Op VS en Canadese scholen leer je dat GMO appels veilig en gezond zijn.

Save as PDF 

gmo appels veilig
Vier van ‘s werelds grootste pesticide bedrijven – Syngenta, Bayer, Dow en Dupont – willen je kinderen onderwijzen over de voordelen van alle chemische en genetische experimenten die worden toegepast op natuurlijke voeding.

Indoctrinatie op VS en Canadese scholen: GMO voeding is veilig en gezond!

Door: Lance D Johnson
Vertaling Henk Mutsaers
Bron: Natural News

GMO appels veilig en gezond leer je al op school
Dat is waarom ze gezamenlijk het “Landbouw in de Klas programma” sponsoren, dat is niets meer of minder dan een reclame mogelijkheid om hun door pesticide bedorven, GMO-producten bij de jongste generatie te promoten.

Deze vier bedrijven bezitten 54 procent van de wereldwijde markt van bestrijdingsmiddelen en hebben meer dan 36 procent van de wereldwijde zaad markt in handen.

Alles wat ze in de weg staat voor een succesvolle massale uitrol is een generatie van geïnformeerde mensen die dit monopolie op zaden en de chemische aanval op natuurlijke voedingsmiddelen kunnen afwijzen.

Daarom is de industrie nu aan het streven om schoolkinderen te indoctrineren over de voordelen van GMO’s, waarom GMO’s de wereld moeten voeden, en waarom pesticiden zo veilig zijn.

Het lesprogramma leert; “hoe belangrijk het is om weloverwogen beslissingen te nemen die zijn gebaseerd op feiten.”

Natuurlijk is het de propaganda van de industrie die blind moet worden geaccepteerd als een feit.

De Canadian Biotechnology Action Network spreekt zich uit tegen deze verraderlijke collectieve promotie van slechte producten die nu plaatsvindt in de Canadese scholen.

“Dit webinar is een schaamteloze zakelijke promotie voor de GMO appel. Het is zeker geen neutrale presentatie van de genetische modificatie aan studenten”, zei Lucy Sharratt van het Canadian Biotechnology Action Network.

Het webinar programma gepresenteerde op 7 maart 2017, schaamteloos een nieuw ontwikkelde stam van genetisch gemodificeerde appels die niet bruin worden. De natuurlijke enzymen die het bruin worden van de appel veroorzaken zijn gewijzigd. Dit creëert een nieuwe soort appel waarvan bedrijven de intellectuele eigendomsrechten kunnen claimen.

Het nieuwe product wordt het “Arctic Apple” genoemd. Toch zal het niet worden geëtiketteerd als genetisch gemodificeerd, en zal worden gepromoot als natuurlijk.

Hoewel de natuurlijke enzymen zijn veranderd (dat kan veranderen hoe de appel wordt verteerd), zal deze appel worden gepromoot als superieur ten opzichte van appels die bruin worden en verrotten.

Dit soort genetische modificaties staan bedrijven toe om genetisch gemanipuleerde voedingsmiddelen aan het slecht geïnformeerde winkelpubliek te verkopen.

“Dit is een poging van de industrie om een behoefte voor hun producten te creëren door het beïnvloeden van schoolkinderen dat bruin wordende appels niet geschikt zijn om te eten”, zegt Sharon Labchuk van het Earth Action PEI.

“The Arctic Apple lijkt voorbestemd voor het verpakt in plakken gesneden presenteren in de supermarkt. Het eten van hele appels is beter voor het milieu en onze gezondheid, maar vers gesneden appels gedoopt in vitamine C om te voorkomen dat ze bruin worden zijn reeds beschikbaar in supermarkten. ”

Dit soort propaganda is reeds gebruikt in de Amerikaanse scholen, met name op universitair niveau. Niet iedereen is “slikt” echter deze informatie voor zoete koek.

Canadese boeren wijzen deze GMO appel massaal af.

Voormalige middelbare school beheerder en nu vice-voorzitter van de Chair of the Council of Canadians, Leo Broderick, stelde: “Deze zakelijke inbraak in onze scholen is onaanvaardbaar. We kunnen niet toestaan dat bedrijven onze studenten onderwijzen en we doen een beroep op alle provinciale ministers van Onderwijs om een halt toe te roepen van deze collectieve propaganda en de bescherming van de studenten.”

Hij heeft gelijk: ‘s werelds grootste pesticide bedrijven mogen geen zaken doen door studenten te indoctrineren. De industrie heeft reeds een groot deel van de wereldwijde natuurlijke industrie overgenomen. Het enige wat ze nu nodig hebben zijn de jonge geesten.

Andere bron:
NaturalBlaze.com