Sociale media censuur, hier is de onderliggende basis structuur.

Het georkestreerde weefsel van de vrije meningsuiting – dit is wat we zien.


Verscheidene van de grootste ‘conservatieve / libertaire’ figuren op het Net -Alex Jones, Dennis Prager, en Stefan Molyneux, onder anderen, zijn onlangs verbannen / gecensureerd door Google, Facebook, Twitter en andere sociale-mediabedrijven. Als je je afvraagt waarom dit gebeurt, verschijnt er meteen een duidelijk antwoord: Deze social-mediabedrijven vervullen wanhopige smeekbeden van belangrijke nieuws bedrijven die het publiek in grote delen hebben verloren aan mensen als Jones, Prager en Molyneaux.

Bron artikel: Social media censorship—here are the deep basics
Door: Jon Rappoport

De kranten en tv-nieuwsnetwerken kwamen aan het einde van hun touw. Ze hadden geen oplossingen voor hun probleem – dus gingen ze naar Google, Facebook en anderen en zeiden: HELP ONS. Betekenis: Censureer onze concurrentie.

Op één niveau is het begrijpen van censuur zo eenvoudig.

Maar dan moet je jezelf deze vraag stellen: waarom zouden Google, Facebook en andere sociale-media-giganten buigen voor de behoeften van de reguliere nieuwsuitzendingen?


Deze sociale media-activiteiten zijn rijker en groter dan het reguliere nieuws. Ze hadden gemakkelijk kunnen zeggen: “Nee, we houden van open forums en een breed scala aan meningen, en we denken dat mensen moeten kunnen omgaan met ideeën die ze niet leuk vinden. We staan voor een open samenleving en we verdedigen krachtig het eerste amendement. “


Maar dat hebben ze niet gezegd. In plaats daarvan voeren ze verboden en censuur uit. Waarom?


Het voor de hand liggende antwoord dat ons in het gezicht staart, is: Google en Facebook en You Tube, bijvoorbeeld de grootste sociale-mediabedrijven, zijn geen ‘gratis bedrijven’.

Ze liggen al heel lang in de buurt van de inlichtingengemeenschap en geven de voorkeur aan surveillance van de hele bevolking. Zij geven de voorkeur aan de “liberale” versie van een gecontroleerde staat, waar correcte meningen worden binnengelaten en onjuiste meningen worden uitgesloten.


Laten we snel een stukje Facebook geschiedenis bekijken:

De grote infusie van contanten die Mark Zuckerberg en zijn jonge universiteitsondernemer onderweg stuurde kwam in 2004 van Accel Partners.

Jim Breyer, hoofd van Accel, heeft een financiële raket van $ 13 miljoen op Facebook gezet en niets is ooit hetzelfde geweest.

Eerder datzelfde jaar trad een man genaamd Gilman Louie toe tot het bestuur van de National Venture Capital Association of America (NVCA). De voorzitter van NVCA? Jim Breyer. Gilman Louie was toevallig de eerste CEO van de belangrijke CIA-start-up, In-Q-Tel.

In-Q-Tel werd opgericht in 1999, met de uitdrukkelijke bedoeling om bedrijven te financieren die technologie zouden kunnen ontwikkelen die de CIA zou gebruiken om “gegevens te verzamelen”.

Dat is niet de enige connectie tussen Jim Breyer en de man van de CIA, Gilman Louie. In 2004 ging Louie werken voor BBN Technologies, aan het hoofd van Breyer. Dr. Anita Jones sloot zich op dat moment ook bij BBN aan. Jones had voor In-Q-Tel gewerkt en was adviseur van DARPA, de technologie-afdeling van het Pentagon die heeft bijgedragen aan de ontwikkeling van het internet.

Met deze CIA / DARPA-verbindingen is het geen verrassing dat de jackpot investering van Jim Breyer op Facebook geen deel uitmaakt van de populaire mythologie van Mark Zuckerberg. Het is beter om het weg te laten. Wie zou er niet in slagen om te beseffen dat Facebook, met zijn eindeloze stroom aan persoonlijke gegevens en zijn volgvermogen, een ideale CIA-troef is?

Hoe zit het met Google?

Lees Nafeez Ahmed’s (twitter) uitstekende meerdelige serie op medium.com, “How the CIA made Google“:

“INSURGE INTELLIGENCE (twitter) kan nu onthullen in hoeverre de Amerikaanse inlichtingengemeenschap betrokken is bij het voeden van de webplatforms die we tegenwoordig kennen … De hoeksteen van dit verhaal is het bedrijf dat in veel opzichten de 21e eeuw definieert met zijn onopvallende alomtegenwoordigheid: Google.”

“Google ontwerpt zichzelf als een vriendelijk, funky en gebruiksvriendelijk technologiebedrijf dat op de voorgrond trad door een combinatie van vaardigheden, geluk en echte innovatie. Dit is waar. Maar het is slechts een fragment van het verhaal. In werkelijkheid is Google een rookgordijn waarachter zich het Amerikaanse militair-industriële complex schuilhoudt. ‘

“Het interne verhaal van de opkomst van Google, hier voor het eerst onthuld, opent een blik met wormen die veel verder gaan dan Google en onverwachts een licht werpt op het bestaan ​​van een parasitair netwerk dat de evolutie van het Amerikaanse nationale veiligheidsapparaat stuurt en obsceen profiteert van zijn werking … ”


Met andere woorden, sociale media verbannen en censureren “conservatieven / libertariërs” niet alleen maar als een gunst aan hun kussende neven die grote nieuwsuitzendingen beheren – nee, dit gaat veel dieper.

Dit zijn de intelligentie en de Pentagon-gemeenschappen, met hun begeleidende neo-cons en militaire aannemers, die hun versie van de ‘nieuwe wereld’ verdedigen.

Iedereen met een groot online publiek, die sterke meningen heeft die zich verzetten tegen deze nieuwe wereldvisie, wordt beschouwd als een obstakel en een doelwit voor censuur.

De intelligentie / Pentagon-visie? Eindeloze oorlogen; eindeloze golven van migratie veroorzaken chaos; multinationals die vrij rondlopen op de planeet, zich verzamelen in “Shithole” landen, hun goederen produceren voor relatieve weinig centen, die goederen overal verkopen zonder import tarieven, waardoor lokale economieën worden ondermijnd en economische macht in minder handen wordt gecentraliseerd; de enorme uitbreiding van surveillance en censuur (die hand in hand gaan); verbreding van de armoede, waardoor steeds meer mensen afhankelijk worden van de overheid …

Censuur op sociale media is niet zomaar een stel roekeloze liberalen die ideeën proberen te stoppen die ze niet leuk vinden. Dat is het, maar het is veel, veel, veel meer.

Google en Facebook zijn gekoesterde wezens van de nationale veiligheidsstaat.