Leef Bewust, … uit een oude nieuwsbrief van Ron Fonteine

pagina verhuist van uitdaging.netIk krijg de laatste tijd steeds meer mailtjes van lezers en ben daar erg blij mee. Soms zitten daar hele lange mails bij waarmee ik niet goed uit de voeten kan omdat er zoveel vragen in verwerkt zitten. Wat te doen met suppletie? Wat de doen met de kinderen? etc etc. Ik kan helaas niet uitgebreid op zulke emails ingaan door het tijdgebrek.

De informatie die ik verzamel deel ik op de website en nieuwsbrieven en verder organiseer ik kennisavonden. Heb je dus veel vragen kom dan gerust naar zo’n avond, daar kun je nl specifieke vragen stellen aan Mike of mijzelf. Zoniet ga dan eens praten met iemand van natuur- dietisten en leg je klachten voor zodat je maatwerk kunt krijgen. Ik ben niet tegen suppletie maar richt me wel het liefst op de natuurlijke vormen. Soms lukt dat niet en val ik terug op bijv magnesium citraat, b12 zuigpillen of D3.

Op dit moment ben ik aan het kijken voor een zonnebank waarmee ik zelf meer vitamine D kan aanmaken. Niet overdrijven maar gewoon 1-2 per maand onder zo’n kunstzon en met tomatenpuree en bessen de schade van UV licht beperken. Ik ga nu af en toe naar het zwembad maar dan ben ik toch met alles erbij een uur kwijt terwijl ik misschien 10 min onder de lampen wil. Het KWF heeft ons zo bang gemaakt voor de zon en verzadigde vetten dat ze in mijn ogen doorgeslagen zijn en de belangrijkste kanker- remmer letterlijk zwart hebben gemaakt. Er komen steeds meer studies uit naar de stoffen in zonnebrandcremes zoals een bepaalde vorm van vitamine A en die fijne nanodeeltjes. En juist kinderen krijgen de gevaarlijkste vorm geadviseerd, want hoe hoger de faktor hoe kleiner de deeltjes en hoe gevaarlijker de nanodeeltjes.

Aan de ene kant wordt collodiaal zilver als kwakzalverij bestempeld maar aan de andere kant worden produkten met veel kleinere nano- deeltjes als een paard van troje binnengehaald. Grappig is wel dat ze waarschuwen dat kinderen met die creme’s dit niet naar binnen mogen krijgen ivm mogelijke schade aan de darmen. Darmen zijn idd zacht goed doorbloed weefsel met veel zenuwen. Maar geldt dit niet voor de huid dan? Als je soms kijkt naar de adviezen van dit soort clubs dan begin ik echt te twijfelen. En als ik dan hoor dat men zoveel geld in kas dat men ervan gaat beleggen in soms ongezonde produkten dan denk ik op mijn beurt. Met dat geld had je onderzoek kunnen doen naar natuurlijke kankerremmers. Maar nee, dat is kwakzalverij in de ogen van dit soort grote “goede” doelen. 

Men doet alleen zaken met de medische sector want daar komen de grote oplossing vandaan. Wat ik zie is dat men regulier niet verder is gekomen dan het verder vergiftigen, bestralen en verzwakken van een al ziek lichaam. We weten intussen dat vitamine C injecties voor een fraktie van de prijs het leven van terminale kankerpatienten kunnen redden. Daar is nl onderzoek naar gedaan in Canada. Wordt alleen niets mee gedaan. Ik meen dat een chemo behandeling iets van 900 euro kost en vitamine C zal hooguit een paar euro kosten. Vraag me wel eens af welke specialist zijn kankerpatienten een hoge vitamine D injectie zal aanbieden, zeker wat er qua studies intussen bekend is van het remmende effect op kanker.

Nee we blijven gewoon doorgaan met het eindeloos geld pompen in een industrie die niet met echte oplossingen komt. Er zijn wel wetenschappers die doorhebben dat medicinale kruiden zoals geelwortel en vele paddestoelen een enorme kankerremmer kunnen zijn maar die krijgen geen cent, want een paddestoel of kruid kun je niet beschermen. Wel chemische combinaties, nadeel is alleen dat die met een prijs komen. Geef je dus geld aan dit soort grote clubs dan weet je dat je alleen regulier veelal farmaceutisch onderzoek steunt. En je geld gaat ondermeer naar de top, met het KWF aan top: 

De farma industrie zal geen nacht wakker liggen van kinderen die nu met slaapziekte rondlopen door een vaccinatie van hun makelij. Ze krijgen de ene boete na de andere krijgt en kunnen gewoon door hobbelen. Beetje een kopie van het BP verhaal in de VS. Eerst de hele natuur gigantisch vervuilen en dan gewoon weer mogen boren in andere natuurgebieden met nog meer risico’s. Net zoals als bankgraaiers niets geleerd van het verleden blijkt keer op keer. Van mij krijgen die grote clubs geen duppie meer. Ik wil niet meer betalen voor nog meer farmaceutische killers of varianten van bestaande gifcocktails of voor een dik salaris van de directeur of het bestuur. Ik geef liever een bijdrage aan een kleine lokale dierenopvang of asiel, weet dan zeker dat het nuttig wordt gebruikt en niet in overhead en pharmapotjes verdwijnt.

