Leven en dood in het Nep Nieuws Business

Ik schreef dit stuk op basis van mijn kennis van reguliere verslaggevers en hun werk, hun leven, hun vergeten hoop, hun realisaties (in sommige gevallen) dat ze gevangen zitten in een systeem.

De meesten van hen willen er niet uit. Ze worden wezens van de nacht die ze eens wilden verlichten.


Bron artikel: Life and death in the fake news business
Door: Jon Rappoport


Je bent een reguliere verslaggever die ernaar streeft om het hoofd boven water te houden. De boodschap is van de top naar beneden gebracht dat dit het seizoen is voor het toebrengen van wonden aan Donald Trump, wat er ook gebeurt, wat er ook gebeurde of niet gebeurde op een verkreukeld bed in een hotelkamer in Moskou, ongeacht wat Poetin deed of heeft niet gedaan om de verkiezingen te beïnvloeden, ongeacht wie de DNC-e-mails naar WikiLeaks heeft gelekt, ongeacht wat Michael Flynn zei of niet tegen een Rus aan de telefoon zei, ongeacht wie of wat James Comey voor zich opeist; elk echt of mogelijk of niet-bestaand detail moet worden opgeblazen in een gigantisch schandaal van het moment, deze president moet gaan, en je opdracht is om hem te blijven verwonden, het gaat verder dan het punt waar iemand in jouw bedrijf geeft om wie hij is en wat hij heeft gedaan en wat hij doet, dus pomp de hysterie op, duw hem in de stront waar je maar kunt, DIT is hoe je succes zal worden gemeten, je wilt een licht op je laten schijnen, dus aanvallen, niet denken, niet nadenken over wat hier gebeurt, het belangrijkste is:


* Het nieuwsbedrijf is: loopbaan.
* Een carrière hebben is leven.
* Het verliezen is de dood.
* Je carrière staat op het spel.
* Het maakt niet uit wat je in de loop der jaren hebt gedaan,
– wat je hebt geschreven,
– wat je hebt gezegd,
– dit is de big deal.
* Je kunt je carrière niet verliezen.
* Je weet wat het verliezen betekent.
* Het betekent het einde.


