Gezondheid: Er is een weg terug, terug naar een natuurlijke balans. Simpel en Effectief!

pagina verhuist van uitdaging.net

artikel van voor 2012

De sleutel naar gezondheid heeft U zelf in de hand.

Gezondheid is simpel te bereiken door te beginnen om onze denkbeelden te herzien. Wat ik dacht bleek niet de waarheid! Ons geheugen is net als die oude harde schijf van de computer, onsamenhangende informatie die we moeten bundelen tot een begrijpelijk geheel. Op die schijf staan nog achterhaalde denkbeelden, geruchten, angst en twijfel maar ook een verlangen tussen de vele beschadigde sectoren. Als je echter weet dat de geschiedenis zich vaak herhaald dan is daar ook veel te leren.

Gezondheid is niet meer als logisch denken.
Iedereen weet dat je zonder brandstof te tanken met je auto aan de kant van de weg komt te staan. Je kan het nog enigszins uitstellen door langzaam en behoedzaam te gaan rijden maar uiteindelijk komt je voertuig onherroepelijk tot stilstand. Je lichaam reageert niet anders. Bij een tekort aan brandstof moet je het met wat minder energie rustiger aandoen, ook al heb je nog wel ergens een reserve tank, uiteindelijk wordt je ziek en kan ook jouw motortje er abrupt mee stoppen. Iedereen weet dat je geen minuut zonder zuurstof kan, geen dagen zonder water. Waarom denken we dan toch ons lichaam te kunnen uithongeren door dagelijks kunstmatig samengestelde fabrieksvoeding te nuttigen?

De smaak van gezondheid is vaak een herinnering.
Vroeger hadden we seizoen gebonden groenten en fruit die de zon nodig hadden om te rijpen waardoor deze voeding rijk was aan vitaminen. Nu heeft men de zon vervangen voor kunstlicht en de landbouwgrond die rijk zijn aan essentiële bouwstoffen, waarvan de wetenschap het samenspel nog niet geheel kent, vervangen door steenwol. Gelooft u nu werkelijk dat onze voeding nog voldoende bouwstoffen bevat om uw motortje feilloos tot in lengte van dagen te laten lopen? En dit zijn slechts de ‘natuurlijke voedingsmiddelen’. De supermarkt staat werkelijk bol van de voorverpakte kunstmatig geproduceerde voeding die vol zit met chemische ‘hulpstoffen’ waarvan al bekend is dat ze ons lichaam vergiftigen. Plastic voedsel! Maar iedereen weet uit ervaring hoe onze voeding vroeger smaakte als we weer eens op vakantie zijn in een warm zonovergoten land waar nog voeding wordt geproduceerd op de natuurlijke manier. Gek hé dat een mediterraan dieet zo gezond is?

Weg gezondheid.
En dan komt de dokter in beeld, die man of vrouw waarvan men vroeger zei dat die medicijnen gestudeerd had. Inderdaad zo vertrouwde mij een arts persoonlijk toe, “Ik wist alles van ziektes en de medicijnen die ik daar voor kon gebruiken maar totaal niets over gezondheid”. Uit de grootste dieet studie ooit gedaan; the China Study, blijkt onomstotelijk dat bij gebruik van een hoofdzakelijk plantaardig dieet mensen tot op hoge leeftijd gezonder leven als in onze ‘ontwikkelde’ Westerse maatschappij. Dit is echter niet wenselijk voor de farmaceutische ‘geld verdien industrie’ dat u dit weet vandaar dat de media en het voedingscentrum hierover zwijgen als het graf. In mijn optiek is de dokter er alleen maar voor lichamelijke gebreken zoals bijvoorbeeld veroorzaakt door een ongeluk. De chemische ‘wondermiddelen’ zijn vooral voor de mensen die hardnekkig alle rode seinen blijven negeren om hun leefstijl aan te passen. (Veel mensen die ‘erfelijk’ belast zijn zouden beter afzijn met een optimaal voedingspatroon in plaats van de ‘geneesmiddelen’ die de gezondheid verder slopen)

Hersenspoeling
Begin Mei (2007) luisterde ik naar Radio Donna in België waar ik een reclamespot hoorde betreffende een medisch probleem. Voor dit probleem bleek een ‘oplossing’ te bestaan in de vorm van een medicijn. Reclame maken voor medicijnen is verboden bij de wet in Europa, vandaar dat er subtiel verteld werd; “Spreek er met uw dokter over”. In de chemische denkbeelden van de farmaceutische industrie komen we steeds verder van de natuur af te staan. Dit zelfde kunnen we zeggen van onze voedingsketen die bol staat van de eveneens chemische ‘hulpstoffen’. Bovendien komt de dokter vaak pas in beeld als er een gebrek is, …. of men is reeds 
ziek. De dokter is dan vaak pas te laat ingeschakeld voor preventie!

Tegen het reclame geweld van deze twee grootmachten kunnen we echter tegengas geven U en Ik!

