Kerncentrales, Welk Risico lopen we met Borssele, Doel & Tihange? En hoe zit het met Fukushima in 2018?

straling gevaar Met het verstrijken van de eerste vijf jaar na Fukushima en de wetenschap dat daar de problemen totaal nog niet onder controle zijn valt een bericht als dit op. Iedereen die jonger is dan 18 jaar of zwanger en binnen een straal van 100 kilometer van een kerncentrale woont, krijgt jodiumtabletten, het gaat hier om 2,5 miljoen Nederlanders. Welk risico loop jij?

Maar eerst nog even terug naar de grootste kernrampen die plaatsvonden in Japan, …. kernrampen want het waren er drie gelijktijdig. Bekijk de video: We don’t hear much about Fukushima, do we? There is good reason for the media to ignore it. Join me as we look at the Fukushima nuclear disaster…then to now. The truth needs told, and it’s scarier than you can imagine.


LET OP DE METINGEN VAN EEN VLUCHT VAN JAPAN NAAR AMERIKA. VLIEGEN IS NIET MEER VEILIG ALS JE GEZOND WILT BLIJVEN — Maar bekijk ook de video aan het einde van dit verhaal en vorm je eigen mening !!!!


kerncentrale Borssele

Woon je binnen een straal van 100 kilometer van een kerncentrale ?

Het grootste indirecte gevaar bij een kernramp is het vrijkomen van radioactief jodium. Dat wordt bij mens en dier opgenomen in de schildklier. Omdat het daar nog jaren kan blijven zitten, is de kans op kanker aanzienlijk groter. Door ‘gewoon jodium’ te slikken, verzadigt de schildklier en wordt de opname van het besmette jodium beperkt en dus ook de kans op kanker. Mensen ouder dan 40 jaar krijgen geen jodiumtabletten, omdat de bijwerkingen groter zijn dan de kans op schildklierkanker.

Borssele is onze enige kerncentrale die nog in bedrijf is (al zijn er andere radioactieve verwerkingsbedrijven) Borssele werd in 1973 in gebruik genomen. De centrale werd voor 30 jaar ontworpen en er werden al 13.000 haarscheurtjes vastgesteld. (Klokkenluider Jeroen Ghuijs). De plannen zijn nu om Borssele open te houden tot 2033, maar liefst twee maal zijn totaal geplande levensduur. Een tijdbom ? ? Niemand weet het.

100 kilometer radius Borssele
De 100 kilometer radius rond de kerncentrale van Borssele | Meer info over Borssele

Het kerncentrale complex in Doel (B) nabij Antwerpen bestaat uit 4 centrales gebouwd in:
1975 (I+II),
1982 (III)
1985 (IV).

Allen zijn oorspronkelijk ontworpen voor een levensduur van 30 jaar (I+II nu 41 jaar in 2016) – (III nu 34 jaar) – (IV nu 31 jaar) Lees het sluiten, niet sluiten vervolgverhaal op Wikipedia.

kerncentrale 100 km zone
De 100 kilometer veiligheidszone (?) van Doel (B)

Kerncentrale complex Tihange tussen Namen en Luik.
1975 (I)
1983 (II)
1985 (III)

Ook hier weer het zelfde verhaal, kerncentrales zijn de speelbal van de politiek. Wikipedia

kerncentrale veiligheidszone Tihange
De 100 kilometer veiligheidszone van Tihange (B)

De kerncentrale in Lingen (D) (nabij Denekamp / Hengelo) is stilgelegd in 1977 wegens schade

We weten nog wel dat na de kernramp in Tsjernobyl het in grote delen van Europa aanbevolen werd om bepaalde groenten te vernietigen. Wat zou je dus denken van een 250 kilometer veiligheidszone? Niet de regering waakt over jouw gezondheid maar jijzelf. (toch?)

250 kilometer zone rond de kerncentrale van Boressele

Een 250 kilometer veiliheidszone rond de centrale van Borssele

Ik vroeg orthomoleculair geneeskundige Rian Bruijne (prevent-care.nl) wat zij nog voor tips had om preventief jezelf te beschermen. Dit waren de tips:

Anti-Straling Voedingstips

Appels, boekweit en zonnebloempitten blijken ons te kunnen beschermen tegen en bij het ontgiften van straling.

Chlorella en blauw-groene algen zijn ook nuttig in het reinigen van ons lichaam van straling.

Essenti?le vetzuren vernieuwen onze cellen.

Een bad met magnesiumsulfaat (bitterzout) of zeezout trekt gifstoffen met inbegrip van straling uit ons lichaam.

Selenium, Zeoliet, Silicium, Keltisch- en Himalayazeezout beschermen tegen de effecten van straling.

Zeegroenten en miso werden gebruikt in Japan nadat de atoombommen werden gedropt en in Rusland in Tsernobyl.

Vele soorten zeewier zijn te vinden in de natuurvoedings-winkels, zoals kelp, Dulse, nori en wakame. Ook kan je zelf miso soep maken van wakame.

Noot: Daar wil ik zelf nog aan toevoegen, hoge doseringen vitamine C (eventueel liposomale vit. C)

Mike Adams, Natural News had nog een handig artikel over chlorella gebruik

Hier nog enkele Fukushima zaken die ik optekende na de ramp en de daarop volgende maanden in het rampjaar 2011

— Henk Mutsaers


Dag beste Henk, veel dank nogmaals voor al je goede info! Ik stuur je hierbij een zeer interessante link over goede uitleg het gebruik en de werking van Vitamine C, misschien heb je het al gelezen ? Zo niet beveel ik het je van harte aan. Met vriendelijke groet, Ellis

Effect of Vitamin C and anti-oxidative nutrition on radiation induced gene expression in Fukushima nuclear plant workers | pdf file |

Noot: Ik heb een programma beluistert van Desire Rover op Argusoog radio waar zij een interview had met Dr. Levy die in het document genoemd werd. @ uur lang over vitamine C geeft je een aardige indruk van het belang van Vitamine C. Ik neem het al zeker drie jaar dagelijks in liposomale vorm. Bedankt voor de bijdrage uit het mooie Frankrijk.

Lees ook: Tsjernobyl 30 jaar na dato 26 April 2016