De Gezondheid TOP 5, Essentieel voor je levenskwaliteit, nu en tot op hoge leeftijd.


de gezondheid top 5 De gezondheid top 5 —

Deze Gezondheid Top 5 is essentieel voor het bereiken van een hoge leeftijd en uitstekende levenskwaliteit. Je kan geen enkele stap overslaan, je kan geen enkele stap belangrijker vinden.

Deze top vijf is zoals het is.

gedachte kracht

1. Gedachtenkracht 2. Stress 3. Ontgiften 4. Optimale voeding 5. Bewegen.

1). GEDACHTENKRACHT Waarom staat gedachtenkracht op de absolute nummer één? Zonder een gedachte ga je nooit nadenken over gezondheid, ga je nooit bewegen, ontgiften, de labels van voedingsmiddelen lezen, stress beheersen, etc, etc, etc. Na de gedachte-kracht komt er een hele tijd totaal niets en daarna gaan we pas naar punt nummer twee kijken, zo belangrijk is de nummer één van deze top 5 !

Ik had het hier deze week nog over met een orthomoleculair geneeskundige toen ik bij een preventieve gezondheid test (AGE reader) een biologische leeftijd scoorde van 45 op mijn 63 ste jaar. Ze vertelde toen dat ze relatief weinig mensen heeft getest die in het rode gebied uitkwamen en dus acute maatregelen dienden te nemen. Ik vertelde haar toen dat dit eigenlijk wel logisch is. De mensen die bij je in de praktijk komen zijn in de meesten gevallen al langere tijd bewust met gezondheid bezig. Hun gedachten hebben hen al de goede kant op gewezen. Ga diezelfde test maar eens doen bij het publiek van supermarkt van het caliber prijsvechter, dan denk ik dat goede uitslagen eerder een zeldzaamheid zijn. Persoonlijk ben ik van mening dat een groot deel van de bevolking door het leven gaat zonder ooit na te denken over de gezondheid en zich beroepen op de “gedachte”, je moet nu eenmaal geluk hebben met je gezondheid!

Nu, daar ben ik inmiddels al honderd procent van overtuigd, gezondheid heeft totaal niets met geluk te maken. Gezondheid heeft alles te maken met leefstijl keuzes, zelfs mensen met zeldzame aangeboren afwijkingen kunnen er nog het beste van maken door afgewogen keuzes te maken.

Het is juist het niet nadenken dat mensen tot ware zombies laat worden die alle leugens van de voedingsindustrie, de farmaceutische industrie en hun loopjongens in onze regering en overheidsinstellingen voor zoete koek slikken.

Die gedachtevorming is essentieel voor een goede gezondheid. Komt men immers plots voor een kruispunt te staan waarbij – op dat moment – een beslissing gemaakt – moet – worden. dan is de kans op een foute beslissing minimaal 50%. Is de persoon in kwestie in zijn of haar gedachtepatroon bovendien nog sterk bevooroordeeld dan is de kans op een foute beslissing wellicht groter als 90 procent. Het zijn deze mensen die de raad van een dokter klakkeloos opvolgen zonder daar zelf over na te denken wat ze zelf zouden kunnen doen of veranderen.

Gezondheid begint dus tussen je oren met het ontwikkelen van nieuwe en positieve gedachten.

2). STRESS – is een toestand die nauw verbonden is met onze gedachten. Dit is waarom de ene persoon er beter mee om kan gaan dan de ander. Sommigen maken het onderscheid tussen positieve en negatieve stress, maar positieve stress is meer een boost die iemand ervaart maar in weze geen stress. In hoeverre stress direct de gezondheid beïnvloed wordt door veel mensen onderschat. Stress kan namelijk dodelijk zijn in luttele minuten / seconden. Je kan namelijk van angst, een vorm van stress een dodelijk hartinfarct krijgen. Zo serieus dien je stress te nemen. Stress kan ook je leven redden door in een levensbedreigende situatie snel te handelen. De mensen die in zo’n situatie verstijven zijn vaak reddeloos verloren en kunnen niet meer opkomen voor hun eigen hachje, wat weer nauw verbonden is met de gedachte-kracht. Langdurige stress kan de gezondheid langzaam ondermijnen tot het niveau dat de persoon ziek wordt en daarmee gedwongen wordt het lichaam tot rust moet laten komen. Vandaar dat deze periode soms ook zo lang gaat duren.

3). ONTGIFTEN, ook wel detox genoemd maakt dat het lichaam ontdaan wordt van alle gifstoffen waarmee we gebombardeerd worden in onze moderne samenleving. We horen vaak dat vitamine, mineralen, enzymen en andere essentiële voedingsstoffen minder werkzaam zijn bij sommige personen. Een stapeling van gifstoffen in het lichaam en verzuring maken dat deze als blokkades werken voor deze stoffen. Ontgiften dient langzaam, gedoceerd plaats te vinden om de nieren niet te overbelasten en kan soms zelfs enkele jaren in beslag nemen.

4). OPTIMALE VOEDING, vitaminen, mineralen, enzymen en andere essentiële voedingsstoffen, velen denken dat dit wel goed zit met hun “gezonde” leefstijl. Een schromelijke overschatting, mede door reclame van o.a. het voedingscentrum. “Als je gevarieerd eet krijg je alle benodigde voedingsstoffen binnen”. Dit blijkt in de praktijk totaal anders uit te pakken, gezien de stress, gifstoffen en slechte voeding kom 99,5% van alle mensen essentiële voedingsstoffen tekort en hebben zelfs een overdosis nodig om het hoofd te bieden aan onze moderne maatschappij en milieu. Bij het overgrote deel van de klachten waarbij men bij de dokter een medicijn krijgt voorgeschreven kan bij de klachten een simpele ondervoeding ten grondslag liggen.

mijn age test5). BEWEGEN Bij bewegen denken veel mensen gelijk aan sporten. Simpelweg naar je werk toe fietsen, de trap nemen, wat meer lopen, een klusje doen in de tuin. Al deze zaken tellen mee in de hekkensluiter van deze top 5.

Bewegen is echter wel de hekkensluiter van deze top 5. Zonder positieve gedachten ga je nooit bewegen en zonder de benodigde energie is bewegen een onneembare vesting. Energie krijg je pas als punten drie en vier onder controle zijn.

Conclusie: Met positieve gedachten, het beheersen, of nog beter, elimineren van stress, het constante process van ontgiften, het optimaliseren van de voedingsstatus en gezonde beweging zijn de basis voor een kwalitatief en lang gezond leven.

— Henk Mutsaers