat je allemaal eet, wat voor werk je de afgelopen jaren allemaal hebt gedaan etc, etc waardoor je mogelijk een stapeling van gifstoffen hebt?

Daarom ben ik zo’n grote fan geworden van artsen en therapeuten die met een energetische test zoals bijvoorbeeld de NES scan werken. Zij tasten niet in het duister maar zien waar er in het lichaam iets fout gaat, .. of dreigt fout te gaan. Meten is weten.

Als je weet hoeveel de voeding verandert is de afgelopen vijftig jaar, als je weet hoe weinig onderricht een huisarts in deze materie heeft genoten, gewoon dramatisch, als je bovendien weet dat een huisarts medicijnen heeft gestudeerd en geen gezondheidsleer heeft genoten. Als je weet hoe bol van de chemische stoffen ons dagelijkse leven staat dan kan ik alleen maar constateren dat de gemiddelde huisarts zich allang gediskwalificeerd heeft op puur kennis niveau om de gezondheid te bewaken en al zeker niet bekwaam is op het onderwerp preventie.

Terug naar de vraag waar we dit artikel mee begonnen: “Ik gebruik nu product ….. of ben deze ….. voeding gaan gebruiken maar ik merk nog niets”. Vraag het eens aan je huisarts zou ik zeggen. Wellicht dat die je in tien minuten een pasklare oplossing kan bieden? (maar ik denk het niet) Bedenkt echter dat wanneer jij dan met een medicijn naar buiten gaat je aan de hoogst verheven vorm van kwakzalverij bezig bent. Het is echter niet de verantwoordelijkheid van die dokter maar die van jou. Jij bent immers verantwoordelijk voor alle acties, jij bent er verantwoordelijk voor om alles goed uit te zoeken. Het is immers jouw lichaam … toch?

Als je naar een aannemer gaat om een huis te laten bouwen mag de aannemer toch ook niet uitzoeken welke bouwmaterialen het beste zijn en hoe hij denkt dat je het beste te werk kan gaan en naar wie je moet toegaan om de andere werkzaamheden uit te voeren. Voordat je een berg geld uit gaat geven wil je toch wel alles tot de bodem uitzoeken, … toch?

En hoe gaat dat bij de dokter? Hij stuurt je met een medicijn of een verwijs briefje naar de arts van zijn keuze na tien minuten. Hé, jouw lichaam kost meer als dat dure huis, het is het kostbaarste bezit dat je ooit zult hebben. Je laat je toch niet met een kluitje in het riet sturen na tien minuten?

– Henk Mutsaers

P.S. Zou jij je auto laten repareren bij iemand die regelmatig zelf met stukken langs de kant van de weg staat? Zou jij een huis laten bouwen of verbouwen door iemand die zelf in een bouwval woont? Neem dus ook nooit advies aan van iemand die er zelf niet super gezond uitziet!