Gebruik alternatieve zoekmachines voor je eigen veiligheid en privacy op internet

gedachtenpolitieMet de kop “uit de oude doos” brengen we “oude” artikelen onder de aandacht die nog steeds nog net zo actueel zijn als op de datum dat ik ze publiceerde. Dit is zo’n artikel wat nog meer dan weleer duidelijk maakt dat jij graag gehersenspoeld wordt als je Google, Facebook, Twitter etc. gebruikt voor het  lezen van serieus nieuws. Nu met de boycot van Alex Jones zijn ook honderden andere veelbezochte websites verbannen over gezondheid preventie. Zoek je daarnaar dan zul je dus niets meer vinden in de zoekresultaten bij deze openbare diensten!!

Gebruik alternatieve zoekmachines en browsers voor je eigen veiligheid en privacy op internet.


Mensen die zeggen; “Ik heb niets te verbergen zijn heel kortzichtig, onnadenkend, slecht geïnformeerd of gewoon … heel dom!


Hoe kan het dat iemand die iets op Facebook of op Twitter plaatst nog diezelfde dag de politie aan de deur krijgt?Precies, letterlijk … de gedachten politie.

de gedachten politie

In een van mijn eerdere artikelen heb ik al het benadrukt van privacy. lees het hier.
Elke keer als jij een zoekwoord prijsgeeft komt de gedachtenpolitie in actie,

Gebruik Facebook alleen om wat contacten te onderhouden met vrienden, liever niet om iets serieus te delen. Het komt toch in een Facebook spamfilter en de gedachtenpolitie maakt weer een aantekening bij jouw persoonlijke profiel.

Wat gebruik ik zelf ?

Brave browser
Brave browser

Maakt gebruik van een advertentie blokker en is de browser die ik nu tot volle tevredenheid al sinds meer als een jaar gebruik. Brave wordt enkele malen per maand ge-update om de veiligheid en gebruikersgemak te waarborgen.


startpage  Startpage

Startpage is onderdeel van Ixquick een in Nederland en de Verenigde Staten gevestigde metazoekmachine. De maatschappij werd in 1998 opgericht door David Bodnick in New York. De zoekmachine ging in 2000 over naar de huidige eigenaar, Surfboard Holding B.V., gevestigd te Zeist. Ixquick legt zich vooral toe op het waarborgen van de privacy van de gebruiker bij het aanbieden van zoekresultaten.


duckduckgo
DuckDuckGo

Privacy Zoekmachine – We decided to make a bold move and not track your search history. Tracking is creepy. (2009) – Over 20 million searches in a single day. Privacy is mainstream and more and more privacy conscious people have #ComeToTheDuckSide.Augustus 2018 – Google gaat een speciale zoekmachine ranking invoeren die tegemoet komt aan de cesuur wensen van de Chinese regering, ha, ha, … dat doen ze overal reeds jaren lang !!


13-08-2018 Twitter bewaakt het gedrag “off-platform” voor mensen die niets hebben geschonden op Twitter om ze alsnog van Twitter te verwijderen voor hun gedrag Bericht NaturalNews


Augustus 2018 Alex Jones en honderden andere alternatieve websites worden van YouTube – Google en Facebook verwijderd


30-03-2017: Twitter stock is down over 5% following a report from Citron Research that exposes a major potential problem for the social media company… Twitter Will Generate $400 million THIS YEAR, by just selling user data. Not advertising. In 2017


21-12-2017: Eric Schmidt steps down as executive chairman of Google’s parent Alphabet Hij is de CEO van Google en YouTube. Maar er is meer aan de hand want op 27-03-2018 zijn er al 1652 CEO’s Bobo’s en andere kopstukken die ontslag namen, ontslag kregen of die een rechtzaak tegemoed kunnen zien | zie de lijst hier


28-03-2018: Hoe de politieke tak van de Mozilla Firefox internet browser geschaakt werd door de EU. Een recent bericht van de politieke deug-tak van Firefox


28-03-2018: Binnenkort zal er veel shit uitgestort worden over de grote privacy schendende bedrijven als #deletefacebook, Google, Twitter, Microsoft en 12 anderen. We houden je op de hoogte via deze pagina


de media bubbel
— Razende Ronnie [dotcom.radio]