Hoe gevaarlijk is het om naar de dokter te gaan?

pagina verhuist van uitdaging.net

artikel van voor 2012

Lugubere gedachten of gewoon logisch denken?

Sinds 1875 is men begonnen op steeds grotere schaal kunstmest toe te passen. Kunstmest die de grond voorziet van slechts 11 mineralen. Bij bemesting met zeemineralen krijgt de grond 92 mineralen toegediend. Het is dan ook niet vreemd dat reeds in 1936 rapporten verschenen die aangaven dat de landbouwgronden uitgeput waren en mens en dier zich dienden te wenden tot voedingssuppletie. Bij een natuurlijk evenwicht hebben planten een natuurlijke bescherming en geen pesticiden nodig. Men kan er dus vanuit gaan dat de moderne landbouw onvolwaardige producten levert. De mens ‘voed’ zich vervolgens weer met deze producten die een ernstig tekort aan mineralen vertonen en hebben op hun beurt ook weer pesticiden nodig om te overleven. De pesticiden voor menselijk gebruik hebben de naam medicijnen gekregen. Vergeet echter niet, medicijnen zijn vaak zeer giftige stoffen! Alleen planten die niet voldoen aan de eisen die de natuur stelt worden opgeruimd. Eigenlijk wel een lugubere gedachte dat wij ons op grote schaal moeten voeden met producten die de natuur zelf als onvolwaardig beschouwt! Hoeveel mensen zijn er wel niet die denken dat ze gezond leven maar hier geen kennis van hebben of nog nooit over nagedacht hebben?

Hoe gevaarlijk is de dokter?

Al sinds een paar jaar lees ik ook de nieuwsbrief van het Britisch Medical Journal. Ik zie dus ook veel berichten die de dokter ook zou kunnen lezen. Het volgende bericht is het meest opmerkelijke wat ik in die jaren kon optekenen:


Elk individu reageert anders op medicijnen op andere tijden, iets wat alternatieve artsen al gedurende jaren proberen te beklemtonen. Deze vorm van geneeskunde kan niet geanalyseerd worden door een standaard dubbelblind onderzoek met een placebo vanwege het verschil in biochemische individualiteit, hun stemming, en de aan verandering onderhevige karakteristieken gedurende tijd. De traditionele geneeskunde begint nu deze problemen ook in te zien. We zijn echter nog jarenlang verwijdert van het feit dat traditionele geneeskunde geen wetenschap is en dit gaat doordringen tot de media en de overheid. Er is een verrassende overeenkomst, in feite gelijkwaardig aan alternatieve geneeswijzen. Bewijzen zijn moeilijk te vergaren.

(Bron: British Medical Journal, 2004; 329: 966-8).


Weet je dan bovendien dat medicijnen vrijwel allemaal bijwerkingen hebben tot zelf dodelijke toe dan kun je je maar beter afvragen of het wel verstandig is om bij de dokter om raad te vragen. Alleen al de pijnstiller Vioxx is verantwoordelijk voor meer doden dan de Vietnam oorlog aan Amerikaanse zijde. Medicijnen die allemaal voorgeschreven zijn door een dokter.

BMJ werkzaamheid medicijnen

Mijn advies; Ga naar een natuurarts of gelijkwaardige!

Terug naar de natuur is het devies!

Ik gebruik dan ook maar al te graag een hoogwaardig voedingssupplement elke dag. Nu de dosering echter omlaag moet met de nieuwe wetgeving in 2009 ga ik naast dat voedingssupplement ook maar zelf thuis tarwegras kweken met zeemineralen. Als er straks een griep pandemie komt of iets anders wil ik niet bij de zwakke plantjes horen!

Dokters ontvangen geld om meer medicijnen voor te schrijven.
Farmaceut betrapt op het geven van smeergelden!

08 November 2008 Medicijn gigant Bristol-Myers Squibb die jaarlijks een omzet draait van $ 17,9 miljard dollar is trots op zijn commitment zaken te doen met de hoogste standaard van integriteit and hun missie is om mensenlevens te verlengen en te verbeteren. Althans dat is wat een officiële vertegenwoordiger van het bedrijf stelde.

Toch vreemd dat dit zelfde bedrijf Bristol-Myers Squibb betrapt is op het verstrekken van premies aan dokters als aanmoediging hun medicijnen aan te prijzen. Maar liefst $ 515 miljoen dollar en bovendien fraudeerde met de prijzen.

Het bedrijf is betrapt dus op illegale betalingen aan dokters om meer medicijnen voor te schrijven van Bristol-Myers Squibb. Dokters ontvingen bovendien consultatie gelden om plaats te nemen veronderstelde advies raden waaronder geheel verzorgde luxe reisjes naar exotische oorden. Ook drogisterijen ontvingen ‘aanmoediging premies’ om meer medicijnen te verkopen. Een van de aanmoedigingen betrof het medicijn Abilify (aripiprazole) om dit voor te schrijven aan kinderen terwijl het uitsluitend was goedgekeurd voor gebruik bij volwassenen.

Het zal waarschijnlijk wel horen tot hun missie en integriteit, de winstgevendheid van het bedrijf verlengen en de winsten verdubbelen, … of ging het hier toch om het verborgen belang van de patiënt en hun gezondheid? $515 miljoen, hoeveel artsen zouden dat verdeeld hebben 100, 10.000, of ….? (Source:  British Medical Journal, 2007; 335: 742-3).