Wat is er mis met de ‘gezondheidszorg’?
Het beloningssysteem voor artsen deugt niet. Ze worden niet beloond om mensen gezond te houden maar om de wachtkamer zo vol mogelijk te houden. De zorgverzekering combinatie UVIT (Unive – VGZ – IZA – Trias) stellen dat de kosten omlaag kunnen als men niet meer concurreert op prijs maar op kwaliteit. In het huidige beloningssysteem zullen artsen daar nooit aan meewerken want dan gaan ze minder geld verdienen. Komt u over drie maanden nog maar eens terug dan gaan we verder kijken is soms / vaak de mogelijkheid nog een factuur te kunnen schrijven. Nu zijn dokters op zoek naar een mogelijk gebrek of ziekte om te kijken of ze u kunnen behandelen. (lees: geld aan u kunnen verdienen) Het kan ook anders; Geef artsen een vaste beloning per patiënt die ze gezond kunnen houden en bij elke ziekte of gebrek krijgen ze minder uitbetaald over deze patiënt in verhouding tot de kosten van de behandeling. Zal zoiets mogelijk zijn? Ik denk het niet want dan vallen alle farmaceutische bedrijven uit de top 10 van de Fortune 500. In Amerika is recentelijk gebleken dat de Farma bedrijven ook moeiteloos wetgevingen kunnen doordrukken en tegenhouden. De jarenlange sponsoring in het politieke circuit tijdens de verkiezingen heeft zijn uitwerking niet gemist!!

Nog zo’n goed bewaard gezondheid geheim!
Dorothy Merritt, M.D. wist in haar kliniek in Amerika door het testen en optimaliseren van het voedingspatroon van 500 patiënten in slechts één jaar de kosten van de kliniek met 50% te verminderen en het medicijngebruik tussen de 68% en 81% omlaag te brengen. Wat denkt u dat dit betekende voor de levenskwaliteit van de betrokken mensen?

– Hoe scoort de dokter met zijn eigen gezondheid?
Met de SpectraCell Intracellulaire vitamine opname test wordt onomstotelijk duidelijk hoe het gesteld is met het vitaminetekort van de Nederlanders. Terwijl de meeste mensen via Google zoeken op de woorden combinatie: overdosis vitamine, heb ik nog niet één keer een test gezien die over de gehele linie voldoenden te zien gaf om over ruime voldoendes nog maar te zwijgen. Vijf, tien, twintig jaar vitaminegebrek kan maar tot één ding leiden, gebreken en ziektes. Dus vitaminegebrek vanaf de geboorte kan op jonge leeftijd al tot ernstige problemen leiden. 40% van alle testen geeft tekorten te zien. 35% zeer ernstige tekorten. Dat is samen dus 75%!! Tot op heden heb ik vijf artsen gehad die zich zelf hebben laten testen waaronder een Natuurarts en een Orthomoleculair arts, ALLEN scoorden een onvoldoende. Er was één medicus die niet verder kwam als schoolcijfer 2,5!

Kun je nog normaal leven?
Het is niet meer mogelijk om normaal te leven als we al die chemische zaken honderd procent willen vermijden. Het minste wat we echter wel kunnen doen is de ergste bedreigingen voor de gezondheid te vermijden en de gebrekkige kwaliteit aan te vullen met een hoogwaardig voedingssupplement. Voor diegene die het vermoeden hebben ook erfelijk belast te zijn bestaat er een intracellulaire vitamine opname methode die de persoonlijke voedingsbehoefte in kaart brengt.

Wat kunt u doen?
Met tussen de 4.500 en 9.000 bezoekers per week op mijn website(s) doe ik een oproep aan al die lezers om uw vrienden en relaties te wijzen op het bestaan van de uitdaging.net nieuwsbrief / websites / gezondheid tips en …..

Op zoek naar gezondheid.
Miljoenen mensen, alleen al in Nederland, zijn dagelijks op zoek naar de oplossing voor grote of kleine problemen met hun gezondheid. De ‘gezondheidszorg’ heeft ondanks het steeds hogere prijskaartje wat aan deze ‘zorg’ hangt bewezen dat ze volledig falen!

De oplossing is echter uiterst SIMPEL, …. maar pas op het moment dat u het probleem van vitamine gebrek dodelijk serieus gaat nemen.

Gaat U ook helpen?

-Henk Mutsaers

P.S. Van de dokters mag u niet teveel verwachten, hoewel er steed meer positieve geluiden komen uit die hoek, zij zitten gevangen in hun systeem. De persvrijheid wordt bepaald door het bestedingspatronen van de grote adverteerders. De politiek (?), met het instemmen van de vitamine wetgeving heb ik daar persoonlijk geen enkel vertrouwen in. Als wij zelf niets doen, U en Ik dan wordt onze gezondheid verkwanselt door de voedingsindustrie en de farmaceutische industrie berooft ons van ons geld met hun chemische oplossingen! Hoog tijd voor actie!

P.P.S. Het sleutelwoord voor gezondheid is eigen verantwoording!