Een Stille Epidemie: Meervoudige Chemische Gevoeligheid

ZWAAR GECENSUREERD NIEUWS


Ooit een slechte reactie gehad op een geur uit de zogenaamde luchtverfrisser of de geur van waszeep of wasverzachter?

Daar is een goede reden voor.

Dit product bevat actuele neurotoxinen, chemicaliën die de normale werking van het zenuwstelsel verstoren.

Sommige mensen zijn erg ziek door deze producten. Ze hebben letterlijk dezelfde reactie als blootstelling aan giftig gas. Ernstige hoofdpijn, duizeligheid, onvermogen om helder te denken, “snelheid”, en een gevoel van dronkenschap komen over hen. Mensen met bepaalde soorten astma kunnen zelfs levensbedreigende reacties krijgen.

Het Center for Disease Control de CDC kent de gevaren van deze producten en verbiedt het gebruik ervan in de kantoren van hun bureau.

Maar hoe zit het met de rest van het publiek?

Waarom worden we niet verteld over de ernstige gevaren van deze producten?

Eén woord: geld.

Weet u hoeveel geld de makers van deze producten – bedrijven als Proctor & Gamble, Unilver en Johnson & Johnson besteden aan reclame per jaar?

Letterlijk, deze fabrikanten houden tv-, radio- en krantenbedrijven in bedrijf. De massamedia zullen nooit hun gevaren melden omdat er miljarden aan advertentie-inkomsten op het spel staan.

Als u of iemand die bij u woont geïrriteerd raakt door bepaalde producten, haalt u ze uit uw huis voordat ze een chronische aandoening veroorzaken.

Als u op het werk, thuis of sociaal wordt blootgesteld aan iets dat u zo’n reactie geeft, moet u er alles aan doen om er even vanaf te komen – of het permanent te laten verwijderen.

Ik besef dat dit makkelijker gezegd dan gedaan is, maar de inzet is hoog. Kleine problemen kunnen uitgroeien tot veel grotere problemen.

U hoeft geen reddingswerker van 9/11, een olieraffinaderij of een dierenarts uit de Golfoorlog te zijn om deze ziekte te ontwikkelen. Iedereen kan het krijgen