Een persoonlijk en hopelijk leerzaam verhaal over kanker [update]

22-08-2018 Omdat ik niet weet of de persoon in kwestie dit zou willen vertel ik je dit verhaal anoniem. Waarom ik het graag wil delen is voor mij heel duidelijk. Elke dag van het jaar staan er meerdere mensen voor dezelfde keuze als ze de diagnose “kanker” krijgen. In de meerderheid zal dit leiden tot angst, pure verlammende angst, radeloosheid en niet meer weten wat te doen. [update] [update 2]


Zelfs al ga je koelbloedig op zoek op Google of andere zoekmachines dan zal je bij de eerste 100 zoekresultaten NIETS wijzer worden. Sterker nog, … de angst gaat alleen maar toenemen. Je zou dus naar iets kunnen zoeken waarvan je ooit eens ergens iets over gelezen hebt of met meerdere woorden gaan zoeken zoals; “Kanker Genezen”. Opnieuw zul je stuiten op allerlei depressieve artikelen als; “Mogelijk is kanker over tien jaar te genezen” en “Zeldzame plant in het buitenland” en “Vaccin tegen kanker in ontwikkeling” en meer van die [veel onzin] zaken waar je NU helemaal niets aan hebt. Hier mijn verhaal.


Vorige week dinsdagavond liep ik naar huis na de uitzending van ons radioprogramma en ik zag nog licht branden. Kom dacht ik, ik bel even aan en nog even een laat bakje koffie. “Hij” lag op de bank met een pittige hoofdpijn die al een paar dagen aanhield. Al snel was hij echter overeind gekomen en we hadden en gezellig gesprek.

Zaterdagmiddag om 15.25 bereikte mij het bericht dat hij opgenomen was in het ziekenhuis. De eerste onderzoeken wezen uit; “Een hersentumor zonder uitzaaiing” Maandag of dinsdag zou ik meer vernemen. Willen jullie s.v.p. geen contact opnemen.


Al sinds enkele jaren vervul ik een meer actieve rol als ik in mijn directe omgeving verneem dat iemand het “vonnis” kanker krijgt. In mijn zeer nabije omgeving kon ik mijn kennis kwijt over voedingsadviezen en ontgiftten vier jaar geleden. Het resultaat was dat de patiënt, inmiddels al naar huis gestuurd met het label; “uitbehandeld”, [en uitgemergeld door de chemotherapie] weer aan ging komen en helemaal opfleurde, hij reed zelfs alweer auto. Ik had ook een eBoek meegestuurd over het belang van gedachtekracht en het oplossen van eventuele emotionele blokkades. Dat laatste, daar was men niet aan toegekomen. Het bericht van de dokter [wat doe je daar eigenlijk nog als je uitbehandeld bent?] “de kanker is uitgezaaid, je hebt nog enkele weken” was de mentale doodsteek. Einde oefening al na een week. Waarom de mentale doodsteek? Angst verkrampt en daarmee verzuurd je lichaam. Een verzuurd lichaam blokkeert de zuurstof opname, … einde oefening! Waarom kan dit zo snel gaan na chemo? Na de chemotherapie is het immuunsysteem uitgeschakeld voor langere tijd en kan elk probleem de nekslag geven.


Wat is kanker?

Kanker is een zuurstofgebrek op celniveau. Herstel je de zuurstof opname dan zal het lichaam weer terugkeren in de staat van gezondheid. In veel gevallen is er ruim voldoende tijd om dit te bewerkstelligen maar geen onbeperkte tijd.


Een collega gediagnoseerd met kanker belde ik vier jaar geleden met de vraag, welke taal beheers je het beste, Duits of Engels want ik heb wat video getuigenissen van artsen en hun patiënten die aan de lopende band kanker genezen met een succes ratio van 80 tot 98%. Ik versta geen van beiden was zijn antwoord. Geen probleem, je kan mijn eBoek “Zoektocht naar Gezondheid” downloaden daar heb ik vele zaken beschreven en vertaald. Hij bleek echter die ochtend zijn allereerste chemokuur al gehad te hebben. Twee dagen later was hij al overleden.

