Dr. Rath Research Institute: Veelbelovende betaalbare kankerbehandeling

Santa Clara, Californië. Een team van onderzoekers van het Dr. Rath Research Institute in Californië heeft een kankervaccin ontwikkeld dat effectief is in het verminderen van tumorgroei. Een peptide-gebaseerd vaccin, het richt zich op specifieke enzymen die bekend zijn als metalloproteïnasen (MMP’s) die nodig zijn voor kanker om tumoren te laten groeien, metastaseren en bloedvaten vormen in tumoren (angiogenese).

Het Dr. Rath-onderzoeksteam toonde aan dat proefdieren, gevaccineerd met peptiden die specifieke sequenties bevatten van MMP-2 en MMP-9 en vervolgens werden geprovoceerd met melanoom-kankercellen, een gemiddelde reductie in tumorvolume hadden van ongeveer 76% vergeleken met niet-gevaccineerde controles. Met name sommige gevaccineerde dieren ontwikkelden helemaal geen kanker.


Bron artikel: Dr. Rath Research Institute:  Patented new vaccine candidates with the potential to block all types of cancer universally

The study was published this week in the online Journal of Cellular Medicine and Natural Health.


Kanker is nog steeds de op een na grootste epidemie en doodt wereldwijd meer dan 7 miljoen mensen per jaar. Tientallen jaren van chemo- en radiotherapie en een groot aantal recent geïntroduceerde antilichaam therapieën hebben hier weinig verandering in gebracht. Nu belooft deze nieuwe therapeutische benadering de situatie te veranderen.

Vergeleken met monoklonale antilichamen (Mabs) of biosimilaire moleculen die recentelijk zijn ontwikkeld om kanker te bestrijden, belooft de antimetamorfose-vaccin benadering veel effectiever en betaalbaarder te zijn in de wereldwijde strijd tegen de ziekte. Hoewel Mabs / biosimilars gericht zijn tegen één specifiek type kanker, richt het anti-MMP-vaccin zich op alle soorten van de ziekte tegelijk. Bovendien, terwijl de Mabs / biosimilars doorgaans één of twee keer per maand een injectie vereisen, zou het anti-MMP-vaccin slechts één enkele vaccinatie met potentiële boosts vereisen na enkele jaren. Bovendien, terwijl de jaarlijkse kosten van Mabs / biosimilar-therapieën gemiddeld ongeveer US $ 100.000 bedragen en USD 700.000 per patiënt per jaar kunnen bedragen, kan de anti-MMP-vaccinatie – indien succesvol ontwikkeld – door nationale of internationale gezondheidsdiensten aan het publiek worden aangeboden. kosten onder US $ 10 per patiënt. Deze nieuwe aanpak belooft dus de eerste therapie te zijn die betaalbaar is voor ontwikkelings- en drempellanden in de wereldwijde strijd tegen kanker. Het belangrijkste is dat deze vaccin kandidaten de potentie hebben om de ziekte in de eerste plaats te voorkomen, waardoor de deur wordt geopend voor de uitroeiing van kanker als een menselijke epidemie.

Om deze waardevolle technologie te beschermen tegen het worden gemonopoliseerd door bepaalde beleggingsindustrieën en om te voorkomen dat deze onbetaalbaar wordt voor de meerderheid van de patiënten en landen, heeft het Dr. Rath Research Institute in veel landen octrooibescherming verkregen. Het instituut zoekt publieke onderzoeksinstituten, overheids onderzoeksorganisaties en andere non-profitorganisaties om samen deze veelbelovende technologie te ontwikkelen met het doel kanker met succes te behandelen, te voorkomen en uiteindelijk te elimineren.

Rationale van de ontwikkeling van antikanker vaccins op basis van MMP-peptiden