Waarom wordt er een persoonlijke vitamine analyse gemaakt?

pagina verhuist van uitdaging.netTussen 2002 en 2005 heb ik 3,5 jaar het Amerikaanse laboratorium SpectraCell uit Houston Tx mogen vertegenwoordigen. Een lab dat intracellulaire vitamine analyses maakt. Een bijzonder leerzaam traject, dokters bellen / bezoeken / uitleg geven en bovenal verwondering dat de absolute basis van gezondheid, het brandstof niveau totaal onderkend is in de ‘moderne’ gezondheidswereld.


Wat is het verschil met andere bloedtesten? De gepatenteerde FIA bloedtest van SpectraCell identificeert hoe goed vitamines en mineralen, het antioxidanten systeem, animozuren, vetzuren en stofwisseling feitelijk werken in uw eigen witte bloedcellen. FIA voorziet de informatie die u en uw dokter nodig heeft om gebreken te identificeren en te corrigeren.

Maar ik eet gezond, sport en neem dagelijks een multivitamine!Als dit uw levensstijl beschrijft, lees verder. Veel mensen werken actief aan de verbetering van hun gezondheid toch komen regelmatig tekorten aan het licht. Waarom?

Standaard bloedtesten

Standaard bloedtesten voor de vitamine status vertellen u alleen maar wat er in het bloed zit en vergelijken deze informatie met de ‘norm’. Een standaard meting zou goed zijn als uw stofwisseling het zelfde zou zijn als die van elke andere persoon. Echter bij iedere mens is het absorberend vermogen anders. Een serum niveau dat bij een standaard test als normaal wordt gezien verbergt dan veelal gebreken.

Hoe werkt de FIA test?

Uw bloed wordt afgenomen en naar SpectraCell gestuurd in Houston, Texas met Fedex. In het laboratorium worden uw witte bloedcellen geïsoleerd en gekweekt in een serie gepatenteerde testen die optimale hoeveelheden bevatten van de te analyseren stoffen. Daarna worden specifieke voedingsstoffen één voor één onttrokken en moeten uw cellen terugvallen op hun eigen reserves om te groeien. Als er geen gebreken zijn van een specifieke vitamine dan groeien de cellen voldoende. Als echter de cellen onvoldoende groeien wijst dit op een tekort van deze vitamine.

FIA is een test die uw vitamine status balast. 

Anders dan het meten van het serum niveau kijken deze testen van binnen in uw witte bloedcellen hoe goed alle voedingsstoffen en antioxidanten functioneren door de DNA celgroei te meten.Het resultaat brengt tekorten aan het licht die andere serum testen missen en wanneer niet gecorrigeerd op de lange termijn tot ziektes en gebreken leiden.

Welke vitamines worden er getest? 

Thiamin (B1), Riboflavin(B2), Niacinamide(B3), Pantothenate(B5), Pyridoxine(B6), Cobalamin(B12), Folate, Biotin, Inositol, Choline, Calcium, Magnesium, Zinc, Oleic Acid, Glutamine, Asparagine, Serine, Fructose Intolerance, Glucose/Insulin. Handling Glutathione Cysteine. Een totale antioxidanten functie test (SPECTROX) meet hoe goed al uw antioxidanten u beschermen tegen schade van vrije radicalen. Ook gemeten worden voedingsstoffen als vitamine A, C, E, beta carotene en selenium.

Waarom is de voedingsstatus belangrijk?

De voedingsstatus is de vitale fundatie van uw gezondheid, en bepaald de manier waarop elke voedingsstof functioneert in uw cel. Wanneer voedingsstoffen niet optimaal functioneren wordt het vermogen om gezond te blijven gelimiteerd. Door gebreken te identificeren en te corrigeren neemt u een zeer belangrijke stap naar constante gezondheid verbetering.

Interactie voedingsstoffen.

Elke voedingsstof speelt een rol bij de werking van andere stoffen. Een marginaal gebrek van een stof kan de biochemische balans verstoren. Een aanhoudend gebrek kan bijdragen aan serieuze ziektes en gebreken als reuma, botontkalking, diabetes en kanker om een paar gebreken te noemen.

Maar ik eet gezond, doe aan sport en neem een multivitamine.

Als dit uw levenstijl is, lees verder. Veel mensen leven bewust en werken aan het verbeteren van hun gezondheid. Ondanks dat hebben velen toch nog gebreken. Waarom? Omdat bij iedereen de stofwisseling uniek is. De benodigde voedingsstoffen verschillen voor ELKE persoon. Opname capaciteit. Hoewel u mogelijk een correct voedingspatroon heeft, als de voedingsstoffen niet volledig opgenomen worden heeft u een gebrek. Chronische ziektes zoals kanker, hart en vaatziektes, lever, multiple sclerosis en meer worden allen direct of indirect beïnvloed door voedingsgebreken.

Veroudering en lifestyle.

Onze voedingsbehoeften kunnen heel anders zijn op de leeftijd van 30, 40, 50 jaar en zo verder. Uw lifestyle, slechte gewoontes, roken, alcohol, drug gebruik, medicijn gebruik, overmatig sporten, alles heeft invloed op de voeding eisen.

FIA is een functioneringstest die al deze factoren meeweegt en uw basis voedingsstatus identificeert. Met deze informatie kan uw dokter specifieke gerichte voedingadviezen geven die vereist zijn voor u.

De SpectraCell FIA test is nu beschikbaar in Nederland. De complete test komt op $ 320 dollar excl. het consult van uw arts en excl verzendkosten. prijs 2005

In Amerika wordt deze test door 80 procent van de verzekeringsmaatschappijen al vergoed. Er zijn maatschappijen in Nederland die dit ook doen maar vergeet dit niet tevoren aan te vragen of u hiervoor in aanmerking komt. Uiteindelijk gaat de toepassing van deze test tot besparingen leiden voor de verzekering.

Voor meer informatie betreffende de SpectraCell bloedtesten, geconstateerde vitamine gebreken, medicijn gebruik / interactie voedingsopname en de adressen van artsen.