Anderhalf jaar geleden kon ik acteren voor dat iemand al een behandeling gekregen had. Ik had de belangrijkste vijf pagina’s van mijn eBoek uitgeprint en was gelijk op bezoek gegaan in het ziekenhuis. De mededeling was simpel, het maakt niet uit wat jij doet of beslist. Ik zou graag dat je dit mee neemt in je overwegingen. Ik had de ontdekking van Otto Warburg geprint uit 1931. Hoe ontstaat kanker en hoe is het dus te behandelen. Als je meer wilt weten bel je me maar. Geen telefoontje of eMail. Een week later vernam ik via via dat de “keuze(?)” op chemotherapie was gevallen. 12-02-2017 vernam ik dat hij was overleden (binnen drie maanden). Door de kanker? Nee vergeet het maar, … door de chemo! Ik had hem persoonlijk gesproken en de pure angst in zijn ogen gezien, helder onafhankelijk nadenken? Vergeet het maar, … uiteindelijk beslist dus de dokter … voor hem.

Mijn conclusie: “Bereid je voor op zaken in je leven zodat je daar niet meer over hoeft na te denken, sterker nog, weet hoe je de zuurstofopname van je lichaam verbetert zodat je nooit in angst hoeft te zitten om kanker te krijgen, … nooit!”. Als je in het geval van kanker [en andere ziektes / of eigenlijk gebreken in de voeding] de feiten gaat leren weet je ook wat je moet doen ter preventie.


Terug naar het heden weet ik inmiddels dat ik snel moet acteren om nog in beeld te komen voordat de beslissing chemotherapie genomen is. Voordat de dokter zijn leugens kan vertellen aan een angstige patiënt.


Een dokter leugens vertellen? Ja dikke leugens. Vraag de dokter maar eens hoe kanker ontstaat? Hij zal je nooit vertellen een zuurstofgebrek op celniveau, … ook al is dat reeds sinds 1931 bekend. Sinds 1931!!. Ik heb eens een interview gedaan met een Nederlandse dame die goed geïnformeerd dat gesprek in ging en die lachte de dokter keihard in zijn gezicht uit. “Ik trek mijn eigen plan wel”. En dat plan was zeer succesvol vernam ik. Maar goed geïnformeerde mensen zijn zeldzaam en wie ben ik om dat te vertellen? Omdat ik daar zelf over schrijf sinds 1999 en radio over maak elke week sinds 2008?

Dat is mij ook duidelijk, daarom bestelde ik het boek van Ty Bollinger: “The Truth About Cancer” wat nu ook in het Nederlands is uitgebracht door succesboeken. Wat leerde ik van dit boek? Totaal niets, ik had namelijk de bijbehorende video serie al helemaal gezien… maar het zelfde verhaal wat ik al wist wordt nu verteld door meer als 100 artsen die deze methoden elke dag in de praktijk met succes toepassen. Het boek dat zelfs enige weken in de New York Times bestsellerlijst stond voor het “verwijderd” werd.

Maar, … ik kan mij totaal niet voorstellen dat al reguliere die dokters liegen. Dat snap ik, …. er zijn echter de laatste twee jaar ook meer als 80 dokters vermoord omdat ze nog een ander puzzelstukje ontdekten over het ontstaan van kanker [zoek op nagalase in vaccinaties]. Maar dat lees je niet in die kranten die ook elke dag fake nieuws verkopen. En die hypotheek fraude waardoor nu vele mensen met hun huis onder water zitten. Dat waren ook leugenaars die deze polissen aan hen verkochten en zo zul je nog vele leugens gaan ontdekken dit jaar. De dokter en de krant vertellen ook niet dat onze voeding niet meer instaat is ons gezond te voeden waardoor al die ziektes überhaupt kunnen ontstaan.


Zo’n anders denkende arts Dr. Mark Sircus vertelde deze week in zijn nieuwsbrief: “Behandelen we infecties met vaccins, antibiotica, antivirale middelen; of gebruiken we meer zuurstof als primaire behandeling?

De meeste artsen negeren vandaag het werk van Warburg, inclusief zijn belangrijke werk dat ons vertelt dat het de verhoogde hoeveelheden kankerverwekkende stoffen, toxiciteit en vervuiling zijn die ervoor zorgen dat cellen niet in staat zijn om zuurstof efficiënt op te nemen.

