Wat / Wie is de Deep State ?

DEEP STATE


Deep StateIn de wereld wordt de term Deep State ‘diepe staat’ gebruikt om een soort van samenzweringstheorie te beschrijven van invloedrijke besluitvormingsorganen die binnen en buiten de overheid actief zijn en die relatief permanent zijn en waarvan het beleid en de langetermijnplannen niet worden beïnvloed door het veranderen van administraties / regeringen. De term wordt vaak in kritische zin gebruikt ten opzichte van het algemene electoraat om te verwijzen naar het gebrek aan invloed dat de volksdemocratie heeft op deze instellingen en de beslissingen die zij nemen als schaduwregering.


Lees ook de Media Geschiedenis


Dat elke krant zijn eigen stukje mag / moet maken is al heel bijzonder op zichzelf, en …. zijn er nog voldoende “journalisten” die deze kennis machtig zijn na jarenlang de cntr C, cntr V toets gebruikt te hebben, de toetsen van Kopiëren [C] en Plakken [V]. De pers is namelijk al lang niet meer zo vrij als men ons graag doet geloven. Lees verder