VS handelsoorlog – Bedrijven en consumenten voelen de pijn – of – nep nieuws van BIG Business?

ZeroHedge meldde op 23-10-2018


Nieuwe gegevens tonen aan dat Amerikaanse bedrijven en consumenten slechts een accijnstarief van 45% hebben betaald, volgens Tarieven Hurt the Heartland, een campagne die de negatieve gevolgen van de handelsoorlog van president Trump voor Amerikaanse bedrijven en de economie belicht.

Handelsgegevens die afgelopen donderdag tijdens een gemeentehuisvergadering in Pennsylvania werden vrijgegeven, bespraken de impact van de tarieven, met inbegrip van distilleerders, varkensvlees producenten en andere experts uit de sector.

“Voor de meest recente maanden die beschikbaar waren, augustus 2018, steeg het aantal betaalde tarieven met $ 1,4 miljard – of 45% – in vergelijking met de tarieven die in augustus 2017 zijn betaald. De tarieven in Michigan zijn verdrievoudigd tot $ 178 miljoen en meer dan verdubbeld in meerdere Staten – tot $ 424 miljoen in Texas, $ 193 miljoen in Illinois, $ 50 miljoen in Alabama, $ 29 miljoen in Oklahoma, $ 23 miljoen in Louisiana en $ 7,3 miljoen in West Virginia.

Deze kosten drukken bedrijven van elke omvang, maar zijn bijzonder pijnlijk voor kleine bedrijven, fabrikanten en consumenten die de last dragen van tariefverhogingen in de vorm van hogere prijzen, “via de gegevens die zijn samengesteld door The Trade Partnership en uitgegeven door Tarieven Hurt the Heartland. (Tarieven zijn een pijn voor het thuisland)


De boodschap van het bericht is: Tariffs are Taxes De tarief oorlog is een belastingverhoging

tarievenoorlog VS


Hoe lees ik dit bericht, jij mag daar van denken wat jij zelf wilt.

Als een bedrijf de productie verplaatst naar een land waar de productie goedkoper is dan worden daar de arbeiders uitgebuit en zijn de kopers van die producten dus indirect mede verantwoordelijk voor die uitbuiting.

Als een bedrijf ergens anders goedkoper produceert, gaan ze dan dat voordeel aan de consument geven of steken ze die extra winst ZELF in de zak? Wat denk je? Wellicht  betalen wij als consument een heel klein beetje minder maar de grote winst verdwijnt in de grootste zakken.

Bedrijven maken zich schuldig aan de verstoring van de economie. In het Engels noemen ze dit “Disrupters” – ontregelaars. De bedrijven maken in het thuisland dat vele mensen hun baan verliezen en dat de overheid hogere sociale lasten moet gaan uitbetalen.

Nu Trump die bedrijven straft door hogere importtarieven op te leggen gaan ze huilen als een baby en verspreiden ze het VALSE nieuws dat de overheid de tarieven gebruikt om de belasting te verhogen. Deze bedrijven nemen hun verlies niet maar berekenen de tarieven door aan de consument. De onderstaande video is dus regelrecht Fake Nieuws.


Hoe zou de rechtvaardig ingestelde consument daar op kunnen reageren?


Je weet exact aan de stijgende prijzen welke bedrijven zich schuldig hebben gemaakt aan deze disruptie praktijken, aan deze moderne slavenhandel, … exact!!

Hier komt nu een perfect voorbeeld aan de orde van ECHTE DEMOCRATIE, de stem van het volk.

GA STEMMEN MET JE PORTEMONNEE

Trap niet in het nep nieuws fabeltje en koop hun producten niet meer, straf ze af voor hun beleid van de afgelopen vijftig jaar, keihard. Kies niet altijd voor het goedkoopste product want uiteindelijk is de kwaliteit samen met de eerlijke prijs hoe een economie hoort te draaien. Kiezen voor de marktverstoring bedrijven is in feite << jezelf een oor aan naaien >>.


 Wat Trump in Amerika doet is evenzeer van toepassing voor de Europese markt. Wat we nodig hebben is andere politieke leiders die deze zaken eveneens goed gaan aanpakken. Terug naar de landen staten en weg met de multinationale slavenbedrijven. De marktverstoorders! Weg met de politieke “leiders” die na hun politieke loopbaan de topbanen in het bedrijfsleven bemachtigen, bedrijven die ze eerst hebben geholpen de markt te verstoren en naar arbeiders daarmee een DIKKE vinger hebben opgestoken. Ga eens nadenken als je gaat stemmen in de winkel, dat is de plaats waar je stem pas ECHT telt … !!


Noot: Vroeger waren de koersverschillen van nationale munteenheden de bescherming tegen het marktverstorend effect van Multinationals. Een wereldmunt is dan ook de natte droom van deze bedrijven omdat het dan met minder risico mogelijk is om arbeiders tegen elkaar uit te spelen op internationaal niveau.

Bedrijven die hun productie verplaatsen naar goedkope landen zoals China zijn de moderne slavendrijvers van 21 ste eeuw. Daar schreef ik eerder al dit artikel over.

leesbewust startpagina