Boek: Op zoek naar vitale voeding

pagina verhuist van uitdaging.net

artikel van voor 2012

Biofotonen openbaren de innerlijke kwaliteit

Dit boek is een must have voor iedereen die geïnteresseerd is in voeding. Het is geen kookboek, het bevat geen dieet- of voedingsadvies maar een unieke, “nieuwe” benadering van de vraag ‘wat is gezonde voeding?’ Het is een wetenschappelijke onderbouwing van het verschil tussen biologisch en niet biologisch geteelde producten. Zijn deze lekkerder, of beter voor de gezondheid? En hoe valt dit te verklaren?

Biofotonen?
Licht bestaat uit fotonen; kleine, massaloze deeltjes. Deze fotonen zijn een vorm van elektromagnetische straling. Fotonen afkomstig van levende organismen, noemt men biofotonen. Dit is een hele zwakke straling die wordt uitgescheiden door ieder levend organisme en die alleen met zeer gevoelige apparatuur kan worden gemeten. Het bestaan van biofotonen is wetenschappelijk aangetoond, de bioloog Goerwitsj ontdekte deze zwakke straling in 1922. Mensen scheiden biofotonen uit, maar ook dieren, bloemen, planten en…ons voedsel!

Voedselkwaliteit: weet wat je eet!
Dit boek beschrijft hoe subtiele lichtmetingen (biofotonenonderzoek) ons meer kunnen vertellen over de vitaliteit van ons voedsel. Zo is er een duidelijk verschil waar te nemen in het licht van biologisch voedsel ten opzichte van hetzelfde niet-biologische product; of het nu gaat om kippen, eieren of plantaardige producten. Dit verschil staat in nauw verband met de gebruikte teeltmethodes en raskeuze. 

Wijzelf zijn op ons beurt ook weer een product van wat wij eten:
Vitale voeding is de basis voor een vitaal leven.

Dit boek geeft inzicht in verschillende teeltmethoden en hun directe invloed op de vitaliteit van voedsel. De verschillen tussen gangbare en biologisch geteelde producten worden belicht, evenals bemestingsmethoden in relatie tot kwaliteit, kwantiteit en verhoudingen van belangrijke inhoudsstoffen in onze voedingsmiddelen.Het boek is met natuurlijke inkten gedrukt op ecologisch papier en verpakt in composteerbaar plastic. De organische geur, die je al bladerend tegemoet komt, nodigt uit tot nog meer bladeren, lezen en vooral ontdekken!

Chefkok Jonnie Boer van de Librije in Zwolle,
Michelin sterren restaurant en promotor van biologische voeding, schreef in een helder en pakkend voorwoord het belang van de zoektocht naar vitale voeding om de smaak. Zijn slotzin: ‘Hopelijk helpt dit boek en komen we in de toekomst steeds meer smaakvolle, mooie en gezonde producten tegen’.

Note: Regelmatig komen we berichten tegen in de media die ons willen doen laten geloven dat het weinig of niets uitmaakt of we biologische of niet biologische voeding eten. Studies zouden dit aantonen dat er geen enkel verschil zou zitten in de voedingswaarde van beiden. De voedingsindustrie waarvan het overgrote deel niet biologisch produceert hebben er alle belang bij dat het marktaandeel van biologische voeding niet groter gaat worden.

Ga je op zoek naar de achtergronden van deze studies dan zijn die verbanden met de opdrachtgevers veelal gemakkelijk te herleiden.

Biologisch betekend niet alleen gifvrije voeding, wat op zich al een levensgroot verschil is maar het is tevens voeding die jouw lichaam vitaliteit gaat schenken. Voor diegene die nog nooit kennis hebben genomen van de onderzoeken van Geigy wordt het maar al te duidelijk als er met kunstmest gekweekt wordt op uitgemergelde gronden. Men krijgt dan voeding die niet meer in staat is te doen waarvoor deze gekweekt zou moeten worden: Het lichaam voeden!