Voorkom Dotteren Bloedvaten Suiker – je grootste cholesterolafzetter

pagina verhuist van uitdaging.netSuiker en slanker worden.

Je bent waarschijnlijk een zoete lekkerbek en verzot op de mineraalloze industriesuiker. Op korte maar ook op langer termijn, verandert deze eetgewoonte je stofwisseling echter in een totale puinhoop. Zo beroven alle soorten suiker je van de reeds schaarse mineralen die je door je voeding binnen krijgt. Suiker maakt voor zijn omzetting immers gebruik van o.a. chroom, magnesium, zink, calcium, mangaan, omdat het anders niet verteerd kan worden. Omdat het ”witte gif” deze mineralen niet zelf bevat, wordt een beroep gedaan op de voorraad in het lichaam, oftewel de mineralen van andere voedingsmiddelen. Daardoor krijgt het lichaam een relatief tekort aan elektrolyten, en omdat deze instaan voor een paar belangrijke functies, zoals onder andere het overbrengen van impulsen naar de zenuwen en spieren, verzwak je uiteindelijk.

Lees dit stukje nogmaals. Het is een natuurwet die je onmogelijk kunt negeren! 
….. maar zeer waarschijnlijk wel doet! 

Bovenstaande tekorten zijn relatief goed bekend. Minder bekend – of zelfs totaal onbekend – is dat suiker ook in hoge mate je cholesterolnivo verhoogt. Experimenten in medische laboratoria hebben dit op overtuigende wijze bewezen. Zo werden patiënten geïnstrueerd om 2 hele eieren en 50 gram boter per dag te consumeren, tezamen met veel verse groenten en vers fruit. Alleen mochten ze absoluut geen koffie gebruiken.

Hoe was de uitslag ?

Verbijsterend. Hun cholesterolgehalte daalde aanzienlijk. Bij nadere onderzoek vond men dat alle suikers, zowel de witte, bruine, riet- als druivesuiker (commerciële, niet uit vruchten), het chroomgehalte totaal beïnvloeden. Uit recente studies blijkt dat chroom een cruciale rol speelt bij de afbraak van koolhydraten – maar nog meer van cholesterol. Verder werd duidelijk dat suikerpatiënten een aanzienlijk verlaagd chroomgehalte bezaten. Verhoogden ze het chroomgehalte via een verandering in hun eetgewoonten, dan hadden ze minder insuline nodig.

Hoe kan ik mijn chroomgehalte weer op peil brengen?

Chroom is erg belangrijk voor je lichaam. Men weet nog niet voldoende wat de biochemische werking van chroom in je lichaam precies inhoudt, maar het is in elk geval duidelijk dat als je suiker of de producten die suiker bevatten (zoals chocolade) gebruikt, dit chroom uit je reserves wegtrekt. Een weer op peil brengen van de chroomvoorraad moet dan ook beginnen met het elimineren van alle industriesuiker uit je voedselpakket. Na overschakeling op een chroomrijk dieet dat hoofdzakelijk bestaat uit vers fruit en verse groenten, duurt het minstens twee jaar tot je lichamelijke reserves weer op peil zijn. Dit is volkomen normaal, omdat je lichaam zo een grote behoefte heeft aan chroom dat zelfs een superrijk dieet bestaande uit groenten en fruit, je voorraad slechts langzaam opbouwt (dit geldt trouwens ook voor alle andere mineralen)

Ernstige waarschuwing: Gebruik vooral geen extra chroompillen daar deze bestaan uit inactief materiaal, die het probleem alleen maar erger maken !

Cholesterol, een levensbelangrijke stof.

Cholesterol, het woord is zo algemeen bekend en gevreesd dat het noemen van het woord alleen al, een hartaanval bij de er door geplaagde cholesterol patiënten kan te weeg brengen. Dit is geen overdrijving maar pure werkelijkheid. 

– Maar wat is nu eigenlijk cholesterol ? 
– Wat voor stof is het ? 
– Waar komt het vandaan ? 
– Wat brengt ze bij je te weeg ?

Wat is cholesterol ?

Hierover bestaan al heel wat misvattingen. Iedereen – ook de meeste artsen – denkt dat cholesterol een vet is. Dat is het niet.

Zoals bijna alle organische verbindingen die eindigen op de lettergreep “ol”, is cholesterol een alcohol. Net als ethanol (dat in bier, wijn, en sterke drank zit, m.a.w. de pure alcohol) behoort de cholesterol tot de grote familie van alcoholen.

En als ik te veel cholesterol heb ?

Wanneer je te veel cholesterol in je bloed hebt, wil je alles doen om er weer van af te raken. “Liever geen cholesterol dan een ietsje te veel” luidt daarbij de slogan. Je gooit dan ook resoluut alles overboord waar maar een spoortje cholesterol in terug te vinden is, zoals boter en vetten, en je gebruikt alleen maar de meervoudig onverzadigde vetzuren, tot grote pret van de fabrikanten van deze vervang producten, die miljarden winst op je onkunde maken.

Als je dan alle bronnen van cholesterol overboord gegooid hebt, denk je veilig te zijn. Maar dat ben je niet !

Waarom niet ?

Omdat cholesterol zo levensbelangrijk is, dat het lichaam deze stof zelf maakt. Verlaag je de opname van cholesterol via je voeding, dan gaat het lichaam meer cholesterol produceren. Verhoog je de opname van cholesterol, dan maakt het lichaam minder van deze alcoholsoort aan. Om die reden is het dan ook niet nodig alle cholesterol uit je voeding te schrappen.

Consumeer je bijvoorbeeld 500 mg cholesterol (het gemiddelde van een Europeaan) per dag via je voeding, dan neem je hiervan zowat 250 mg van op. Maar het lichaam maakt zelf nog eens meer dan 1000 mg cholesterol aan ! Dat is zowat het viervoudige van wat je via je voeding binnenkrijgt !