Als we willen dan we echte oplossingen tegen kanker ontdekken dan zullen we big pharma ver achter ons moeten laten. We blijven griepvaccins aan kwetsbare ouderen en kinderen geven terwijl bekend is dat vitamine D3 veel effectiever is en voor een fractie van de prijs. Die kinderen met die slaapziekte hebben die kans nooit gekregen omdat hun ouders de overheidspropaganda hebben geloofd. Het speciale onderwijs zit vol met kinderen die de dupe zijn van toxines die of ingespoten zijn of opgelopen door stoffen in zonnebrandcreme’s, voeding, snoep, schoonmaakmiddelen, zwembaden, medicijnen etc etc. Als een kind ADHD heeft door belasting van bijv kleurstoffen, pesticides of zware metalen zoals lood en kwik ga je dan de hersenen drogeren met medicatie of gewoon die stoffen vermijden en de hersenen weer gezonde brainfood geven?

Het is allemaal zo eenvoudig, we hoeven alleen maar op de labels te kijken en de ingrediënten te googlen. En of het nu de aspartaam in de insuline is, of de enummers in het snoep, het is allemaal een kwestie van keuzes maken. Maak je geen keuzes dan is het hopen dat je lichaam de dagelijkse cocktails kan lozen. Zoniet dan eindig je net als velen in een circuit die niet wil snappen dat de oorzaak van heel veel ziekten gewoon in opgeslagen toxines ligt. Dat een automuunziekte misschien wel het gevolg is van het feit dat je immuunsysteem een vervuild orgaan wil aanvallen. Het orgaan is dan niet het probleem maar de toxines daarin. En ik blijf het komende jaren herhalen, smeer alleen op je huid zaken die je ook zou kunnen eten. Waarom? Omdat alles wat je smeert ook wordt geabsorbeerd. Dat kan handig zijn bij bijvoorbeeld een magnesium bad of douchekop met citroenvullingen maar werkt net zo bij chemische stoffen in je huidverzorgingsprodukten. Ik zag vandaag weer een potje uiercreme in de aanbieding en ja hoor, onze grote vriend triclosan stond weer op de lijst. Uiercreme triggert bij mij iets met zwangerschap etc. En dan moet je dit eens lezen mbt die stof Triclosan in uiercreme:

Zorgt dus voor zuurstoftekort in de hersenen van de baby. En dat ligt dus gewoon bij een grote Duitse supermarkt keten in de aanbieding. Geen moeder die dit zal weten. En geen enkel besef bij de verkopers wat ze hiermee aanrichten. De moderne supermarkt is een mekka van (gedeeltelijk) geharde vetten, chemische zoetstoffen, hormoonverstorende stoffen in plastic en cosmetica, enummers die onze kinderen horendol maken en linolzuur bommen die de vetzurenbalans blijven verstoren en dus ontstekingen aanjagen. Maar zolang wij die rommel kopen blijft er markt en verandert er niets. Stap dus uit die ziekmakende matrix als je gezondheid op nr 1 staat.

Maak je los van dat kuddegedrag, mensen die niet verder komen met opmerkingen “dood ga je toch”, “Sonja B zegt dit” of “de dokter zal het wel het beste weten”. Helaas pindakaas, de dokter krijgt geen opleiding in voeding. 

Leert alleen welk middel bij welke kwaal wordt gegeven. De hooggevoeligen onder ons zijn altijd de klos want deze paardemiddelen zijn voor ons altijd te zwaar, dit geldt ook voor vele supplementen. Veel supplementen komen uit dezelfde fabrieken als chemicalieën. Natuurvoedingswinkels worden ingelijfd door big food zoals Wessanen en supplementen bedrijven zoals Neptunus weer door big pharma. Je ziet nu ook dat big food weer big pharma bedrijven koopt. Je veroorzaakt ziekte en je levert weer medicijnen. Het wordt één grote happy chemische family.

Een arts kan weinig met hoog sensitieve mensen. Dit zet gewoon een aantekening in je dossier zodat de specialist ook van je vreemde houding af weet als je weer eens doorvraagt. De meesten van deze hooggevoeligen krijgen gewoon een enkele reis aangeboen richting de wereld van de DSM-V, de bijbel der psychiatrie, waar er voor elk soort normaal menselijk gedrag wederom een paardenmiddel beschikbaar is. Vaak niet meer dan een middel om de gevoelige mensen te versuffen. Als je dat wilt neem dan gewoon een flinke dosis magnesiumcitraat en je bent helemaal van de wereld voor een fraktie van de prijs.

