Je gemoedstoestand beïnvloedt direct je fysieke gezondheid

Je hebt misschien gehoord van de “kracht van positief denken” en dacht bij jezelf, werkt het eigenlijk? Volgens Dr Matt Mason van het Mason Chiropractic & Wellness Center in Warren, Ohio, doet het dat zeker. In een recente video die hij publiceerde op REAL.video, legt dr. Mason uit hoe iemands gemoedstoestand zijn fysieke gezondheid rechtstreeks beïnvloedt.


Bron artikel: Your frame of mind directly influences your physical health – learn more at REAL.video
NaturalNews: Ethan Huff


Het menselijk lichaam wordt geregeld door een speciaal systeem dat controleert wanneer en waar bronnen worden verdeeld, waardoor niet alleen de functionaliteit van het lichaam wordt voorgeschreven, maar ook het vermogen om te helen. En iemands gemoedstoestand en kijk op het leven beïnvloedt dit systeem rechtstreeks.

“Je autonome zenuwstelsel kan worden gezien als je automatische zenuwstelsel, omdat het automatisch vele lichaamsfuncties bestuurt en reguleert, zodat je er niet over hoeft na te denken”, legt dr. Mason uit. “Het regelt je hartslag, je ademhaling, je spijsvertering, afscheiding van klieren, etc.”

“Je autonome zenuwstelsel kan worden onderverdeeld in twee soorten controle: je sympathische zenuwstelsel en je parasympatische systeem. Nu, net als de yin en yang van het leven, is geen van beide goed of slecht, maar het is de balans tussen de twee, of de onbalans, die het goed of slecht maakt. ”

Wat hebben deze twee delen van het autonome zenuwstelsel te maken met genezing, en hoe beïnvloeden de hersenen ze? Zoals uitgelegd door dr. Mason, neemt de “vecht of vlucht” reactie die optreedt wanneer je gestresst of boos wordt, energie weg van het parasympathische zenuwstelsel dat verantwoordelijk is voor genezing.

“Uw sympathisch zenuwstelsel bereidt u voor op de vecht- of vluchtreactie door bloed weg te trekken van uw vitale organen die nodig zijn voor genezing, uw spieren voor die strijd of vluchtreactie”, zegt dr. Mason. “Het parasympatisch zenuwstelsel bereidt je lichaam voor op ontspanning en vertering en voor herstel.”

“Als je in paniek bent, ben je boos, ben je bang, ben je angstig, je lichaam zal in een staat van sympathieke dominantie verkeren. Je lichaam zal in een staat van instorting zijn waar het niet de nodige energie heeft om te herstellen. ”


Geestelijk gefundeerd zijn is cruciaal voor de lichamelijke gezondheid


Een manier om deze constante “vecht- of vlucht” gemoedstoestand te overwinnen, is door deel te nemen aan spirituele oefeningen, waarvan Dr. Mason zegt dat het een diepgaand effect kan hebben op iemands welzijn. Gebed en meditatie kunnen bijvoorbeeld helpen gevoelens en emoties weg te nemen die bijdragen aan de lichamelijke afbraak, in plaats daarvan het opnieuw afstemmen op genezing.

“Wanneer je een sterk gevoel van spiritualiteit hebt en je dankbaarheid uitdrukt en je bent niet langer in angst of woede of wrok, dan verkeert je in een staat van parasympatische dominantie, waar je lichaam zich in een staat van ontspanning en herstel en genezing bevindt , “Zegt dr. Mason.

Een krachtig voorbeeld van hoe dit in het echte leven kan werken, wordt geschetst in het boek Anatomy of a Illness van Norman Cousins. Cousins ​​was in staat om een ​​zogenaamd ongeneeslijke ziekte te overwinnen die bekend staat als de ziekte van Bechterew, simpelweg door zijn mentaliteit aan te passen en te focussen op het positieve in plaats van het negatieve.

“[Neven en nichten] werd genezen van een ongeneeslijke ziekte die ook erfelijk erfelijk was, ankelosine spondelitis, en door vele andere factoren werd hij genezen door positieve gedachten te gebruiken, door gelukkige gedachten, enzovoort,” legt dr. Mason uit. “Dit was om helende endorfines door zijn hele lichaam te creëren.”

Een recente studie van Stanford University evalueerde de kracht van positief denken met behulp van echte hersenscans. Onderzoekers daar vonden dat niet alleen positief denken het lichaam in het algemeen helpt, maar het stelt ook de hersenen fijn om slimmer en intelligenter te zijn.

Zorg ervoor dat je de volledige video van Dr. Mason bekijkt op REAL.video.

Je kunt ook op de hoogte blijven van het laatste nieuws over genezing op natuurlijke wijze door naar NaturalMedicine.news te gaan.