Het is niet de stemming die democratie is; het is het tellen

pupulisme, je bent hetDe wijsheid die je soms uit spreekwoorden haalt is fenomenaal. De politiek  die refereren bij democratie altijd aan de mogelijkheid van de kiezers om hun stem uit te brengen, je stem te laten horen. Het is het laten tellen van die stemmen die vervolgens die democratie tot leven laten komen. Een kabinet dat geen gehoor geeft aan die stemming laat die stem klinken in een hol vat. De echo is het beste wat je hoort, de resultaten van je stem blijven ongehoord, aan dovemansoren. De conclusie is maar al te vaak: “Mijn stem telt niet”.

“It’s not the voting that’s democracy; it’s the counting” — Tom Stoppard


Het meest aansprekende voorbeeld in de recente geschiedenis waar een stem niet geteld werd / wordt is in mijn ogen het Referendum.

Het is ijzingwekkend stil geworden want de politiek zou de dikke vinger in de pap moeten gaan delen met het volk, met de democratie.

Weg achterdeurtjes politiek
Weg lobby mogelijkheden voor Big Business
Weg toekomstige baantjes voor de politici

De mogelijkheid voor het volk om ten alle tijden bij voldoende ongenoegen een referendum aan te vragen over een belangrijk genoeg geacht onderwerp is de doodsnagel aan de fake-democratie kist.


Dit kon en mocht niet gebeuren van “onze” politici.


Maar beste politici, het gaat toch gebeuren. Want wij het volk zijn natuurlijk ook niet helemaal achterlijk.

Vreemd he, die opkomst van het populisme?

Populisme is niet een onnadenkend meewaaien met de wind

Populisme is de beweging om de heersende tegenstellingen tussen de regering en het volk aan de kaak te stellen.

Populisme is niet de suggestie dat de tegenstellingen die nu in de maatschappij floreren eenvoudig kunnen worden opgelost, … nee het is een FEIT en dat is geen suggestie dat we eenvoudig tot een veel eerlijkere wereld kunnen komen, … ZONDER de huidige politieke klasse !!

Het “Populus” gewauwel van het getergde volk gaat gehoord worden.

Nu zijn het nog versplinterde geluiden die in geheel Europa gehoord worden, een ieder met zijn eigen belangen zonder zicht op hechte samenwerking.


Maar wat als er ergens een beetje zand in de oude nep democratie tandwielkast gaat komen en al die populistische splinter groeperingen hun kans ruiken, gaan zien, … dan ontstaat er ineens een MEGA beweging.


En waar kennen wij die kreet van? MAGA soms, … Make Amerika Great Again.

Dat hadden we dus met een democratisch Europa ook kunnen doen.

Echter, we weten met z’n allen dat het woord “democratie” niet in de Europese statuten voorkomt.

Laten we dan ook maar meteen terug gaan naar het landen bestuur, een klein stapje terug en tien M*GA stappen vooruit.

Het woord besturen betekend immers; “De gewenste taken uitvoeren”.

De huidige politiek zien wij, als het volk, ongewenst.

Bewuste burgers hebben al lang gelden ontdekt dat wij geregeerd worden door een zwaar criminele regering. ZWAAR CRIMINEEL.

Een kabinet dat stiekem oorlog voert van onze centen in Syrie, ons elke minuut bespioneert omdat  populisme een bedreiging IS. Een volk dat moedwillig vergiftigd wordt via de lucht, het water, de voeding en de “geneesmiddelen”, moord op bestelling kunnen uitvoeren met Chemo, dat ontwakende volk zal uiteindelijk in toorn uitbarsten.

Daar passen geen halve maatregelen meer bij, praten is geen optie meer tegen dovemansoren. Het is erop of eronder, we kunnen niet meer toestaan dat onze samenleving,… ONZE, … verder vernietigd gaat worden door dat gespuis.

Er moet en zal een revolutie plaatsvinden, goed of kwaadschiks.

Revolutie: Omwenteling van het staatsbewind
Revolutie: Een plotseling ingrijpende omwenteling
Revolutie: Omver werpen van het gezag

De term revolutie wordt vaak verbonden aan het woord; “Plotseling”, dat is echter in deze tijd een hol woord, gezien de grootschalige spionage van de bevolking is de overheid, de Nieuwe Wereld Orde al lang voorbereid op de komende revolutie.


Maar wat gaan “jullie” tegen de toorn uitrichten van de massa, het volk, ervan uitgaande dat de politie en het leger jullie ten alle tijden trouw zullen zijn. Ook in die groepen zitten ontwakende mensen die nu al moeten protesteren vanwege de onderbetaling. Wat gaan jullie uitrichten tegen een massale revolutie als de brandhaard zich verspreid over de gehele wereld. Iets wat in de hele geschiedenis nog nooit heeft plaatsgevonden.


En waarom weten jullie zelf ook wel dat die revolutie er gegarandeerd zit aan te komen. Omdat de misdaden die jullie begaan hebben de massa woedde gaan voeden als nooit tevoren. Walgelijke zaken die nu al aan het licht zijn gekomen zijn al reden genoeg, maar wij vrezen dat de beerputten nog veel dieper zijn, nog veel onvoorstelbaarder.

Jullie vrezen de revolutie, niet alleen vanwege de massale spionage netwerken in een ieder zijn dagelijkse leven, maar ook de ondergrondse bunkers vertellen het verhaal van bange mensen, bang voor de woede van het volk, het populisme.

Populisme is in deze moderne tijd niet het volgen van een wel of niet discutabele “leider” die net iets meer weet dan de rest. Populisme is de stem gedragen door het volk die zelf al toegang had tot de kennis en daarbij aan massa in beweging komt, na gedegen onderzoek en bevindingen geen andere uitweg meer zien dan in actie te komen.

De moderne politieke populisten kunnen 1-2-3 weer afgeserveerd worden als ze niet de denkbeelden van het volk volgen. Als ze geen visie of voldoende lef tonen. Dat kan in mijn ogen in een enkele dag gebeuren, als eenmaal de zaak tot ontploffing gaat komen is de trein niet meer te stoppen.

Een enkel video van enkel minuten kan de zaak laten exploderen in de gehele wereld. En dat heeft totaal niets te maken met onderstaande film over de enigste democratie van Europa, de enigste.