De wet van de aantrekkingskracht

pagina verhuist van uitdaging.net

artikel van voor 2012

Hoe zorgt er deze wet voor dat U uw leven zelf creëert?

Volgens auteur James Allen;
Je krijg niet wat je wilt maar je krijgt wat je bent.

De wet van aantrekkingskracht begrijpen.
Je vraag je wel eens af waarom zijn er niet meer mensen rijk, of voldaan over hoe hun leven zich ontwikkeld heeft? Waarom heeft iemand altijd pech en een ander nooit. Zouden zij dit door hun gedrag, voortkomende uit hun gedachten, over zichzelf afroepen?

Veel mensen zich nog niet eens bewust van het bestaan van deze wetmatigheid. Bovendien denk ik ook dat je net als met alle dingen in het leven je ook op dit vlak moet oefenen om betere resultaten te krijgen. Je begint ook te zien waar het bij anderen fout gaat waar je zelf weer van kunt leren.

Eenvoudig uitgelegd betekend het dit: Je komt ’s morgens uit bed en je hebt een pestbui. Je zult die dag gaan ervaren dat er allerlei dingen gaan gebeuren die jouw slechte stemming bevestigen of zelfs verergeren. Aan het einde van de dag denk je wellicht dat het beter was geweest om in bed te blijven. Aan de andere kant zal een goede stemming ook vele malen bevestigt worden door je omgeving.

Wie bepaald je stemming?

Wie bepaald nu of je in een slechte of goede stemming verkeerd? Jijzelf toch. Je kan toch op elk moment beslissen of iets wat je mee maakt je humeur kan of mag verstoren. Natuurlijk gebeuren er dingen waar je het niet mee eens bent maar er zitten steeds twee zijden aan de medaille. Ook mensen die steeds over een ziekte praten en denken zullen onbewust hun lichaam alleen maar zieker maken. Iedereen heeft het vermogen om de wereld om zich heen te veranderen. Ben je positief dan wordt je automatisch door positieve mensen omgeven of andersom. Als je weet dat elke materie beweegt, zelfs staal en glas dan kun je misschien ook wel voorstellen dat gedachten ook een vibratie voortbrengen. Deze vibratie is te verhogen met je concentratievermogen waardoor deze gedachten meer potentie krijgen. Omdat u de bron bent van deze gedachten programmeert u daarmee uw wil en verlangen. Naarmate deze vibraties sterker worden refereert u hieraan als uw ‘gevoel’.

Vergelijk deze wet met uw radio.

U stemt af op een bepaalde zender omdat u die graag wilt ontvangen. Omdat u informatie zoekt of door bepaalde muziek een vrolijke stemming krijgt. Zo bepaald u met uw gedachten ook uw stemming, uw gezondheid, geluk en zelfs uw toekomst!

Volgens de wet van de aantrekkingskracht is er een overeenkomst en verbinding met uw gedachten en de resultaten die u in het dagelijks leven gaat ervaren. Deze sterke gedachten zwengelen uw verlangen aan die uw wil programmeert en vervolgens aanzet tot actie. Deze actie gaat leiden op zijn beurt tot de resultaten die u wilt. Zijn er echter dingen in uw leven die u beslist niet wilt maar waar u uw gedachten niet van af kan zetten dan zullen deze dingen zich in uw leven blijven herhalen, onherroepelijk.

Uw en mijn gedachten hebben een magnetische kracht.

Beginnen met de wet op de aantrekkingskracht om te zetten je voordeel. Als je deze vragen leest ga dan mentaal deze vragen beantwoorden.

Wat voor soort relatie heb je?

Ben je verliefd?

Wat voor vrienden heb je?

Hoe communiceer je met je familieleden?

Wat is je inkomen?

Hoe gaat het met je business?

Hoe staat het met je gezondheid?

Wat denk je over je eigen lichaam?

De gedachten die aan je ontsprongen, de antwoorden die aan de oppervlakte kwamen voordat je ze kon stoppen zijn verantwoordelijk voor het programmeren van je huidige resultaten. Als je de resultaten niet leuk vindt zal je de gedachten moet veranderen. Daar gaat de wet van de aantrekkelijkheid over.

Bewust wording

Hoe meer je bewust wordt van deze kracht ga je ook je bewustzijn vergroten en je gedachten sturen in de richting die je ook echt wilt. Je spreekt je gedachten ook uit, dit is wat ik wil! Je zult het verlangen voelen groeien om je gedachten steeds meer de goede richting in te sturen. Ook al zit je in een lichaam dat niet ideaal is, al rij je in een auto die je liever om de hoek parkeert, al heb je werk dat je liever niet zou doen. Die realiteit, het zijn heeft niets te maken met wat je zou kunnen zijn. Je gedachten, en je woorden zullen je niet gelijk brengen dat wat je wilt. De wet van de aantrekkingskracht zit hem vooral in de herhaling, hoe overtuigt je zelf bent van deze gedachten, je gevoel dat je daarbij hebt. Woorden alleen hebben geen kracht maar de emoties die je daarbij voelt versterken de vibraties en aantrekkingskracht.

Gezondheid.

Iedereen vervult een actieve rol in de gezondheid door middel van de persoonlijke denkbeelden, emoties en de positieve of negatieve levenshouding. Op een fysieke manier door beweging / sporten en de voeding. De sterkte van het verlangen om gezond te leven en de sterkte van het verlangen om beter te worden in geval van een ernstige ziekte maakt een groot deel uit van het genezingsproces. In het boek; “Getting Well Again” ISBN 076783-00295 wordt uitgebreid ingegaan op de technieken om dit verlangen te stimuleren en te trainen. Zoals mensen zichzelf ziek kunnen maken in een depressieve staat zo kunnen mensen ook genezen van de ergste ziektes door de kracht van hun gedachten. Mensen die deelnamen aan het programma dat was opgezet in een kliniek in Forth Worth Texas en allen zonder ook maar één uitzondering opgegeven waren door de dokters voor traditionele behandelingen leefden langer of werden genezen verklaard. Onbegrijpelijk voor de dokters maar de veerkracht van de geest blijkt onnoemelijk sterk. Het startpunt blijkt ten alle tijden; de wil om te leven.

Toekomst.

Zo kunnen ook mensen met een sterk verlangen richting geven aan hun leven. Een pad uitstippelen in welke richting ze stap voor stap willen gaan. Een succes komt namelijk niet plotseling uit de lucht vallen maar daar gaan vele kleine stapjes aan vooraf.

Gedachten opgetekend na het bijwonen van een seminar, de film “the Secret” een kleine zoektocht op het Internet en eigen ervaringen.