BOEK: 5% van alle medicijnen zijn effectief en ALLE medicijnen hebben bijwerkingen, …


BNR Gezond met “Het Pillen Probleem” een boek van oud-huisarts en epidemioloog Dick Bijl

Donderdagavond op de weg naar huis als koerier en niets beters te doen dus even luisteren naar BNR Gezond met Harmke Pijpers. Dan gaat toch de volume knop een tandje hoger als ik de stem hoor van arts Hans van der Linden die wel zijn mond durft te roeren en problemen aan de kaak durft te stellen. Het onderwerp is deze avond het boek van oud-huisarts en epidemioloog Dick Bijl over het Pillen Probleem. Luister de uitzending van BNR


Over het boek: “Medicijnen worden in de handel gebracht als keuringsinstanties vinden dat een middel meer werking dan bijwerking heeft. Maar meestal zijn die geneesmiddelen helemaal niet goed onderzocht, of alleen bij een heel kleine patiëntengroep. Eenmaal in de handel worden ze op grote schaal gebruikt door honderdduizenden patiënten. De farmaceutische industrie vaart daar wel bij, maar geldt dat ook voor de gebruikers van deze middelen?

Epidemioloog en voormalig huisarts Dick Bijl stelt in ‘Het pillenprobleem’ zeer kritische vragen over het gebruik van een aantal zeer veel gebruikte medicijnen. Is het wel nodig en verstandig dat zoveel mensen zoveel medicijnen gebruiken? Wat zijn eigenlijk de bewijzen voor de werkzaamheid van die middelen? En wat is werkelijk bekend over de bijwerkingen? Is minder medicijnen eigenlijk niet veel beter? ‘De farmaceutische industrie haalt alle trucs uit de kast – en bedenkt steeds nieuwe – om hun middelen mooier voor te stellen dan ze zijn.”
Boek: Het Pillen Probleem


Het onderwerp op BNR heeft al jaren mijn belangstelling. In 2015 schreef ik erover: “ 20.000 medicijn doden eindelijk in het nieuws bij Humberto Tan in RTL Late Night (Video)


Maar het bleef dood en dood stil na die uitzending in de pers, geen van de journalisten wilde kennelijk hier zijn vingers aan branden. Lees de carrière op het spel zetten!!


Nog een jaartje eerder hoorde ik dit op de TV.

NOS-Journaal 20.00 uur 22-02-2014: “Van de helft van alle medische behandelingen is er geen — bewijs — dat die behandeling ook echt werkt. Artsen opereren of geven medicijnen omdat dat nou eenmaal al jaren zo gaat. Een groep Nederlandse artsen maakt zich daar zorgen over. Ze willen lijsten opstellen van behandelingen die artsen maar beter NIET meer kunnen doen. Daar wordt de zorg beter en goedkoper van” — “Van de helft van alle medische behandelingen is eigenlijk nog nooit goed onderzocht of ze werken of niet” — Een reactie van een arts in die uitzending; “Het lijkt wel of we zomaar wat aanrommelen maar dat is niet zo, het is natuurlijk wel wat je geleerd hebt in je opleiding”.


Bij de laatste opmerking dacht ik gelijk; Wat zouden artsen dan geleerd hebben? Om te werken volgens voorgeprogrammeerde protocollen en vooral jezelf niet afvragen of iets anders beter werkt, of gewoon de vraag stellen tijdens je opleiding waarom iets wel of niet werkt? Dit doet mij toch echt weer denken aan gehersenspoelde voorgeprogrammeerde menselijke robots die op zoek zijn naar een baan met status, een solide inkomen en hier en daar nog wat bijkomende farmaceutische incentives (beloningen die je motiveren om harder te werken en vooral niet na te denken). lees verder


Nog wat verder terug in de tijd naar de lezing van Dr Robert Verkerk die ik persoonlijk bijwoonde, Alliance Natural Health Op 27 Oktober 2007. Van geboorte Nederlander en internationaal een hoog gewaardeerde wetenschapper die onze rechten op Europees en Amerikaans niveau verdedigt als Directeur van de Alliance for Natural Health. [ANH] In 2007 schreef ik op mijn oude website www.uitdaging.net


De farmaceutische producten staan hoog op in de doden ‘hitparade’. In onze Westerse wereld is niet kanker, hart en vaatziekten of al die andere ‘ziektes’ de grootste bedreiging van je gezondheid maar de medische industrie!


87% van de medicijnen werken niet

Dit werd over medicijnen naar buiten gebracht: Bij 87% ben jij het proefkonijn


Op de website van het Life Extention magazine in Amerika leest men dat in het betoog van o.a. Dr Gary Null (Boek: Dead by Medicine) dat de medische industrie verantwoordelijk is voor jaarlijks 783,936 doden. (alleen al jaarlijks in de U.S. / cijfers 2001)

Ik denk dat een ding duidelijk mag zijn:De oplossing gaat nooit gevonden worden in de medische hoek, NOOIT! British Medical Journal: 87% van alle medicijnen werken niet of onvoldoende de medicijnen die wel ‘werken’ pakken de oorzaak niet aan! Bron: informatie staat nu niet meer openbaar op clinical evidence.


Ik denk dat er slechts één oplossing is, vergaar kennis over gezonde natuurlijke voeding, zoek een gezondheid coach en stop met het nemen van al die junk voeding


Bij de lezing van Dr Robert Verkerk werd verwezen naar deze studie:

How much of orthodox medicine is evidence based?
Hoeveel van de orthodoxe geneeskunde is op wetenschap gebaseerd?

Wetenschappelijke zwaargewichten betreuren het verspilde NHS-geld aan niet-bewezen medicijnen en niet-bewezen behandelingen door beoefenaren van complementaire en alternatieve geneeswijzen (CAM), BMJ stelt dat 50% van de behandelingen die in de huisartspraktijk worden gebruikt, niet bewezen zijn en 5% is behoorlijk schadelijk maar wordt nog steeds gebruikt.


Lees ook: Een ernstige waarschuwing voor medicijngebruikers, …. Medicijn Misleiding!
http://gedachtenvoer.nl/een-ernstige-waarschuwing-voor-medicijngebruikers-medicijn-misleiding/

Dodelijke Medicijnen: Wie is de dader?
http://gedachtenvoer.nl/dodelijke-medicijnen-wie-is-de-dader/ 


Medical malpractice kills 500 times more Americans than accidental gun deaths… we need DOCTOR control