De dag van duurdere alcohol, goedkopere frisdrank, BNR fake entertainment, onlusten Duitsland, VVD ge’Han’nes, en van het Gas af.

Vandaag werd bekend dat alcohol duurder gaat worden. Natuurlijk gaan de ouderen daar niet minder om drinken maar wel de jeugd. En dat is positief om het alcohol gebruik bij die groep tegen te gaan.

Mijn eerste gedachte toen ik dit vandaag hoorde op het journaal? mmmh dus zo gaan ze het te duur uitgevallen dividend cadeau aan het bedrijfsleven laten betalen door Jan met de pet.

Foodwatch merkte tevens op dat de lagere belasting op suiker loze frisdrank met name dranken als Coca Cola light goedkoper maakt. Je-Weet-Wel, die drank met aspartaam.

Wel jammer dat de btw volgend jaar ook omhoog gaat op biologische groenten, ook voor de promotie van de gezondheid zeker? Nou, …. dat zou zomaar het geval kunnen zijn. Wellicht worden sommige biologische groenen wel gewassen in ijswater het zogenaamde NatureSeal, nee geef mijn portie dan maar aan fikkie. Dus duurder maken die biologische suikerwater groenen, goed voor de gezondheid als je die vermijdt als de pest … de pesticiden!

Vandaag ook weer even geluisterd naar mijn favoriete fake nieuws zender van Nederland op de radio. BNR, zeg maar Betrouwbare Nederlandse Radio maar niet heus. Om drie uur troffen we Bernard Hammelburg met zijn programma “de Wereld”. We hoorden onder andere natuurlijk wat nieuws over de wispelturige president van Amerika Donald Trump. Dit vond ik met stip zijn leukste anekdote. “Met het goed draaien van de economie (+4,2%) maakt het eigenlijk ook niet uit wie er in het Witte Huis zetelt”. Dat noemen ze gewoon bashen, iemand onderuit halen, onder de gordel stoten, in elkaar rammen zoals men het bedoeld in de Engelse taal. Daar maak je geen vriendjes mee mijnheer Bernard Hammelburg.

Nu volg ik het nieuws van Q Anon al geruime tijd en al maanden wordt er gesproken over het komende FISA schandaal (Watergate schandaal maal 10) waar nu steeds meer puzzelstukjes van op zijn plaats vallen. Ik weet zeker dat ik na de komende openbaring ga luisteren. Zeer benieuwd hoe “de Wereld van Bernard” op zijn kop komt te staan en welke verhaaltjes daar bij verzonnen moeten worden. Dat gaat alles van Bernard zijn creativiteit opeisen. Wordt leuk !!

EJ Bron vertaalde een stuk uit Duitsland; “Er tekent zich in Duitsland een dramatische ommekeer in de algemene stemming af. In het oosten van het land sterker dan in het westen. De tolerantie bezopenheid maakt plaats voor ontnuchtering. De jongste gebeurtenis in Chemnitz toont aan dat steeds meer mensen in Duitsland er genoeg van hebben dat de politieke elites van het land over hun hoofden heen een migratiepolitiek bedrijven die de binnenlandse veiligheid enorm in gevaar brengt”.

Ook geweldig was het berichtgeving op BNR hierover: Dit Rechtse Extremisme is namelijk allemaal nog terug te voeren op de hereniging van oost en west Duitsland en de nog steeds niet geheelde wonden. Het zijn ook slechts kleine minderheidsgroepen van enkele tientallen zo stelde men op BNR. Had ik niet ergens het getal 10.000 voorbij zien komen. Wat een fake nieuws allemaal.

Het worden leuke nieuwsshow deze hete herfst op BNR als na FISA ook nog Uranium One en de pedofilie / satanisme schandalen gaan langs komen. O Ja, … al langs komen nu de Paus zeer waarschijnlijk binnenkort het veld moet ruimen. De redactie zat echter waarschijnlijk bij dit plaatse bericht nog op het eindje van het potlood te kluiven (?)

Vandaag ook veelvuldig in het nieuws de VVD coryfee Han ten Broeke die zijn Kamerzetel opgeeft vanwege een affaire uit 2013. Er was terecht een ongelijkwaardige verhouding zo stelde Han. Dat gehannes van VVD politici begint ernstige vormen aan te nemen. Terecht vertelde men in de uitzending van van Zomeren op radio 10 gold dat als al die opgestapte VVDers tegelijk uit een bus zouden stappen tijdens het spitsuur de gehele bus leeg zou lopen. Als ze ooit nog eens goede politici gaan selecteren zonder smet of ander ongelijkwaardig Ge’Han’nes dan hebben ze gelijk de meerderheid in de kamer. De score van uittreders gaat al richting de zeventig.

Van het gas af, dat moeten we van vadertje staat nu de grond in Groningen iets te veel beweegt. De uitrol van groene energie gaat echter niet snel genoeg en ja, … wie gaat dat allemaal betalen?

Het grote probleem met groene energie is de opslag. We produceren veel energie als die niet nodig is, lokale opslag in batterijen is nog te duur. In de tachtiger jaren was er in Nederland een ingenieur die daar toen al een oplossing voor had. De Markerwaard inpolderen en als een grote batterij laten fungeren. Water in dat kunstmatig meer pompen en als er energie tekort is dit terugwinnen met waterturbines. Dit werd bekend als het Plan Lievense. Dit plan zou ook uitgevoerd kunnen worden op de Noordzee maar ging niet door vanwege het overstroming gevaar (?) Ha, ha, zo lust ik er nog wel een paar. Een zwak excuus in een land waar 26% onder de zeespiegel ligt. Zouden er andere belangen kunnen meewegen van de energie industrie? Bovendien is schone vrije energie inmiddels al lang een feit maar wordt buiten het zichtveld van ons gehouden.

Het was weer een leuke dag zo bij elkaar genomen.