Waarom de wereld vol is met zombies, als volgzame robots, omdat ze dit leren?

Ik heb nooit in militaire dienst gezeten maar heb wel kennis genomen van dit gezegde. “Je volgt hier gewoon de orders op, nadenken doen wij wel voor je”. Is dat eigenlijk niet wat je heel je leven al in grote lijnen hebt geleerd om zo << orders op te volgen >> (?) Ik kan mij niet herinneren dat ik al op de lagere school heb geleerd om in kleine werkgroepjes iets samen te overdenkend en tot de oplossing te komen van een probleem. Zelfstandig nadenken, processing / verwerken van een probleem, dat zat niet in het dagelijkse lesrooster. Of zou dat bewust niet gedaan worden om ons klaar te stomen voor de moderne maatschappij? Een maatschappij van voorgeprogrammeerde zombies (?).

Input, processing, output – Invoer, verwerking, uitvoer.
Hoe ga jij te werk in de dagelijkse dingen?


Heb jij er wel eens zo naar gekeken? Je komt iets te weten en daar ga je vervolgens iets mee doen / of niet. Dat is de input en de output dus, maar daartussen zit de wereld van verschil, het verwerken van de informatie, NADENKEN DUS.


Het input-process-output (IPO) -model, of input-verwerk-output-patroon, is een veel gebruikte benadering in systeemanalyse en software-engineering voor het beschrijven van de structuur van een programma voor informatieverwerking of een ander proces. Veel inleidende programmeer- en systeemanalyseteksten introduceren dit als de meest elementaire structuur voor het beschrijven van een proces. (Wikipedia)


Eigenlijk is dat het belangrijkste wat ik geleerd heb de afgelopen twintig jaar. Constant mijzelf de vraag stellen. Waarom lees ik dat hier? Waarom verteld iemand dat? Waarom probeert men mij daarvan te overtuigen? En al die zaken beginnen met het woord “Waarom”. Weet je nog wie dat woord ook elke dag wel honderd keer gebruikten tot een bepaalde leeftijd? Kinderen, want dat was immers de manier waarop ze hun tomeloze nieuwsgierigheid konden bevredigen. Dat was dé manier waarop ze iets konden leren. Echter, … op de een of andere manier zijn we deze goede eigenschap verleerd of heeft men dit ons afgeleerd.


Ik kijk bij een artikel altijd wie het heeft geschreven en waarom zou ik die persoon kunnen vertrouwen? Bij wie staat hij op de loonlijst en wie zijn woord spreekt hij of zij?


Is dat vertrouwen eenmaal opgebouwd dan kom ik terug om meer informatie te verwerven. Maar bij elk nieuw onderwerp ga ik toch weer op zoek naar meer informatie om zo een goed doordacht standpunt in te kunnen nemen. Standpunten die echter gedurende tijd ook weer kunnen veranderen door het toevoegen van meer en nieuwe informatie.

Maar hoeveel mensen leven zo?

Hoeveel mensen kijken niet verder dan input en output.
Of-te-wel, ik heb iets gehoord en doe wat mij verteld wordt.

Ik haal maar weer eens mijn alles zeggende confronterende stelling voor de dag:

Hoeveel mensen doen niet precies wat de dokter tegen hun verteld als ze de diagnose kanker krijgen. Hoeveel van die mensen zijn er vervolgens binnen 3 maanden overleden aan de chemo(therapie). Ik ken het antwoord: Veertig procent! En ik kan je ook vertellen dat deze mensen geen van allen de andere opties << grondig >> onderzocht hebben. Verlamt van angst was er de input en output maar geen grondige verwerking van alle informatie die gratis aanwezig is, compleet met getuige verklaringen van succesvolle ervaringsdeskundigen. De mensen die << soms al na enkele maanden >> volledig genezen waren. Als je dat onderzoek had gedaan en weet hoe de alles vernietigend chemotherapie werkt, …. dan wil / durf je die route, die weg toch niet meer in te slaan.

Ja dus want dat is wat de meerderheid nog steeds kiest. Inderdaad kiest want je had ook verwonderd kunnen vragen waarom? Waarom ik? Waarom is er iets fout gegaan bij mij? Zou ik zelf iets fout hebben gedaan? Zou ik teveel gif in mijn lichaam kunnen hebben? Zou ik teveel negativiteit hebben ervaren de laatste tijd of te veel omgeven zijn door doemdenkers? etc, etc.


Over mij: Vroeger ben ik begonnen met deze website om supplementen aan te prijzen. Nu is mijn enigste belang om in een betere wereld te leven en gelijkgestemden te vinden, te informeren. In mijn door de cookie wetgeving totaal uitgeklede statistieken zie ik soms nog wel eens of ik met terugkerende bezoekers te maken heb. Ik zie echter wel of ze bij een specifiek bezoek al na een enkel artikel weg zijn of wat ze vervolgens gaan lezen. Ik zie dus al gauw of ik te maken heb met een onderzoeker, een zelfstandige nadenker.

Ik zal dit artikel eens een tijdje prominent op mijn site plaatsen. Heb je een aanvullende gedachte hierover, wees welkom om die via mail te delen.


20-10-2018 Hoi Henk, Al vele jaren woon ik in Maleisië, stuur vaak je berichten door naar nog niet wakker geworden vrienden, kennissen en bekenden in de stille hoop dat ze van jou aannemen wat ik ze ook vertel… Vreemde ogen dwingen zeggen ze touch 🙂 Gister sprak ik n bevriende jonge Nederlander, die ook de keus heeft gemaakt zijn heil elders te zoeken. Waarover spraken wij: Over all die zombies die op deze wereld rondlopen. Toeval bestaat niet, wel synchroniciteit. Zelfs op de lagere school werd mijn “Waarom” praktisch nooit beantwoord. Vond school ook zinloos, je leerde niet veel…je deed wat je opgedragen werd om niet lastig gevonden te worden. En lachen dat ze deden op de mavo toen je moest zeggen wat je worden wilde. Een pension of gastenhuis niet in Katwijk maar ergens ver weg was schijnbaar zeer lachwekkend… Het is me uiteindelijk wel gelukt, nog zelf gecreëerd ook… Inmiddels verkocht en vervul ik mijn doel in dit leven…liefde, vreugde en vrede brengen. Harten en ogen openen. Een prachtige job… Nee de wereld zal ik niet redden, wel een stukje ervan. Doen waar je voor geboren bent onvoorwaardelijk… Helende handen, de kracht van geneeskrachtige kruiden samen met kennis en wijsheid van het geheel. Is het paradijs op aarde wat familie nooit wilde of kon geloven. Leuk en fijn je weer eens gesproken te hebben

Heb het goed Henk
Hartsgroet, Margie Child of the Light Gypsie from A Sea


21-10-2018 Een geweldig artikel! Veel mensen die ik spreek blijven ondanks de heldere uitleg over dit onderwerp toch twijfelen aan de mening van andersdenkenden. Wat is waar? Er is zoveel informatie dat je er in verzuipt. De een zegt dit, de ander dat, tegenover elke mening staan 10 andere visies. Hoe kom je aan de waarheid? Dit geldt helaas voor bijna elk onderwerp. Natuurlijk moet je moeite doen om de waarheid te achterhalen, soms is dit echter bijna of geheel onmogelijk omdat je er niet achter kan komen wat de feiten zijn. Blijft een complexe materie, dank voor je pogingen om de mensen te leren om zelf na te denken! Vriendelijke groeten, Peter


Geïnspireerd door onderstaande video’s van George Carlin heb ik dit liedje geschreven: