Alternatieve Geneeswijzen is de slimste manier van genezen en herstellen

pagina verhuist van uitdaging.net

Artikel van voor 2012

alternatieve geneeswijzenHet is zo langzaam maar zeker veilig om te zeggen dat alternatieve geneeswijzen niet langer ongebruikelijk zijn. Een bezoek aan de apotheek verteld het verhaal. Je treft er schappen aan die uitpuilen van de verschillende merken en type vitamines en kruiden.

Deze trend weerspiegelt het feit dat de Amerikanen meer dan $ 30 miljard van hun eigen geld uitgeven aan alternatieve therapieën elk jaar zo blijkt uit een studie die al weer dateert uit 1997. (study published in the Journal of the American Medical Association.)

Bovendien werden er 628 miljoen bezoeken afgelegd bij alternatieve gezondheid behandelaars, 243 miljoen meer als bij de huisarts. (waar voor elk consult ook een bijdrage geld van $10 dollar) Bijna de helft van al deze bezoeken waren bij de chiropractor en voor massage therapie.

Uitleg alternatieve geneeswijzen.
Dr. David Eisenberg is auteur van deze landmark studie en directeur van het centrum voor alternatieve geneeskunde, onderzoek, voorlichting en onderwijs bovendien is hij assistent proffesor aan de Harvard Medical School, beiden in Boston.

Zijn definitie voor alternatieve geneeswijzen is elke vorm van therapie die niet wijdverspreid wordt onderwezen in medische opleidingen of niet wordt aangeboden in ziekenhuizen. De termen, ‘te integreren’ of ‘aanvullend’ geneeswijzen refereert aan het samengaan van alternatieve opties met de op wetenschap gebaseerde geneeswijzen.

De lijst van alternatieve therapieën verandert frequent omdat meer en meer behandelwijzen veilig en effectief blijken te zijn. Alternatieve geneeswijzen zijn hoofdzakelijk in vijf categorieën te verdelen. Traditionele systemen (Chinese, Ayurvedic); Geest en lichaam interventie; Handoplegging; Biologische therapieën (vitamine, kruiden); en tenslotte energie therapieën.

Een sleutel volgens Dr. David Edelberg oprichter en voormalig raadsman van de integrated medicine clinic, WholeHealth in Chicago is dat de meeste gebruikers van alternatieve geneeswijzen hun conventionele gezondheidszorg niet willen opgeven. “Toen we ons centrum openden zagen we dat mensen hun huisarts niet opgaven, ze wilden dat de traditionele arts de supervisie had over de alternatieve therapie. Ze wilden een centrum met twee gereedschapkisten”, aldus Edelberg

Wat is de stuwende kracht naar alternatief genezen?
Consumenten, vooral diegene tussen 30 en 55 jaar, zijn de kracht achter de groei van alternatieve geneeswijzen. Volgens de 1997 getuigenis van Eisenberg voor de U.S. Senaat, één op de twee mensen gebruiken niet conventionele therapieën. De voorkeur gaat uit naar de niet – inbreuk – makende aard van alternatieve therapieën, verder hebben alternatieve therapieën de belofte in zich het verouderingsproces te vertragen. Een andere motivatie zijn de toegenomen kosten van traditionele geneeswijzen zonder een toegenomen service of kwaliteit zo stelt Dr. Dr. Roger Jahnke, een acupunctuur arts en Chinese geneeswijzen en auteur van het boek: ‘The Healer Within’.

Een derde drijfveer is dat traditionele dokters meer en meer de alternatieve therapieën zijn gaan accepteren. Steeds meer verschijnen er artikelen over alternatieve geneeswijzen in traditionele vakbladen. We krijgen regelmatig dokters die van onze diensten gebruik maken, chiropracter en acupunctuur of ze sturen hun patiënten. Cardiologen nemen zelf ook antioxidanten en extra vitaminen en psychiaters beginnen zich te realiseren dat St John’s Wort kruiden ook werken.

Veilige en effectieve alternatieve therapieën kiezen.
Edelberg zegt hierover; “De houding ten opzichte van alternatieve geneeswijzen varieert nog steeds zeer veel per regio maar chiropractors en acupunctuur zijn nu wel goed ingeburgerd. Gewoonlijk is het dat hoe meer studies het effect van een therapie onderschrijven des te groter de acceptatie. (Dit betekent wel dat voor de studies de positieve effecten al duizenden jaren het zelfde waren!) Voorbeeld: Een aantal gecontroleerde studies bewijzen het effect van acupunctuur bij behandeling van osteoarthritis en migraine. Andere studies tonen positieve resultaten bij pijn bestrijding, drugs en medicijn verslavingen twee gebieden waar de traditionele geneeskunde gelimiteerd is.

Maar zoals met al het andere, ook met alternatieve remedies is het goed om daar voorzichtig mee om te gaan. Studies tonen dat bepaalde vormen niet schadelijk, maar ook niet bij iedereen werkzaam zijn. De laatste studie bijvoorbeeld bij het gebruik van garlic om de bloeddruk te verlagen toont dat het slechts enkele maanden werkzaam is.

Dekking door de verzekering.
Alhoewel in de armen gesloten door de massa zijn alternatieve therapieën nog steeds niet omarmt door verzekeringsmaatschappijen. In zijn testimony voor de U.S. Senaat omschreef Dr. Eisenberg dat een patiënt die een behandeling omschreef als een therapie dat uit eigen zak moest betalen. Deze uitspraak verteld hoeveel gebruikers van alternatieve geneeswijzen terugbetaald krijgen van de verzekering. De laatste jaren zijn de terugbetalingen eerder versobert dan verbeterd. Momenteel zijn er wat men noemt ‘korting netwerken’ om te voorzien in – en geen terugbetaal service – maar korting service.

Dr. Vasant Lad, directeur van het Ayurveda Institute in Albuquerque, NM; “Alhoewel Ayurveda zeer populair is krijgt u van de verzekering niets terugbetaald. John Weeks uitgever van The Integrator for the Business of Alternative Medicine hierover; “De meeste betalingen zijn contact voor rekening van de gebruiker zonder enige tegemoetkoming. Hij ziet een trend ontstaan de laatste drie jaren dat de consument een gereduceerd tarief wordt geboden tegenover de zekerheid dat de aanbieder de goedkeuring heeft verkregen aan de eisen van de verzekeringsmaatschappij te voldoen. (meestal chiropracters, acupunctuur, massage)

De macht aan de patiënt.
Het echte nieuws is dat de groei van alternatieve geneeswijzen zich verplaatst van de verantwoording van de dokter naar de patiënt zegt Jahnke. De sleutel is de revelatie in de trant van; “U bedoelt dat ik er zelf iets aan kan doen?” en “Ik kan er dus thuis iets aan doen zonder bijkomende kosten.” De echte doorbraak die plaatsvindt momenteel in de gezondheidszorg is dat we realisren dat de ‘klant’, ‘consument’, ‘patiënt’ zelf ook iets kan doen!

In feite: Als je elke dag een beetje goed voor jezelf zorgt dan hoef je nooit een patiënt te worden


Overzicht geselecteerde alternatieve media

[wp-rss-aggregator exclude=”7853,7763,7752,7725,7712″]