Het Nocebo Effect laat je pijn voelen en kan zelfs dodelijk zijn, …

We kennen het eigenlijk allemaal, het placebo effect. je krijgt een onschuldige suiker pil en de dokter zegt dat dit medicijn je beter gaat maken. De gedachte hieraan maakt sommige mensen inderdaad beter. Vandaar dat met allerlei gezondheid onderzoeken ernstig rekening gehouden moet worden met dit placebo effect.

De tegenhanger van het Placebo effect is dus het Noceto effect, de negatieve boodschap. De boodschap U het kanker draagt dit Nocebo effect met zich mee, zeker als ook bekend wordt dat je met een bepaalde vorm van kanker je statistisch gezien maar een maximaal xx maanden te leven hebt. Deze boodschap op zichzelf kan al dodelijk zijn voor vele mensen, de dokter in de rol van God.


Noot: Statistieken kunnen op zich al een leugen zijn als alleen de uitslag van de farmaceutische industrie daarin verwerkt is en niet de uitkomsten van de natuur geneeskunde.


Bron Artikel: Nocebo effects can make you feel pain
Bron: US National Library of Medicine / National Institutes of Health


Het mysterieuze fenomeen dat bekend staat als het nocebo-effect beschrijft de effecten van negatieve verwachtingen. Dit staat in contrast met positieve verwachtingen die placebo-effecten veroorzaken. In evolutionaire termen bestaan ​​nocebo- en placebo-effecten naast elkaar om perceptuele mechanismen te begunstigen die anticiperen op dreiging en gevaarlijke gebeurtenissen (nocebo-effecten) en eetlust- en veiligheidsgedrag bevorderen (placebo-effecten). In gerandomiseerde, placebo gecontroleerde klinische onderzoeken melden patiënten die placebo’s krijgen vaak bijwerkingen (nocebos) die vergelijkbaar zijn met die van patiënten die de onderzoeksbehandeling krijgen. Informatie die wordt verstrekt tijdens het proces van geïnformeerde toestemming en de verspreiding van bijwerkingen, dragen bij tot nokebo-effecten in klinische onderzoeken. Nocebo (en placebo) effecten werken samen met een complex geheel van neurale circuits in het centrale zenuwstelsel die de perceptie van aanraking, druk, pijn en temperatuur moduleren. Commerciële kenmerken van geneesmiddelen zoals prijs en etikettering beïnvloeden placebo’s. Op pagina 105 van dit nummer, Tinnermann et al. laten zien dat prijs ook invloed heeft op nocebo-effecten. lees verder


Het “Nocebo-effect” kan ons echt doen sterven


Het “nocebo-effect” is vergelijkbaar met het placebo-effect, behalve in omgekeerde volgorde. Waar placebo’s mensen ertoe aanzetten zich beter te voelen, zijn ‘nocebos’ dingen die ervoor zorgen dat mensen zich slechter voelen, hoewel ze niet echt bestaan. Ze kunnen zelfs mensen vermoorden! Dit is hoe we onszelf kunnen verleiden tot sterven en hoe artsen een remedie hebben gevonden.


How The “Nocebo Effect” Can Trick Us Into Actually Dying


Laten we beginnen met een verhaal. Een jongeman die al enige tijd in behandeling was voor depressiviteit, had een dieptepunt nadat zijn vriendin hem verliet. Hij nam een hele fles van zijn medicatie. Zodra hij klaar was met de fles, besefte hij dat hij een fout had gemaakt. In het ziekenhuis, ernstig ziek, bleef hij dicht bij de dood hangen. Hij kon niet ademen. Zijn bloeddruk was gevaarlijk laag. Na navraag te hebben gedaan, kwamen de artsen erachter dat hij in een onderzoek naar een nieuw antidepressivum was geweest. Dat zou kunnen verklaren waarom geen van de tests die ze op hem uitlieten, kon aangeven welk medicijn hem vergiftigde. Ze namen contact op met de artsen die de studie coördineerden.

De man had placebo’s gekregen. De placebo’s hadden gewerkt, waardoor hij zijn humeur verbeterde en hem zeker wist dat hij de actieve medicatie had gekregen. Toen hij een overdosis aan de suikerpillen gaf, veranderde het placebo-effect dat hij had ervaren in het ‘nocebo-effect’. Overtuigd dat hij stervende was, begon hij zelfs te sterven. Toen hem werd verteld dat hij niet in gevaar was, herstelde hij zich.

Een paar woorden zijn effectief in het veroorzaken of voorkomen van pijn. Patiënten met rugpijn die een strek test deden, hadden meer kans pijn te voelen als de artsen die het toedienden toegaven dat het pijn kon doen. Als de artsen gewoon zwijgen en hen laten rekken, hebben ze meestal geen pijn gemeld.

Dit maakt artsen bind. Er is geen ethische manier om de geneeskunde te beoefenen zonder de patiënt toestemming te laten geven. Geïnformeerde toestemming betekent dat u een patiënt op de hoogte stelt van alles wat er mis kan gaan. Door deze details te noemen, alle dingen die een patiënt pijn kunnen doen veroorzaken, achteruit kunnen gaan of kunnen sterven, kan een arts het lijden verhogen of zelfs de dood versnellen van iemand die het prima zou hebben met minder informatie. Dit stelt artsen in de positie om patiënten informatie te geven terwijl ze tegelijkertijd proberen te voorkomen dat ze zich hierop concentreren. De praktijk leidt tot enkele rare eigenaardigheden. Eén rapport over het nocebo-effect en chirurgie merkt op “een epidemie die” 1.286 mensen van elke 10.000 doodt “wordt als erger beschouwd dan een epidemie die” 24,14% van de bevolking doodt “, hoewel de laatste bijna twee keer zoveel mensen doodt. ” Het adviseert artsen om percentages voor overlijden en complicaties te geven in procenten, in plaats van aantallen per duizend.

Experimenten die zijn ontworpen om het nocebo-effect te bestuderen, zijn zeldzaam, omdat de meeste artsen een hekel hebben aan pogingen om ziekte bij hun patiënten te creëren. Het nocebo-effect lijkt een specifiek pad in de hersenen te volgen en dat pad kan worden geblokkeerd.

Cholecystokinine (cck) is een hormoon dat in de darm en in de hersenen wordt aangetroffen. In de darm reguleren de varianten en de afgifte van gal en andere spijsverteringsenzymen. In de hersenen is het een beetje anders – twee versies ervan, cholecystokinine, cck-a en cck-b, binden beide aan receptoren die de dopamine in de hersenen afbreken wanneer ze worden geactiveerd. Dit bepaalt het niveau van depressie en angst dat een persoon voelt. Verhoogde ontspanning en geluk verminderen de pijn. Verhoogde angst en depressie waarschuwen mensen voor pijn en helpen hen zich daarop te concentreren. Wanneer het wordt geïnjecteerd met iets dat tijdelijk de cck-receptoren verwijdert, vermindert het nocebo-effect en hebben mensen betere resultaten.

Dat maakt dat ik een meta-experiment wil. Wat als mensen wordt verteld dat ze worden geïnjecteerd met iets dat het nocebo-effect wegneemt, maar het is eigenlijk een placebo? Wat gebeurt er met patiënten in de strijd om de ‘cebos’?

Noot: Het Noceto effect zou ook verklaard kunnen worden aan de hand van de German New Medicine (GNM) Hiermee samen kunnen we ook verklaren waarom een positieve levenshouding zoveel meer brengt in het leven dan negativiteit. Hoe belangrijk zijn emoties | GNM | Meer info over de GNM