Gezond snel afvallen … dat gelooft toch niemand meer … of toch?

pagina verhuist van uitdaging.net

artikel van voor 2012

Hele boeken zijn er over geschreven, Atkins dieet, South Beach dieet, Montignac, 40 punten dieet, Vetvrij dieet, Vegetarisch dieet en meer. Er zijn mensen die al werkelijk van alles geprobeerd hebben en geen enkel dieet lukt.

Wat moet u weten om afvallen wel tot een succes te maken?

Logisch denken over afvallen.

Als zoveel mensen falen om op gewicht te blijven moet er iets structureel mis zijn met wat wij zoal eten. Afvallen doen we niet alleen voor de gezondheid maar waarschijnlijk is het aannemelijk dat ons figuur de boventoon voert. Wat echter ook uw motivatie is, afvallen is nooit ‘iets’ tijdelijks. De toe te passen methode kunnen dus niet bestaan uit maaltijd vervangers, die blijft immers niemand de rest van zijn leven gebruiken. U vindt het ongetwijfeld logisch dat u iets gaat drinken als u dorst krijgt. Zo is het ook logisch dat u iets wilt eten als u een honger gevoel krijgt. Daar gaat het nu fout!

Is onze voeding nog wel voeding?

De afgelopen dertig jaar is onze voeding aan snelle veranderingen onderhevig. Van seizoen gebonden fruit en groenten is alles nu vrijwel het hele jaar door verkrijgbaar. Van intensieve landbouwmethoden en kunstmatige kweek naar fabrieksmatige ‘kweekmethoden’ in kassen waar het product met geen korrel grond in aanraking komt. Van plaatselijke landbouw naar import waarbij een product vaak pas na duizenden kilometers ‘vers’ op uw bord beland. Van producten met een beperkte houdbaarheid naar kant en klaar maaltijden in een pakje, potje of blik die met kunstmatige ingrediënten ‘verrijkt’ zijn. Ingrediënten die vaak een bedreiging zijn voor uw gezondheid. Van natuurlijk evenwicht naar een maatschappij waar alleen al in Europa 30.000 chemicaliën worden toegepast. Als u nu zegt gezond te eten dan kan ik u alleen maar veel sterkte toewensen.

Het zal voor veel mensen die daar nog nooit over nagedacht hebben als schokkend worden ervaren maar onze overheid heeft totaal gefaald zijn burgers te beschermen op het gebied van gezonde – veilige – voeding.

Gezond afvallen.

De nummer één stelregel is: U zult uw eetpatroon kritisch onder de loep moeten gaan nemen en drastische veranderingen zijn meestal onvermijdelijk. Dit kunt u ook stap voor stap gaan bewerkstelligen denkt u? Stoppen met roken zou dat ook gaan door er steeds één minder te roken?

Waar denkt u aan bij junkfood?

Is dat de bekende hamburger met frietjes? Is het u misschien duidelijk geworden dat vele van die kant en klaar verpakte maaltijden, groenten en fruit al lang niet meer van dezelfde kwaliteit zijn als dertig jaar geleden? Vele van deze producten met tot de verbeelding sprekende afbeeldingen op de verpakking verdienen echter ook slechts één ‘kwaliteitsnorm’: Junkfood! 

Bent u er nog?

Terug naar het afvallen. U zult begrijpen na dit betoog dat uw lichaam ‘mogelijk’ (?) na een stevige maaltijd gewoon nog onvoldoende vitamine en mineralen heeft binnen gekregen. Heeft u een arts of diëtiste die stelt dat u uit een evenwichtige voeding voldoende essentiële bouwstoffen kunt halen? Stel hem of haar dan de vraag: “Hoe weet u dat?” Van de 80 artsen verbonden aan de Havard School of Public Health in de U.S. scoorde geen enkele arts een voldoende. De vier artsen in Nederland die zich hebben laten testen scoorden ook geen van allen een voldoende over de hele linie bij hun eerste test. Simpel gesteld, een onvoldoende leidt tot gezondheidsproblemen of vaak ‘onverklaarbare’ klachten.

Ondervoeding

In feite leiden de meeste Nederlanders aan ondervoeding. We zijn namelijk in de meeste gevallen over geconsumeerd en ondervoed. We krijgen te veel maagvulling binnen en te weinig bouwstoffen. Bovendien is de samenstelling van onze voeding even vaak uit balans (zuur ~ base) waardoor de toch al geringe vitaminen en mineralen onvoldoende worden opgenomen. We consumeren teveel verborgen suikers die voor de verbranding extra vitaminen en mineralen nodig hebben. Onze eetgewoonten zijn inmiddels al bijna net zo Amerikaans en wij halen ze in een rap tempo in. Onze moderne kunstmatige – fabriek – voedingsketen geeft dat u constant trek blijft houden in ‘meer’. Een natuurlijk mechanisme omdat uw lichaam immers onvoldoende broodnodige bouwstoffen ontbeerd om gezond te blijven functioneren.

De meest krachtige afval methode …….. is een gezond dieet.

Afvallen is dus ten eerste zorgen dat die bouwstoffen in royale mate aanwezig zijn zodat uw lichaam niet meer vraagt om meer voedsel. Voldoende vitaminen en mineralen zorgen er immers voor dat u een voldaan gevoel heeft. Wat u ook verder ook doet aan actief bewegen en zorgdragen voor een positieve instelling, indien u niet voldoet aan stelregel nummer 1 zal afvallen een eindeloze strijd worden. Een gevecht dat alleen maar kan leiden tot het jo jo effect en veel frustraties.