Giftige stoffen zijn meestal zuur, zoals de meeste farmaceutische geneesmiddelen, wat betekent dat ze zuurstof onderdrukken. [noot: dus meer kanker veroorzaken]

Het maakt niet uit of de slecht functionerende mitochondria vergiftigd worden door zware metalen, chemicaliën, farmaceutische mitochondriale vergiften, zuurstofarm, vervaardigd uit meervoudig onverzadigde vetzuren (PUFA’s) of vergiftigd met straling, die allemaal oxidatieve stress veroorzaken. Het resultaat is hetzelfde. Celfermentatie neemt over en cellen worden kanker”.


De conclusie is: Herstelt Chemotherapie, bestraling of chirurgie de zuurstof opname? Het antwoord in alle drie de gevallen is NEE. Wat ga je dan in hemelsnaam in het ziekenhuis doen, meer opties hebben ze daar niet in de reguliere zieke(zorg)(?) Ik ken een arts die naar Duitsland vertrokken is omdat hij de meest succesvolle geneesmethode niet mag toepassen in Nederland. O.A. Vitamine C intraveneus toedienen op hoge doseringen, een van de vele methoden om kanker en andere “ziektes / gebreken” te genezen. En NATUURLIJK je voedingspatroon aanpassen vanaf dag een!


boek over kanker genezen, een stille getuige

Een stille getuige

Opnieuw heb ik dus in mijn nabijheid een kankerpatiënt die net als zovelen grote moeite heeft om  zelfstandig al die problemen, die tegenstrijdige gedachten te lijf kan gaan. Op de zaterdagmiddag zocht ik gelijk het boek “The Truth About Cancer” op opdat ik zeker wist waar het lag.

Het boek lag tot dinsdagochtend in de hal als stille getuige.

Dit terwijl ik weet dat je gelijk een aanvang kan nemen met de base en zuurbalans van het lichaam te herstellen met het nummer #1 artikel op mijn website natriumbicarbonaat en appelazijn. Je kan ook gelijk beginnen aan het Budwig dieet wat ik elke morgen eet sinds 2008. Dit dieet verhoogt de zuurstofopname in je lichaamscellen door het herstellen van de omega 3 / 6 balans. Je kan ook al gelijk beginnen met elke twee uur 10 gram liposomale vitamine C te nemen, je lichaam geeft zelf aan of te genoeg of teveel krijgt. Keukenkast geneeskunde zou je het kunnen noemen, intussen kan je contact opnemen met een arts die wel weet hoe je kanker veilig en succesvol kanker kan genezen.

Drie hele dagen lag dat boek dus in mijn hal te wachten terwijl ik al gelijk de angst had kunnen verminderen of wegnemen. Vandaag is het boek afgegeven bij de dochter na een indringende oproep dat er nu wat moet gebeuren en vandaag de rust nog kan worden hersteld zodat er weer hoop ontstaat voor de toekomst.

Maar wie gaat uiteindelijk die beslissing nemen? Worden ze overdonderd door de valse autoriteit van de dokter of zijn ze in slechts enkele dagen voldoende onafhankelijk geïnformeerd met het (vluchtig) lezen van dit boek? De waarheid over kanker.

Dat worden spannende dagen, het verschil tussen hoop en vrees, het verschil tussen leven en dood, ….


Als er nou eens echte dokters kwamen in het ziekenhuis, dokters die voorlicht gaven aan hun patiënten over het ontstaan van kanker door veelal de gebrekkige voeding die het immuunsysteem daardoor comprimeren, en al gelijk beginnen vanaf het allereerste uur het genezingsproces in te zetten door een verandering in de leefstijl …. voeding. Zoals o.a. onderstaande korte video al aangeeft.


Update donderdag 23-08-2018 Vandaag kwam er beweging in de zaak. De vraag hoe en welke vitamine C ? Die liposomale Vit.C maak ik zelf al 7 jaar dus snel een potje gemaakt en ook wat natrium bicarbonaat meegegeven evenals een potje Sole (Sel gris zeemineralen in water opgelost) Er wordt dus nu actief gewerkt aan de gezondheid.

Nog positiever werd ik over het daarop volgende gesprek. Als morgen het gesprek plaatsvindt met het team in het ziekenhuis gaat er een lijst mee met 50 vragen waar een antwoord op moet komen. Goede voorbereiding ! Chapeau.


[Update 2] Kanker neemt je kracht terug

Je hebt kanker” … Dit moet een van de meest gevreesde zinnen zijn.

Een diagnose van kanker is iets waarvan je altijd denkt dat het gebeurt met iemand anders, maar wat als het jou is overkomen?
Wat zou jij doen?
Hoe zou je reageren?
Wat gebeurt er nu?
Vragen racen door je hoofd.

