Alternatieve geneeswijzen Feiten en Cijfers


Dit is een ouder bericht over genomen van mijn oude site uitdaging.net van voor 2012


In westerse landen vertrouwt een toenemend aantal mensen op alternatieve geneeswijzen betreffende preventie en pijn bestrijding. In Frankrijk gebruikte 75% van de bevolking ten minste één keer alternatieve producten. In Duitsland passen 77% van de pijnklinieken acupunctuur toe.

De wereldmarkt voor traditionele therapieën is 60 miljard US dollar welke nog steeds groeiende is. Aanvullende en alternatieve geneeswijzen is alleen in al in de US een markt van 2,7 miljard per jaar. Ongeveer 25% van alle moderne medicijnen komen voort uit planten die al in alternatieve geneeswijzen worden toegepast.

In Australië wordt de traditionele Chinese geneeskunst al toegepast sinds de 19de eeuw waar de markt voor aanvullende en alternatieve geneeswijzen 1 miljard AU$ vertegenwoordigt. In China is hun traditionele geneeskunst volledig geïntegreerd in 95% van de ziekenhuizen en tot 50% markt aandeel van de consumptie. Er zijn in dat land 800 fabrikanten van kruiden producten (herbal) met een jaarlijkse omzet van 1,8 miljard.

In India zijn het de ayurveda, siddha en unani geneeswijzen die naast yoga en homeopathie al eeuwen succesvol worden toegepast bij 70% van de bevolking. 2860 ziekenhuizen in India passen deze geneeswijzen toe. In het jaar 2000 was de markt voor herbal producten in Japan 2,4 miljard US dollar. Een onderzoek in dat jaar toonde aan dat 72% van de westerse stijl artsen kampo medicijnen toepast. (de Japanse variant van Chinese kruiden). De gezondheid industrie in Thailand is een mix van Chinese geneeswijzen en die uit India en geïntegreerd in 1120 gezondheid centra. Ook in Vietnam is de traditionele geneeskunst volledig opgenomen in het gezondheid systeem en vertegenwoordigt 30% van de markt.

Bron: World Health Organisation. www.who.int


[wp-rss-aggregator exclude=”7853,7763,7752,7725,7712″]