ORWELLIAN: Apple bewaakt uw telefoongesprekken en e-mails, berekent vervolgens een “vertrouwensscore” net als de communistische Chinese overheid … het gebeurt NU, in Amerika & …

smartphone spionageNaturalNews: Als je privacy en vrijheid op prijs stelt, is het misschien tijd om je iPhone te dumpen (als je dat nog niet hebt gedaan). Dankzij slimme kleine lettertjes geeft Apple zichzelf nu het recht om telefoontjes en e-mails van gebruikers te controleren. Wat doet het enorme linkse technologie bedrijf met deze informatie? Het genereren van “vertrouwensbeoordelingen” voor Apple-productgebruikers – een soortgelijk streven is momenteel gaande in het communistische China. In het buitenland geeft de Chinese overheid “sociale kredietscores” aan haar burgers, en nu doet Big Tech een soortgelijke missie op Amerikaanse bodem.


Zoals Aldous Huxley ooit zei: “Technologische vooruitgang heeft ons alleen maar efficiëntere middelen verschaft om achteruit te gaan.” En we gaan zeker achteruit: onder de regressieve linkerzijde, wordt technologie vandaag de dag gebruikt om vrijheid te schrappen en dissidente gedachten en meningen te onderdrukken, in plaats van informatie te delen (zoals ooit was bedoeld).


Apple bespioneert nu gebruikers en geeft “vertrouwensbeoordelingen”


Apple is volledig autoritair geworden met zijn nieuwste initiatief om de vrijheid aan te pakken. De bedrijfsbezoeker zegt dat de “vertrouwensbeoordelingen”, die stil in de nieuwste iOS-update zijn toegevoegd, een goedaardig karakter hebben; vermoedelijk zullen deze beoordelingen “helpen” bij het voorkomen van fraude. Ondanks het aandringen van Apple dat het bedrijf “volledig toegewijd is aan transparantie” en dat de scores “bewaring van de privacy” zijn, wordt de bewaking van telefoontjes en e-mails van mensen om fraude te voorkomen (of privacy te behouden) nooit uitgelegd.

In feite heeft Apple zelfs geen enkel scenario gegeven waarin de vertrouwensscore fraude zou voorkomen.

Gebruikers kunnen zelfs hun “vertrouwensscores” niet zien, tenzij ze rechtstreeks contact opnemen met Apple en om hun gegevens vragen.

Dit is waar dingen gaan van autoritair tot Orwelliaans: Apple vertelt zijn gebruikers nu dat het bedrijf hen bespioneert door ze te bespioneren en hun ‘privacy’ te behouden. Dit is wat Orwell ‘double think’ zou hebben genoemd. Big Tech en hun volgers zien geen problemen met het idee om te spioneren als een manier om privacy te verkrijgen – en schijnbaar falen ze op te merken dat deze twee ideeën op gespannen voet staan, waarschijnlijk omdat ze geïndoctrineerd zijn in het geloven dat “Big Brother” het beste weet.

Inmiddels heeft iedereen die deelneemt aan de technische wereld geaccepteerd dat ze tot op zekere hoogte bespioneerd worden – en dat is waar ze op letten. Tech-bedrijven als Apple gaan stilletjes verder naar het doel van totale overheersing, langzaam maar zeker. Sommigen hebben Apple’s nieuwe vertrouwensscores al “gevaarlijk” genoemd en het is gemakkelijk te begrijpen waarom.


Big Tech is op een gladde helling


De tech-industrie is onder vuur komen te liggen door het censureren van ‘afwijkende’ gedachten, of het nu promoters zijn van natuurlijke geneeskunde, critici van de vaccin- en farmaceutische industrie, of voorstanders van conservatieve politiek. De vrijheid om voor jezelf te denken wordt aangevallen door de regressieve linkerzijde en op de een of andere manier tot zwijgen gebracht door de technische industrie. Hoewel de linksen klagen over de behoefte aan meer tolerantie als het gaat om diversiteit in uiterlijk, zijn ze in toenemende mate intolerant voor uiteenlopende gedachten.


Nu neemt Big Tech nog een pagina van het communistische China door vertrouwensscores in te stellen – die allemaal te veel doen denken aan het Chinese systeem voor sociale kredietwaardigheid. Degene die “onbetrouwbare” mensen verbiedt te kunnen vliegen, eigendommen te kopen of hun kinderen naar goede scholen te sturen.

Eerder dit jaar onthulde een Chinese journalist dat hij geen huis kon kopen vanwege een slechte sociale kredietscore. Liu Hu verklaarde verder dat hij “verboden” was om te vliegen omdat hij door de regering als “onbetrouwbaar” werd beschouwd en dat hij zijn kind niet naar een privé school kon sturen. Liu was door Chinese rechtbanken veroordeeld tot excuses voor een reeks tweets die hij had geschreven, maar autoriteiten zeiden dat het “onoprecht” was.

Als de nieuwe vertrouwensbeoordeling van Apple een indicatie is, gaan we de verkeerde kant op.


Noot: Koop zelf je 24/7 mindcontrol apparaat, je hersenspoelmachine, je Stasi spion, Yeah, … koop de nieuwe iPhone of update je besturingssysteem.