De kamer begint te draaien en je hoort nu niet langer of bent zelfs in staat te luisteren naar wat de dokter je vertelt, omdat je gedachten in shock naar binnen keren. — Waarom ik? — Hoe is dit gebeurd?

Je wereld voelt erg surrealistisch; alles wat je wist lijkt te vervagen en je wilt schreeuwen.
Je geliefden zijn daar, ze proberen je te troosten, maar ze begrijpen het niet. Niet echt. Het zijn tenslotte niet degenen die deze doodvonnis hebben gekregen. Angst en verdriet overspoelen je, terwijl de onzekerheid over wat er gaat komen begint in te werken en een beetje tastbaarder aanvoelt.

Je krimpt tezamen terwijl je het woord chemotherapie hoort.
“Het spijt me, wat?”, Zeg je, terwijl je probeert jezelf terug te trekken naar de realiteit en je concentreert op wat je wordt verteld.

Je staat nu voor een keuze. Een keuze in wat u wilt geloven. Een keuze in wat u denkt, voelt en zult ervaren vanaf nu. Je hebt altijd deze keuze gehad, hoewel je je er misschien niet bewust van was.

Je huidige realiteit is een echo, een weerspiegeling van keuzes, overtuigingen en acties uit het verleden. Deze denkpatronen en levenskeuzes hebben je gebracht tot waar je nu bent. Maar veel belangrijker is de dreigende vraag “Waar zal je morgen zijn?” Dit is waarschijnlijk de belangrijkste vraag die je jezelf ooit zult stellen.

Waar wil ik morgen zijn?

De maatschappij heeft ons getraind om te geloven dat wij, de patiënt, machteloos zijn over kanker, en onze lichamen in het algemeen en genezing kunnen alleen plaatsvinden door moderne geneeskunde en met volledig vertrouwen in uw arts. Niets is verder van de waarheid verwijderd.

Het menselijke lichamen is een wonderbaarlijke wonderlijke elektrische machines en jij, mijn dierbare medemens, bent het hart en de ziel van de operatie. Je hebt de leiding over elke levende cel. Je bent een symfonie van elektrische impulsen en steeds veranderend, ooit regenererend leven. Het is nu tijd voor jou om dat stokje op te pakken en te doen!

Artsen kunnen fungeren als facilitators, u in de juiste richting wijzen en als gidsen optreden (aangezien u een goede, deskundige en nobele arts heeft die meer om uw gezondheid geeft dan de medische politiek). Het vakgebied van Psychoneuroimmunology is de studie van hoe de geest het lichaam beïnvloedt. “Psycho” verwijst naar uw denken, emoties en gemoedstoestand. “Neuro” verwijst naar de neurologische en neuroendocriene systemen in uw lichaam. “Immunologie” verwijst naar uw cellulaire structuren en immuunsysteem. Een goede dokter zal deze connectie begrijpen en er rekening mee houden en met u werken aan het helen van de hele jij …. maar als het er op aan komt, de enige persoon die je echt kan genezen, die je kanker kan genezen, ben jij.

Dat zal een enge verklaring zijn geweest voor velen van jullie. Als je de keuze hebt om te leven … te bloeien … en om weer gezond te worden, is het er één die je moet accepteren, geloven en je volledig toewijden.

Norman Cousins, voormalig hoofdredacteur van Saturday Review of Literature zei ooit: “Het oude idee dat attitudes een vitale rol spelen in het herstelproces is het vinden van systematische verificatie in het huidige medische onderzoek. Er is weinig twijfel over het feit dat angst een grote versneller van de ziekte is. Omgekeerd zetten hoop, geloof, vertrouwen en de wil om te leven een gunstige fase in voor herstel. “

Je kracht terugkrijgen is de allerbelangrijkste belangrijke stap op weg naar gezondheid. Je moet een bewuste beslissing nemen dat je gezond bent. Niet dat je gezond zult zijn, omdat de toekomst nooit komt. We leven in het heden en het moet in de tegenwoordige tijd worden vermeld.

Het lichaam regenereert zichzelf voortdurend op cellulair niveau. Je bent in feite je eigen lichaam aan het creëren met je gedachten, samen met het voedsel dat je eet en het water dat je consumeert.


