Wie of Wat motiveert U ?

Wat is motivatie?

pagina verhuist van uitdaging.net

artikel van voor 2012

Motivatie wordt omschreven als de kracht die uw gedrag in werking zet. Dit kan enerzijds zijn om te voorzien in een behoefte (honger, dorst, sexuele drijfveren, etc) aan de andere kant de behoefte om iets te presteren. In hoeverre drijfveren aangeboren zijn en in hoeverre deze te leren zijn is moeilijk te zeggen. Motivatie kan ook zijn het streven naar het aangename en vermijden van het onaangename.Wie motiveert U?

De meeste mensen worden gemotiveerd door deze reden: De huur, hypotheek, eventuele schulden en de kosten van het dagelijks levensonderhoud houdt u gemotiveerd om ten alle tijden een inkomen te verwerven. Een werkgever weet dit ook maar al te goed. Voor een ondernemer zijn het gedeeltelijk de klanten die u graag wilt behouden. In beide gevallen zijn het dus anderen die u motiveren.

Zelf motivatie

Vele mensen bewijzen met een sport of hobby dat zij uitstekend in staat zijn zichzelf te motiveren. Om niet meer afhankelijk te zijn van anderen moet je dus leren jezelf te motiveren. Je zelf motiveren om vijf jaar vooruit te kijken lijkt een eeuwigheid maar deelnemers aan de Olympische spelen doen dit altijd vier jaar en voor het ontwikkelen van een onderneming is dit ook de gewoonste zaak van de wereld.Sterk verlangen

De enige manier om u over een langere periode gemotiveerd te houden is het creëren van een sterk verlangen. Ben je zelf niet gemotiveerd dan kun je anderen ook niet motiveren, en diegene die een ander motiveert is altijd in controle. Is je verlangen te klein dan zal elk obstakel dat groter is een struikelblok vormen.

Angst om te verliezen

Als u nu weet dat bij de meeste mensen de angst om te verliezen wat ze al hebben groter is dan het verlangen om meer te krijgen dan kunt u dus nu ook voor uzelf bepalen of u voor de juiste redenen gemotiveerd bent?

Kennis

Het verwerven van kennis is een natuurlijke motivatie. Vraag u zich daarom maar eens af wat u allemaal (nog) niet weet betreffende het verwerven van een solide inkomen?The more you want to learn, the more you’re going to earn  


 But who’s teaching you?


Ondernemen

Ondernemen is iets waar bij 66 procent de motivatie voor ontbreekt in Nederland. De reden angst voor het onbekende, lukt het mij wel, raak ik mijn zekerheid niet kwijt? Dit laatste gaat de komende jaren met een sneltreinvaart veranderen, sterker nog het is al aan het veranderen. De realiteit geeft een aantal zaken te zien. Pensioen: 80% weet niet precies wat men straks overhoudt. Vervroegd pensioen wordt meer en meer een vervlogen droom. Een vaste baan? De invloed van de globalisering op de werkgelegenheid?

In Amerika zegt 61 procent wel te willen ondernemen tegenover de schamele 33 procent in Nederland. (in realiteit zijn 4.6% ondernemer dus tussen denken en doen ligt een wereld van verschil) Hoe zou dit komen denkt u? Ik weet het antwoord wel: Het ontbreken van sociale zekerheid zoals in Nederland. Hoe lang denkt u dat bedrijven de dure sociale voorzieningen willen blijven betalen die hun internationale concurrente positie aantasten. U kunt dit nu al vrijwel elke week in de krant lezen, bedrijven verplaatsen hun werk naar het buitenland. 

Hoe snel zal de komende jaren de bereidwilligheid om te gaan ondernemen omhoog gaan? Voor sommigen als het water aan de lippen staat. Voor anderen omdat de uitdaging aanlokkelijk is en de motivatie aanwezig is. Hoeveel tijd heeft iemand nodig om te leren ondernemen? Vijf jaar?


Artikelen geselecteerde alternatieve media

[wp-rss-aggregator exclude=”7853,7763,7752,7725,7712″]