Maak het zelf: Liposomal Glutathione (Kwik Detox)

Orale suppletie met liposomale glutathione verhoogt de lichaamsreserves van glutathion en markers van de immuunfunctie. Glutathion (GSH) is de meest voorkomende endogene antioxidant en een kritische regulator van oxidatieve stress. Het onderhouden van optimale weefsels voor GSH-spiegels kan een belangrijke strategie zijn voor de preventie van aan oxidatieve stress gerelateerde ziekten. We hebben onderzocht of orale toediening van liposomale GSH effectief is in het verhogen van de GSH-niveaus in vivo. Meer info op Pubmed

Glutathion (GSH) [Nederlands] is een antioxidant in planten, dieren, schimmels en sommige bacteriën en archaea. Glutathion kan schade aan belangrijke celcomponenten voorkomen die worden veroorzaakt door reactieve zuurstofverbindingen zoals vrije radicalen, peroxiden, lipidenperoxiden en zware metalen.