Betekent dit dat we niet zonder cholesterol kunnen ?

Als je alle cholesterol uit je lichaam zou halen, dan zou je slechts nog 3 seconden te leven hebben! Deze stelling komt van  doktor David Reuben (The Save Your Life Diet) die nog meer interessants weet te vertellen.

Als je alle cholesterol uit je lichaam zou verspelen, zou onze maatschappij snel ten dode opgeschreven zijn. Cholesterol is immers een van de basiscomponenten van de mannelijke en vrouwelijke sexhormonen. Kinderen zouden dan niet verwekt kunnen worden en de wereld zou tot uitsterven gedoemd zijn……..Ook zou je dan geen vitamine D en talrijke hormonen kunnen aanmaken. Om de zaak compleet te maken, mag je dan ook nog het gebruik van je ogen, lever, nieren, je hart en hersenen afschrijven (tot zover doktor Reuben).

Moedermelk bevat cholesterol !

Om het belang van cholesterol nog duidelijker te stellen haal ik hier het voorbeeld van een pasgeboren baby aan, die moedermelk krijgt. Immers, ook moedermelk bevat cholesterol:

 

Melksoort.

Cholesterol in mg / 100 gr.

Moedermelk   

 14

Koemelk (volle melk )

12

De hoeveelheid cholesterol die een baby daarbij via zijn voeding verkrijgt, mag in verhouding tot zijn gewicht zelfs aanzienolijk genoemd worden. Vergelijk zelf:

Gewicht in kilo’s

cholesterol via voeding;

Baby  

 4 – 112 mg

Koemelk (volle melk )

60 – 500 mg

Uit deze gegevens kun je concluderen dat een baby voor elke kilogram lichaamsgewicht 32 milligram cholesterol uit zijn voeding haalt. Voor de volwassene ligt dat evenwel veel lager, slechts 8,3 mg cholesterol per kilogram lichaamsgewicht per dag. Hiermee is eens te meer aangetoond dat cholesterol heel wat minder schadelijk is, dan de margarinefabrikanten ons willen laten geloven.

En wat dan met cholesterolrijke voedingsmiddelen ?

Zoals je nu wel weet, kan het lichaam de benodigde cholesterol uit vet, eiwitten of koolhydraten maken. Elke vermindering van de opname van cholesterol zal je dus weinig helpen als je suiker en zoetigheden blijft nuttigen. De theorie luidt dat een hoge opname van dierlijke vetten de hoeveelheid cholesterol in je bloed doet stijgen. Maar het is nu wel duidelijk dat je lichaam meer cholesterol produceert dan het via de voeding binnenkrijgt. Het kan er zich trouwens grotendeels naar regelen.

Nog een ander belangrijk punt: Elk natuurproduct dat cholesterol bevat (zoals eigeel) is ook rijk aan lecithine. Lecithine is een natuurlijk emulsiemiddel dat cholesterol in oplossing houdt.

Bij gekookte eieren, gepasteuriseerde melk, fabrieksboter en kaas is de lecithine door de gebruikte procédés vernietigd zodat de cholesterol moeilijk verteerbaar wordt. Het is dus beter om deze producten ˆ zo mogelijk ˆ rauw te gebruiken.

Kan extra-lecithine cholesterol elimineren ?

Absoluut niet. Lecithine is interessant voor de fabrikanten ervan (in de vorm van capsules etc) maar zeker niet voor de gezondheid. Trouwens als je het voorgaande aandachtig hebt gelezen, weet je nu dat mineralentekort verantwoordelijk is voor de afzetting van cholesterol op de aderwanden ˆ en niet een zogezegd gebrek aan lecithine of meervoudig onverzadigde vetzuren. Recente proefnemingen hebben op overtuigende wijze deze stelling bewezen en gaven bovendien te zien dat :

– Lecithine vernietigend inwerkt op de calciumspiegel, wat leidt tot sterke ontkalking en het afbrokkelen van beenderen en tanden.

– De werking van de longen verlaagd wordt als je lecithine gebruikt en dat dit ademnood tot gevolg kan hebben.

– Je je moe kunt voelen als je geregeld lecithine gebruikt. Stop je met het gebruik er van, dan keert je energie binnen drie dagen terug.

Bestaat er een verband tussen onverzadigde vetzuren en hartinfarct ?

Concludeer zelf. Tussen 1949 en 1967 schakelden 65% van de Amerikaanse huisgezinnen over van boter op margarine en verminderden ze hun gebruik met zowat 30%. Voor België en Nederland gelden nog hogere cijfers omdat meer dan 80% van de huisgezinnen van boter op margarine en plantaardige oliën is overgeschakeld ! Alle voorstanders van meervoudig onverzadigde vetzuren zouden dan ook een sterke daling in het aantal hartaanvallen moeten vooropstellen.

Nu de resultaten: In 1949 stierven ongeveer 400.000 Amerikanen als gevolg van een hartaanval. 24 jaar later, na opvolging van de raad van de anti-cholesterolexperts, en het gebruik van meervoudig onverzadigde vetzuren blijkt dat de Amerikanen nu opgescheept zitten met 800.000 doden per jaar ten gevolge van een hartaanval !

Wat is hiervan dan de oorzaak ?

Suiker ! Met het veranderen van het vetverbruik nam de consumptie van suiker duizelingwekkend toe, zowel in de Verenigde Staten als in Europa. Het gevolg is dat een doorsnee Europeaan of Amerikaan 50 kilo pure suiker of méér per jaar consumeert !

Op deze wijze eten zal je oneindig veel meer kwaad doen dan alle cholesterol in de wereld !