Boek: Alles over vasten

pagina verhuist van uitdaging.net

artikel van voor 2012

Dit boek is geschreven vanuit de jarenlange ervaring die de arts voor orthomoleculaire voedingstherapie J.F. van Waning heeft met begeleiden van vasten/reinigingskuren bij patiënten en bij gezonde mensen van jong tot oud. Hij vertelt op heldere wijze wat een vastenkuur inhoudt. In de oudheid gebruikte men het vasten vooral als methode tot inkeer en bezinning, bijvoorbeeld vlak voordat men een belangrijke beslissing moest nemen. Dit contact krijgen met je innerlijk, je intuïtie of hoe je het ook noemt, en ook het verwerken van je emoties en gevoelens en het tot een nieuw inzicht komen speelt nog steeds een belangrijke rol bij het vasten.

Op lichamelijk niveau gaat het vooral om een reiniging van bloed, lichaamsvochten, vetweefsel, spierweefsel en vele organen, waaronder de lever. Daardoor kan een verslakking van jaren ongedaan worden gemaakt en kunnen we ons weer fit voelen. Vasten is niet alleen de aangewezen therapievorm als het gaat om het voorkomen van ziekten, maar kan bij vele aandoeningen de genezing bevorderen. De geneeskrachtige werking van vasten bij reuma is bijvoorbeeld in 1992 wetenschappelijk aangetoond. De auteur beschrijft veel verschillende vormen van vasten. Dit maakt het boek geschikt voor artsen die zich willen informeren, om al of niet later deze kuren zelf te gaan toepassen (na deze zélf ervaren te hebben), voor patiënten die uit dit boek hoop en mogelijkheden kunnen putten en voor nieuwsgierigen die nu beter gemotiveerd en enthousiast zullen zijn om zelf te willen deelnemen aan een vasten/reinigingsgroep.

Alles over vasten, Reinigen tot in je kern, 244 blz.

Auteur J.F. van Waning,
1e druk 1991, 2e herziene druk 1994, 3e herziene druk 1999, 4de druk verschijnt binnenkort. Uitgeverij Ankh-Hermes bv, Deventer, ISBN 90-202-42970, NUGI 732


Artikelen geselecteerde alternatieve websites

[wp-rss-aggregator exclude=”7853,7763,7752,7725,7712″]