Actie punten:

Het eerste en minst kostbare wat u kunt doen is de base en zuren balans van uw urine testen. (Euro 12,50 ~ 100 strips). Met deze test kunt u vaststellen of uw lichaam niet aan het verzuren is waardoor u minder weerbaar bent voor ziektes en gebreken. Een gezonde PH waarde zorgt voor een betere opname van vitamines en mineralen. Nogmaals dit zorgt er voor dat uw honger gevoel gestild wordt waardoor afvallen geen strijd wordt.

Suiker is een verborgen dikmaker

Vitamine analyse.

Met een intracellulaire vitamine analyse is het mogelijk uw voedingsstatus over een langere periode vast te stellen waardoor u zekerheid krijgt betreffende uw algemene gezondheid. Vooral indien er in uw familie erfelijke ziektes voorkomen. In dat geval kunt u extra hoge doseringen voedingssupplementen gaan toepassen totdat u op het gewenste niveau zit. Rokers en medicijn gebruikers kunnen er in ieder geval al van uit gaan met een ernstig vitamine gebrek te kampen. Dit vaststaand feit treed al op bij slechts enkele sigaretten per dag. Naar schatting heeft eenderde van alle Nederlanders een ernstig vitamine gebrek, veertig procent scoren een magere onvoldoende en slechts negen (!) procent kunnen een rapportcijfer laten zien dat zegt; “ruim voldoende”. Het rapportcijfer ‘tien’ is nog nooit verdient sinds de toepassing van de intracellulaire vitamine analyse.

Stofwisseling

Door al die moderne fabrieksvoeding moet ons lichaam dus voorzien worden van aanvullende vitaminen en mineralen. Voedingssupplementen zijn dan ook geen luxe maar bittere noodzaak! Verder kan onze stofwisseling ook wat extra hulp gebruiken door u te voorzien van extra energie waardoor u vet gaat verbranden en zo op een gezonde manier gaat afvallen. 

Gratis gezondheid.

De kracht van de natuur wordt vaak onderschat. Iemand die gezond leeft heeft – vrijwel nooit – medicijnen nodig. Ga dus ook bij afvallen naar de oorzaak kijken en probeer dit nooit via omwegen met hulpmiddelen te bereiken. De oorzaak is ongezonde voeding en dat kunt u – nooit – oplossen door voldoende te bewegen, hoe belangrijk dit ook is! Neem in acht dat zonlicht een gratis leverancier is van vitamine D en de meeste mensen hiervan te weinig genieten. Stof tot nadenken: In de meeste arme landen is geen druppel zonnecrème te bekennen, heeft daar iedereen huidkanker? Zou dit misschien commercieel gecreëerd zijn door fabrikanten van deze producten? Meer gratis gezondheid komt in de vorm van water. Hoewel het water uit de kraan zeer zeker niet meer als ‘totaal’ veilig kan worden bestempeld is het zeker aan te raden boven al die suiker en zoetstoffen bevattende frisdranken die u dient te vermijden.

Afvallen begint dus bij stelregel 1.

Gezonde voeding is eigenlijk alles. Omdat we nu eenmaal niet aan de middellandse zee wonen zijn ‘echte’ zongerijpte vruchten hier zeldzaam en is aanvulling onontbeerlijk. Doorbreek de gedachte dat – U – gezond eet. U hoeft mij niet te overtuigen, en de rekening van het ongelijk krijgt maar één persoon gepresenteerd; U.

– Henk Mutsaers

Anti Vetpil Acomplia (Rimobanat)

Het geneesmiddel Acomplia (stofnaam: rimonabant) is goedgekeurd door de Europese registratie autoriteit EMEA.

Een aangepaste bijsluiter van het afslankmiddel Acomplia (rimonabant) krijgt de goedkeuring van het adviescollege van de Europese registratie autoriteit EMEA. Dat heeft de producent van het middel, Sanofi Aventis, gemeld.De wijziging houdt in dat mensen die langdurig ernstig depressief zijn en/of antidepressiva gebruiken wordt afgeraden het middel te nemen (contra-indicatie).De bijsluiter is aangepast op basis van de gegevens uit praktijkervaringen, voornamelijk in Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk, en de resultaten van vijf aanvullende klinische onderzoeken die zijn uitgevoerd sinds het middel werd goedgekeurd in juni 2006.

Een antirook- en antivreetpil die volgend jaar op de markt komt, moet uit handen blijven van zwangere vrouwen. Rimonabant kan epileptische aanvallen bij de ongeboren baby opwekken, leiden Franse en Hongaarse neurowetenschappers af uit onderzoek bij jonge ratjes.

14,5% van de patienten die deelnamen aan een studie met een dosis van 20mg stopten met het innemen van Acomplia vanwege bijwerkingen. De belangrijkste bijwerking was misselijkheid, wat optrad bij een op de acht patienten. In de RIO-onderzoeken werden de volgende bijwerkingen van rimonabant genoemd: hogeluchtwegontsteking, nasopharyngitis, misselijkheid, braken, diarree, hoofdpijn, duizelighied, angst en depressie.

BijwerkingenDe medische wereld is echter nog niet zo tevreden over de bijwerkingen van het middel, zoals braakneigingen, diarree en duizeligheid. Ook is er nog niet veel bekend over de gevolgen op lange termijn.