De Hyperlink Tax komt eraan, Pro & Con

de hyperlink tax komt eraanHet basis stukje gereedschap, de kracht van het internet, snel linken naar iemand anders zijn mening of content via de zogenaamde hyperlink gaat binnenkort belast worden om er voor te zorgen dat alternatieve websites minder mogelijkheden krijgen om hun boodschap te verspreiden.


Bovendien is dit een van de algoritmes van Google om de populariteit te meten van een website, het aantal links dat naar een artikel verwijst.

Twee vliegen in een klap dus.

Of maakt het eigenlijk niet zo veel uit?

Voor mensen die gewend zijn hun eigen nieuws te verzamelen die komen toch wel aan de juiste informatie.

Voor anderen wat meer moeite of …. een verdere ondergang in de matrix.

Voor mensen die gewend zijn zelf artikelen te schrijven zal er weinig veranderen, wellicht zelfs wat minder werk om alles voor een ander uit te zoeken en voor te kauwen.

Of de Main Stream Media daar op termijn zo gelukkig van worden is nog maar de vraag nu er weer een deel van de lezers gaat afvallen die de alternatieve media naar hen sturen.

Bovendien wordt het meer en meer duidelijk voor de nog niet wakkere mensen dat er mogelijk toch iets te verbergen valt met deze maatregel.


Een hyperlink is de basis voor de internet bediening
De EU komt nu met de internet link belasting
Dit getuigt van vrije meningsuiting beroving
Alweer een stukje weg van onze beschaving

quote link tax

Eind Mei 2018 is bekend geworden dat de EU nu serieus overweegt de link tax in te voeren. Al mijn artikelen zijn dan ook met ingang van juni 2018 op voorhand niet meer voorzien van een link naar een bron artikel als het de Main Stream Media betreft. Ik vermeld alleen nog waar ik iets eventueel gelezen heb zodat je het zelf kunt opzoeken als je dat graag zou willen.

The new link tax is made (again) for the freedom of speech
But who cares, if fake news is all they teach
– Henk Mutsaers


P.S. Al mijn artikelen zijn vrij te gebruiken maar graag de erkenning via een belastingvrije link