De manier waarop we denken en spreken is krachtig.


“Ik voel me niet lekker”, “Ik ben bang.” “Ik heb kanker.” En zo verder.

Ons systeem produceert voortdurend nieuwe cellen en probeert zijn best om zichzelf te verjongen volgens uw opdrachten. De cellen nemen je energie en gedachten op en dat kan een zieke staat van zijn creëren. Daar bovenop vermelden we het in de hoogst mogelijke vibrationele vorm door de woorden “IK BEN” te gebruiken. Wij geloven dat we ziek zijn; wanneer het in werkelijkheid is, probeert ons lichaam met ons te communiceren, om ons ervan bewust te maken dat er iets mis is. Dat deel van ons denken, en soms ook onze acties, moet veranderen.

Kanker is geen ziekte van het lichaam. Het is een ziekte van de geest en de geest die zich fysiek in het lichaam manifesteert. Het is niet afkomstig van zonnebrand, het voedsel dat je hebt gegeten, de lucht die je hebt ingeademd of een externe bron. Hoewel veel van deze dingen zeker antagonistische en bijdragende factoren zijn.

Er zijn gedocumenteerde gevallen die deze verbinding tussen geest en lichaam aantonen. Sommige zijn zo dramatisch dat ze moeilijk te negeren zijn. Enkele van de meest dramatische gevallen zijn gevallen waarin iemand meerdere persoonlijkheden huisvest, waarvan er een ernstige voedselallergie of insulineafhankelijke diabetes heeft, die bij het uiten van een andere persoonlijkheid geen van deze fysieke problemen vertoont.

Een onderzoek uitgevoerd door Steven Greer werd gerapporteerd in verschillende bronnen, zoals “The Type C Connection” van Lydia Temoshok en Henry Dreher. Hij interviewde vrouwen drie maanden nadat ze mastectomieën hadden en verdeelde ze in vier groepen op basis van hun psychologische coping-stijl:
(1) mensen met een “vechtlust” die de diagnose aanvaardden, een optimistische houding aannamen, informatie zochten en vastbesloten waren om de ziekte te bestrijden
(2) de “positieve vermijders” die de diagnose hebben verworpen of de ernst ervan hebben geminimaliseerd
(3) de ‘stoïcijnen’ die de diagnose hebben aanvaard, maar geen verdere informatie zochten en een fatalistische houding aannamen
(4) de ‘hulpelozen en hopelozen’ wiens leven in beslag werden genomen door kanker en sterven.


Aan het einde van de vijf jaar was slechts 20% van de “hulpeloze en hopeloze” groep levend en ziektevrij. Dit in vergelijking met 32% van de “stoïcijnen”, 70% van de “positieve vermijders” en een volledige 80% van de “vechtlust” -groep. Een follow-up van 10 jaar wees erop dat een “vechtlust” nog steeds significant geassocieerd was met een betere prognose.


Alle kankers worden veroorzaakt door overmatige stress in een of andere vorm en het verkeerd aangeleerd of geblokkeerd denken en energie, of het nu bewust of onderbewust is. Om echt te worden genezen, moet de oorzaak worden aangepakt. Lees verder / read on


Dit bovenstaande verhaal is voor mij niets nieuws. Negen jaar geleden leerden we via gezondheidsradio al over de German New Medicine kortweg GNM en je leest er ook over in het  eBoek “Zoektocht naar Gezondheid

Vandaag kreeg ik een korte update: “Ze willen weefsel via een operatie voor nader onderzoek”. Onderzoek waarna, waarvoor, dat vraag ik mij af? Welk soort zuurstof men moet toedienen, er is maar een enkele soort. Hoe het ontstaan is? Dat kan men afleiden aan de leefstijl en door onderzoek te doen naar een mogelijke emotionele blokkade [Interview deskundige]. Wedden dat echter de pH waarde van het lichaam niet gemeten is en nooit gemeten zal worden in de reguliere geneeskunde.  Een emotionele blokkade veroorzaakt ook zuurstof gebrek op celniveau als het lichaam verkramt. Wederom de pH waarde die je zelf kan meten met pH strips. Een operatie, nog langer wachten, meer onzekerheid, nog langer stress, allemaal factoren die de kanker en pH waarde nooit geen goed doen.

Mijn oordeel: diepe zucht !! [understatement]


01-09-2018 Plan van aanpak gemaakt in de goede richting.