De natuurlijke staat van het lichaam is gezondheid, geen ziekte, zoals men ons doet geloven.

Er is een reden voor elke ziektetoestand. Het is de poging van het lichaam om het evenwicht te herstellen. Een gezond lichaam is niet in staat de toestand van één ziekte te behouden en een andere te genezen. Het lichaam geneest holistisch en de processen die elke ziekte veroorzaken


Bron artikel WakeUpWorld: The Body’s Natural State is Health, Not Disease, as We’ve Been Led to Believe
Door: Marco Torres


Vanaf het moment dat we worden verwekt tot de tijd dat we sterven, werken de cellen in ons lichaam eindeloos aan het handhaven van een natuurlijke staat van homeostase of evenwicht.

Wanneer we ons wenden tot geneeskunde of medische technologie om onze eigen lichaamssystemen te manipuleren om ons te genezen, faciliteren we echt alleen ons natuurlijk vermogen om van binnenuit te genezen. Een ziek lichaam is geen toeval en de natuurlijke staat van ieder mens is gezondheid, geen ziekte.

De dwang van een ziekte kan ons vermogen beïnvloeden, niet alleen om met de pijn om te gaan, maar ook om het uit te drukken. In specifieke ziektetoestanden kunnen sommige mensen niet anders dan zich afvragen of hun lichaam werkt aan het behoud van de natuurlijke gezondheidstoestand.

Onze ziekteverzorgingsbranche gaat niet ver uiteen om ons doel te helpen. Vanaf het moment dat we geboren zijn, tot het moment waarop we sterven, van het allereerste vaccin tot de allerlaatste medicatie op onze sterfbedden (en alles daartussenin), zijn we geconditioneerd om te accepteren dat externe factoren en ziektebehandelingen zijn wat kan helpen onze pijn en lijden te beheersen.

We zijn ook geconditioneerd om te geloven dat veel ziekten niet ongedaan kunnen worden gemaakt terwijl ze in feite kunnen genezen – en zonder medicijnen.

Te voorkomen ziektes vormen ongeveer 80% van de ziektelast en 90% van alle zorgkosten, maar onze aandacht richt zich te vaak op symptomen in plaats van oorzaken.

Elk van onze cellen bevindt zich in een soort vloeistofmatrix die een dynamische en levende eenheid is die voortdurend zijn eigen processen bewaakt en aanpast, en altijd werkt om zichzelf te herstellen naar de originele DNA-code waarmee het is geboren, om het evenwicht binnen de lichaam.

Cellen kunnen zichzelf helen en nieuwe cellen maken die de cellen vervangen die permanent zijn beschadigd of vernietigd. Je lichaam is volledig uitgerust om alles te genezen, van een snee in je hand tot kanker in je dikke darm en alles daartussenin. Dat wil zeggen, zolang er geen interferentie is. Zelfs wanneer een groot aantal cellen wordt vernietigd – iets dat bijna dagelijks gebeurt in ons lichaam – repliceren de omringende cellen om nieuwe cellen te maken en vervangen daardoor bijna onmiddellijk de cellen die werden vernietigd.

Wanneer een bloedingsletsel optreedt door een kleine snee ergens in ons lichaam, trekken bloedvaten ter plaatse samen om het bloeden te vertragen. Nu, als je eenmaal stopt met bloeden en voorbij de pijn gaat, wat doe je dan om die kleine snee te genezen? U kunt het bedekken met een verband om het schoon te houden, maar geneest het verband de wond? Nee, de snit zal genezen met of zonder verband. Vervolgens beginnen bloedplaatjes een bloedstolsel te vormen waar de verwonding zich bevindt. In feite heeft die kleine snee een cascade van meer dan 20 microscopische, biochemische reacties in gang gezet.

Populaties over de hele wereld komen eindelijk tot het besef dat het samentrekken van ziekten te voorkomen is en binnen onze controle valt. Of het nu verkoudheid is of iets ernstigers, zoals hartaandoeningen of kanker, moet tegen ons lichaam zijn om deze ziekten te krijgen.

Het is volkomen normaal en natuurlijk om een ​​populatie van mutante cellen te hebben. Het menselijk lichaam heeft 75 biljoen cellen. We hebben meer dan 200 verschillende soorten cellen in het menselijk lichaam. Er worden elke seconde 230.000 cellen gemaakt, bijna 20 miljard per dag. De gemiddelde persoon heeft dagelijks ongeveer 1100 mutante cellen. Het verschil tussen deze mutante cellen die een onevenwichtig pad van vernietiging hebben dat leidt tot ziekte, of een die leidt tot balans is volledig afhankelijk van ons immuunsysteem. Het immuunsysteem slaagt er niet in om ons te genezen wanneer het homeostatisch evenwicht verstoord is en het model uit balans is.

Hoe dan ook, we hebben altijd de controle over ons lichaam. Om in een menselijk lichaam te leven, moeten we toegang hebben tot een bepaalde hoeveelheid levensondersteunende energie. We kunnen deze inherente energie gebruiken in een voedende en zichzelf onderhoudende, of op een destructieve en slopende manier. In het geval dat we bewust of onbewust kiezen voor nalatigheid of zelfmisbruik door liefdevolle aandacht en zelfrespect, zal ons lichaam waarschijnlijk uiteindelijk voor zijn leven vechten.

Ziekte is maar een van de vele manieren waarop het lichaam probeert de manier waarop we ons zien te veranderen en te behandelen, inclusief ons lichaam, te veranderen. Het leiden van een gezonde levensstijl en het consumeren van gezonde (in tegenstelling tot giftige) diëten, zal een heel lange weg gaan om ons gezond te houden, of we nu jong of ouder zijn.

De enige manier om het lichaam echt uit een ziektetoestand te halen, is stoppen met het doen van alle dingen die ziekte veroorzaken en beginnen met het opnieuw opbouwen van het immuunsysteem. Alleen dan raak je niet alleen van één ziektestaat af, maar ben je ze allemaal kwijt.

Het immuunsysteem wordt geactiveerd door oxidatieve stress om de schadelijke binnenvallende organismen te doden en doodt ook en lost beschadigde cellen op die niet kunnen worden gerepareerd. Te veel oxidanten in de cellen of in het bloed veroorzaken schade aan en veroudering van alle weefsels. Een onbalans in verschillende oxidanten kan het immuunsysteem ertoe brengen om gezonde cellen aan te vallen, weefsels te ontsteken en het genezingsproces te vertragen. Te weinig oxidanten zullen de rode vlaggen verwijderen en beschadigde, geïnfecteerde en slecht functionerende cellen (die moeten worden gemarkeerd en vernietigd door het immuunsysteem) laten bloeien, verdelen en de schade verspreiden.

Vul de grondstoffen bij die het lichaam nodig heeft om het immuunsysteem te ondersteunen, inclusief rauwe, groene groenten, sappen en kruiden, en anti-oxidanten en vitaminesupplementen van gerenommeerde bronnen.

Of u nu gelooft dat uw lichaam in een staat van gezondheid of ziekte verkeert, u zult op lange termijn gelijk hebben. We moeten de symptomen van onbalans en disfunctie in onszelf herkennen voordat ze zelfs een kans hebben om ziekte te veroorzaken. Dus breng aandacht naar een staat van gezondheid, niet naar ziekte en je lichaam zal altijd reageren.


Over de auteur:

Marco Torres is een onderzoeksspecialist, schrijver en belangenbehartiger van consumenten voor een gezonde levensstijl. Hij heeft een diploma in Public Health and Environmental Science en is een professionele spreker over onderwerpen als ziektepreventie, milieutoxines en gezondheidsbeleid.