Hoog tijd voor de internationale Internet Bill of Rights

Save as PDF 

We hebben al lang de controle verloren over onze privacy, big brother weet inmiddels werkelijk alles over ons. Veel meer als men zich realiseren en alles kan op enig moment tegen ons gebruikt worden. En paar databases aan elkaar koppelen en de ziektekosten zouden zomaar eens duurder uit kunnen pakken voor rokers, alcoholisten en fastfood gebruikers.

Wat echter minstens zo schandalig is, dat via zowel de sociale media als de zoekmachines er openlijke censuur plaatsvind. De censuur is werkelijk al gaande zolang het internet populair werd maar nu gebeurd dit in het open daglicht.

Gaan we nog een stap verder en kijken we naar China dan is dat helaas verontrustend. Men wil daar een sociaal paspoort invoeren. Het wordt verdeeld in twee stukken. Een commercieel kredietsysteem en een sociaal managementsysteem. Hoe gemakkelijk is het niet geworden om mensen die niet binnen de lijntjes kleuren uit te sluiten van de maatschappij. Meer info / read on

Terug naar de censuur in het algemeen, de berichtgeving beperken op radio, Televisie, magazines  kranten en andere openbare publicaties. Daar is het internet ook bijgekomen en onderdeel van.

Het zal wel meevallen met die censuur. Eh ja, … dat is te zeggen als alle niet gewenste  websites naar beneden in de ranking verdwijnen dan is een argeloze bezoeker de klos en kan de informatie niet vinden.

Voorbeeld: Bij het sleutelwoord “Kanker” komen in de eerste 100 getoonde zoekresultaten geen alternatieve websites voor. Dan ben je dus al snel als leek al snel een half uurtje tevergeefs aan het zoeken!

Wist je dat al sinds lange tijd wetgeving is zoals de Codex Alimentarius die het verbied wetenschappelijke informatie te delen die niet op de goedgekeurde witte lijst voorkomt. De witte lijst van Big Farma wel te verstaan.

Nu anno 2018 zijn al vele grote en kleine websites uit de ranking gehaald bij de sociale media als Facebook, Twitter en met name YouTube. Daar zijn bij mij de grijze schermen al vele jaren bekend. Soms was een video al na enkele uren verwijderd. Ook worden links onder de website opgevolgd door een tussenscherm met een waarschuwing dat men een onveilige website wil oproepen. Lekker als je als bezoeker al twijfels hebt.

Q Anon berichte al in post 605 van 25-01-2018 van de noodzaak om een Internet Bill of Rights in te voeren.

In de VS is er dit jaar al een Internet Bill of Rights petitie gestart en reeds gesloten met 32,874 SIGNED waar het doel minimaal 100.000 moest zijn in 30 dagen. Ook al struinen wij met vele mensen het internet af naar positieve zaken zoals deze, ik had van dit initiatief geen weet.

Nu echter President Trump zich persoonlijk bezorgd maakt over de internet censuur verwacht ik wel dat er eindelijk actie gaat komen op dit gebied en er keiharde maatregelen komen tegen dit onwenselijke gedrag.

Trump tweet sociale media censuur
Donald J. Trump op Dinsdag 28-08-2018: “Die bedrijven kunnen beter voorzichtig zijn omdat je dat niet voor mensen kunt doen”, zei Trump later in het Oval Office. “Ik denk dat Google, en Twitter en Facebook, zich betreden op zeer, zeer onrustige gebieden en ze moeten voorzichtig zijn. Het is niet eerlijk voor grote delen van de bevolking.”

Nieuwe petitie White House (kun je dus ook hier tekenen)

Protect Free Speech in the Digital Public Square


30-08-2018  Facebook employees REVOLT against left-wing authoritarian culture inside their own company
The left-wing tyrants at Facebook may be pushing for an increasingly authoritarian digital world, but the resistance is growing. A group of over 100 people employed by the social media company are revolting against the liberal, politically intolerant culture.


 30-08-2018 #ProtectDigitalSpeech campaign asks Trump administration to force tech media giants to abide by the First Amendment
As the midterm elections approach, the social media giants – Facebook, Twitter, YouTube, and Google, primarily – are ramping up their efforts to censor and “shadow ban” conservative, pro-Trump media voices, but a new petition drive aimed at forcing them to respect the First Amendment is gaining momentum.


landen meeste censuur internet