En als zo’n specialist het woord stress laat vallen. Informeer dan eens welke stress hij bedoeld? Mentale stress ? Fysieke stress door ontstekingen? Chemische stress door hormoonverstoorders? Electrostress door al die draadloze apparatuur? Stress omdat we elkaar opjagen en willen lijken op de ander? Hij zal vast niet weten dat lood angststoornissen en ADHD aanjaagt en bepaalde pesticides ook weer ADHD/ADD aanjagen. Maar testen daarvoor zijn niet echt beschikbaar in het DSM circuit dus zul je dat zelf moeten uitzoeken. In Utrecht is een volkswijk met heel veel mentale klachten. En wat hebben ze daar nog? Loden waterleidingen. Wordt er ooit gekeken naar de loodwaardes van deze mensen, naar de waardes van babies die helemaal geen water uit loden leidingen mogen?

En dan zijn er nog die mooie babyflesjes, niet meer van glas maar van goedkoop dubieus plastic. De EU wil nu een verbod op plastic dat BPA bevat: Vervelende is alleen dat ik net een nieuwslink vind waarin wetenschappers zeggen dat alle plastics (ook de BPA vrije) gewoon lekken in de voeding.

En zoals je ziet een Amerikaanse overheidssite en niet een omstreden site zoals de onze 🙂

Wil je dus het beste voor je kind en jezelf ga terug in de tijd en neem weer glazen flesjes en gebruik olijfolie, amandelolie en kokosolie voor je huid. Hoe simpel kan het zijn. Je tanden kun je poetsen met zeezout, ik heb zelf een ioniserende tandenborstel zodat ik geen tandpasta meer nodig heb. Van shampoo werd mijn haar iedere dag vet, het haalt de vetlaag van de hoofdhuid af zodat talklieren nog actiever worden. Ik gebruik nu gewoon water met beetje zeezout en eens per maand doe ik er groene of rode klei in.

Wist je dat haren erg belangrijk zijn, ze helpen div toxines uit het lichaam te halen. Je kunt ook veel meten in het haar. Ik doe dit altijd via Jose (metenisweten) en kan dan zien wat er voor rommel vrijkomt als ik weer eens mijn lever kietel. Ik ben vandaag weer eens begonnen met een Temu Lawak kuurtje. Zuivert je bloed en reinigt lever en gal. Je kunt dit evt aanvullen met paardebloemthee, mariadisten en artisjokken. Je nieren kun je evt helpen met koemis koetjing thee, komt ook uit Java. De lever vervet/vervuil je dus met fructose, suiker, alcohol, roken etc maar help je met die temu lawak. Comazuipers die nu hun lever slopen mogen uitzien naar een saai leven op de bank ben ik bang want zonder lever ben je niet meer dan een kas- plantje. Roken werkt door op je bijnieren/nieren en belast ook de lever. Grootste probleem is het feit dat transporthaartjes kapot gaan die normaal je slijm verplaatsen. Vandaar die bekende rokershoest en holteproblemen. Je komt niet meer van je rommel af. Dus stagnatie van rommel en daar komt dan ook nog een slechte doorbloeding achteraan. Bij de mannen zie je dan al vaak problemen in de kleine haarvaten ontstaan zodra hun beste vriend helaas een slapend leven moet gaan leiden. Met rauwe knoflook kun je soms nog wat redden maar blijft water naar de zee dragen als je je blijft flirten met de dood.

Je kunt niet alles in het leven voorkomen maar wel je kansen op gezondheid vergroten of verkleinen. Kennis is je wapen in de strijd tegen lichamelijk verval. En je moet zowel voor je fysieke lichaam zorgen als je energetische lichaam. Een slepend onderhuids conflict op je werk, thuis, met je ouders of kinderen kan je compleet slopen, hoe gezond je ook eet. Neem dus alle facetten mee. Loop je met voeding en supplementen vast neem dan eens een kijkje in de keuken van mensen als Hamer en Beerlandt. Kloppen hun inzichten in jouw situatie dan heb je misschien weer een stukje van je puzzel in handen.

En voor wie meer wil leren is er 18 feb een speciale electro- stress avond in Soest en 25 feb weer een algemene kennisavond. Doen we weer ons best een stukje kennis en ervaring over te dragen.

En iedereen is welkom bij onze “sekte” 🙂 Veel lees- en kijkplezier, Ron Fonteine

P.S : in België was er een aktie om homeopathie belachelijk te maken. Men zou massaal middelen innemen en zo zelfmoord gaan plegen. Misschien kunnen we dit eens herhalen in Nederland maar dan met reguliere middelen. Dan geven we veel ouderen een cocktail van medicijnen en kijken wat er gebeurt. Oh jee, ik besef me net dat we dat al jaren doen 🙂

Bron: Leefbewust