Geloof, hoop en genezing

Het is steeds weer verbazend als je een bericht leest, een website bezoekt of iemand ergens een zinnetje hoort vertellen, soms een enkel woord wat je aan het denken zet en een zoektocht doet starten op internet. Vele malen groeit zo’n woord bij mij uit tot een artikel dat ook even vaak een geheel andere zijde opgaat en belicht dan dat ik tevoren bedacht had. Deze keer was het zeer eenvoudig omdat iemand anders al bedacht had wat ik zocht en daar een boek over geschreven heeft. Het boek is in het Engels maar ik wil er toch de aandacht op vestigen.


Boek: Faith, Hope and Healing
http://berniesiegelmd.com/Bernie Siegel brak nieuw terrein met zijn monumentale boek Love, Medicine and Miracles, waarin hij de krachtige rol verkende die het brein kan spelen bij het bestrijden van ziekte. Met verhalen over ernstig zieke patiënten die het tegen de stroom in hadden overleefd en over degenen die leken toe te geven aan hun eigen dood, inspireerde het boek ontelbare lezers om na te denken over de mogelijkheden om zichzelf opnieuw gezond te denken. Siegel geloofde – en doet dat nog steeds – dat de kracht om te genezen afkomstig is van de menselijke geest door wil, vastberadenheid en liefde. De afgelopen 20 jaar hebben zijn filosofie en advies ertoe geleid dat veel artsen en andere gezondheidswerkers patiënten hebben geholpen om deel te nemen aan en invloed uit te oefenen op hun eigen herstel.

Veel lezers van Liefde, Geneeskunde en Wonderen hebben zich afgevraagd wat er daarna komt. Wat gebeurde er met patiënten die het advies van Siegel volgden? In Faith, Hope en Healing deelt Siegel de inspirerende verhalen van mensen die kanker hebben ervaren en via het proces een dieper geloof, hoop, vreugde en genezing hebben gevonden. Gegroepeerd in secties over geloof, hoop en genezing, zullen deze verhalen en Siegel’s inzichtelijke commentaren lezers aanmoedigen en helpen om een ​​houding en persoonlijkheid te ontwikkelen die overlevenden delen, terwijl ze ook ontelbare manieren bieden om moeilijke tijden door te komen en de geschenken te ontdekken die ziekte kan brengen in iemands leven. In dit boek onthult Siegel wat de ervaringen van deze mensen ons vertellen over onze gemeenschappelijke sterke punten en de mensheid en hoe we een authentiek, bevredigend leven kunnen leiden.