Waarom licht belangrijker is dan voedsel

Ik heb dit idee recent besproken en uitgelegd door te praten over het percentage van je hersenen dat op licht is aangesloten en het percentage van je hersenen dat op voedsel is aangesloten. Ik schreef er toen een bericht over en het ging volledig viraal (althans voor mij) met bijna 200 keer gedeeld werd.


Bron artikel: Why Light is More Important Than Food
Nathan Walz


Een deel van het gesprek werd behoorlijk verhit. Het blijkt dat dit idee nogal controversieel is. Laat mij beginnen te zeggen dat voedsel belangrijk is. Je wilt de beste kwaliteit eten die je kunt eten.

Maar als je je licht niet goed krijgt, kom je problemen tegen en zul je nooit optimaal bereiken. Dat is gewoon de manier waarop we gebouwd zijn.

Toen ik voor het eerst hoorde dat licht belangrijker is dan voedsel, is het gewoon niet berekend. Het was pas toen ik Dr. Jack Kruse hoorde uitleggen hoe de hersenen werken, dat het uiteindelijk voor mij klikte. (Hij is al 27 jaar neurochirurg, dus ik vertrouw hem als het gaat om de hersenen)

Dus hier gaan we … een mens heeft 8 kwabben in zijn hersens. Je hebt 2 frontale, 2 pariëtale, 2 temporale en 2 achterhoofdskwabben, één op elk halfrond.

De achterhoofdskwabben controleren het zicht en het licht en je hebt er 2, dus 25% van je hersenen is direct op licht aangesloten.

De andere 6 lobben hebben ook delen met de associatie cortex en lichtprojecten naar dit gebied en als je ze allemaal optelt, wordt 48% van je hersenen beïnvloed door licht.

Waar komt eten vandaan? Voedsel wordt aangesloten op de leptine-receptor die zich in je hypothalamus bevindt. De hypothalamus vormt 1% van je hersenen en het projecteert 10% van de neuronen op je hersenschors.

Dus daar heb je het. 48% van uw hersenen is op licht aangesloten en 10% is aangesloten op voedsel.

Waarop richten de meeste mensen zich?

Misschien is het tijd dat we meer aandacht besteden aan de 48%.