Het verliezen van je carrière is hangen rond een bar tot sluitingstijd en in stilte vervloek je de baas en de andere verslaggevers die sneller de ladder beklimmen, het is verontrustend waar het volgende verhaal vandaan komt en hoe het de redacteur zijn hersenen kan beïnvloeden, zodat hij gromt van tevredenheid als een aap op een kleine troon, het is al die tijd bekend dat NIEMAND bij de krant of het netwerk een stuk kan uitwerpen dat serieuze rimpels veroorzaakt in de machtsstructuur achter het gordijn, en dat weet je omdat in de verleden, in wat je mooiste uur had moeten zijn, heb je voorzichtig één laagje geschild van een schandaal dat volledig naakt had moeten worden verwijderd voor het publiek om het te kunnen zien en toen werd je gestopt; plotseling, voor jou, is het verliezen van een carrière wanhopig vasthouden aan de vooringenomen politieke houding van de nieuwsafdeling, klampt zich eraan vast alsof het een boodschap van God is, het neemt een stukje info dat ruikt naar een rotte slak uit een anonieme bron en verander het in kaviaar omdat het een verhaal verfraait dat geen enkele basis heeft, het verwijst op een hintige manier naar een verhaal dat de vijand, zoals gedefinieerd door de redactie en de uitgever en het bedrijf dat de ziel van de uitgever bezit, een verachtelijke verrader is die moet midden in de nacht worden afgevoerd en in de hel worden gedumpt, het wordt vastgekoppeld aan wie bij de nieuwsafdeling omhoog gaat en wie naar beneden gaat, wie het huisdier van de leraar is en wie de slechte jongen is achter in de kamer, het scant banen die op rivaliserende netwerken verschijnen, het is weten wanneer gevreesde personeelsontslagen aan de horizon verschijnen en hoe dun de afvloeiingspakketten zullen zijn, het is vermoeiend op ongerijmd opdrachten die geen andere functie hebben dan het opvullen van ruimte, het doen alsof één politieke partij of een ander het einde van de beschaving afwendt, het is jouw salaris dat de hypotheek en het schoolfonds van het kind behandelt, hoewel hoe het kind naar de universiteit gaat als hij niet kan schrijven zelfs een samenhangende alinea tenzij hij het plagiaat maakt van Wikipedia, het is eindelijk je tanden in een goed verhaal, alleen om te horen te krijgen dat er geen follow-up zal zijn en je precies weet waarom, omdat je weet welke persoon of bedrijf of adverteerder in de handboeien geramd zal worden als je een voet dieper graaft, het wordt vergeten dat je eens slim en scherp en alert was en klaar om aan te vallen op een missie om het publiek te beschermen tegen de woedende excessen van de overheid, het zit voor de helft – als je met een Congreslid naar hem luistert, hij liegt zo uitgebreid dat je niet kunt geloven dat hij weet dat hij liegt, want als hij het wist, hoe kon hij dan bewust de schertsvertoning bijhouden van elk zwak moment, het kijkt naar HET elite anker van je netwerk en wetende dat hij een complete tekenfilm is van een ego op parade, het is benieuwd hoe het publiek zelfs in de diepten van zijn trance kan geloven wat er uit de mond van dat ego komt, het is ‘s nachts in bed liggen zonder zich te herinneren of u een slaappil heeft genomen, scheurt u de dop van een fles antidepressivum met trillende vingers eraf nadat u uit de apotheek bent gekomen waar u het recept vulde en een pil slikte en drie uur later in uw werk zat -duik met de grote en stijgende zekerheid denkend dat je de newsroom wilt platbranden, je staat in de keuken van je stille appartement en je herinnert je dat je op de universiteit een artikel hebt geschreven over de revolutie van 1776, hoewel je er nu geen woord meer uit kunt halen, het is ellebogen wrijven met beroemdheden op een cocktailparty aan de Upper East Side en het aanvoelen van een paar B-figuren geven je snel zicht om te peilen of je ze goed kunt doen en beslissen kunt, het is een droom dat je verdrinkt in je badkuip en je editor staat boven je terwijl je grijnst met pistolen in zijn handen, het zit in het antiseptische kantoor van een therapeut die je vertelt dat het krijgen van een hond als een vriend je gemoedstoestand zal redden, het staat op de verkiezingsnacht in de redactie, kijkend naar zogenaamde analisten op grote schermen, nummers en trends en mogelijke uitkomsten en je denkt dat je zelf op het scherm zou moeten staan, maar het is niet gelukt Je vraagt ​​je af of het verkopen van Porches of Hawking Real Estate op dit moment een betere optie is. “Het” vraagt ​​zich af op welke manier je het o zo grootse gebaar van zelfmoord zou plegen, omdat het groots zou moeten zijn, het zou enige betekenis in het schema moeten hebben. van dingen, het kan geen loutere verdwijning zijn, kan het, er zou op zijn minst een behoefte zijn aan een soort van plan, zou het een pistool of gespleten pols of touw zijn of een sprong maken – en dan lach je – EN WAAROM HET GELUID LIKE MUSIC-en DAN, dan herinnert u zich dat er in uw bureaulade een dikke map vol documenten staat die een belangrijke, vooraanstaande nummer één adverteerder voor uw krant, een grote adverteerder en een kolossus blijkt te zijn die klaarblijkelijk buiten het bereik ligt van een president met zijn wijdvertakte wereld belangen in hersenen krakende geneesmiddelen en kankerverwekkende pesticiden en onroerend goed ….

OF…

IS DAT ALLES EEN FANTASIE, MR. Newsman?

UW KEUZE.

UW HOOFDSTUK EEN.

OF UW EINDE.

UW KEUZE.

Het is leven of dood in de nieuwsindustrie.