Steve Bannon zet zich in voor EU-confrontatie met George Soros

Steve Bannon is van plan een populistische revolte te leiden in heel Europa, die, als hij succes heeft, volgens de Daily Beast George Soros en zijn netwerk van open-grens ngo’s tot gruzelementen zal verpletteren. En hoe denkt de voormalige hoofdstrateeg van het Witte Huis en Goldman Sachs dit te doen?

Bannon zal een in Brussel gevestigde non-profit NGO met de naam “The Movement” oprichten die het samen met Soros zal opnemen – met als doel gelijkgezinde Europese partijen en verschillende conservatieve denktanks samen met andere ondersteunende structuren te verenigen.


Origineel artikel: Bannon Sets Up For EU Showdown With George Soros  
Bron: ZeroHedge door: Tyler Durden


Stave Bannon George Soros the movement

Bronnen picture Steve Bannon | George Soros |


De non-profitorganisatie zal een centrale bron van polling zijn, advies over berichtenuitwisseling, dataregistratie en denktankonderzoek voor een rafelige groep rechtse populisten die overal in Europa oprukken, in veel gevallen zonder professionele politieke structuren of aanzienlijke budgetten.

De ambitie van Bannon is dat zijn organisatie uiteindelijk de impact van Soros ‘Open Society, die sinds 1984 al ruim $ 32 miljard heeft weggegeven aan de grotendeels liberale zaken, heeft geëvenaard.

In het afgelopen jaar heeft Bannon gesprekken gevoerd met rechtse groepen over het hele continent van Nigel Farage en leden van Marine Le Pen’s Front National (onlangs omgedoopt tot Rassemblement National) in het Westen, naar Viktor Orban in Hongarije en de Poolse populisten in het Oosten. de Daily Beast


Met andere woorden, iedereen die niet tevreden is met de grotendeels ongecontroleerde mensenhandel van migranten naar Europa via door Soros gefinancierde NGO’s die actief zijn in het hele Middellandse Zeegebied.

Bannon is op zoek naar een populistisch bolwerk binnen het Europees Parlement dat na de Europese verkiezingen van volgend jaar tot een derde van de wetgevers zou kunnen winnen. Zoals The Beast aangeeft: “Een verenigd populistisch blok van die omvang zou de mogelijkheid hebben om parlementaire procedures ernstig te verstoren, waardoor Bannon mogelijk een enorme macht zou krijgen binnen de populistische beweging.”


Afhankelijk van de kieswet in afzonderlijke landen, kan de stichting mogelijk direct deelnemen aan sommige campagnes en indirect andere populistische groepen versterken. de Daily Beast


“Ik kreeg het idee pas toen Marine Le Pen me uitnodigde om in het Front National in Lille te spreken,” vertelde Bannon. “Ik zei: ‘Wat wil je dat ik zeg?'”

Le Pen antwoordde: “Alles wat je te zeggen hebt is, ‘We zijn niet alleen.'”

Terwijl The Movement nog in de kinderschoenen staat, zijn de wielen al in beweging om een voltijdse staf van minstens 10 te huren voor het hoofdkwartier van Bannon in Brussel, België in de komende maanden – inclusief een polling-expert, een communicatiepersoon, een officemanager en een onderzoeker . Als alles volgens plan verloopt, zal de organisatie na 2019 uitgroeien tot 25 mensen.

Om zijn plan uit te voeren, zal Bannon minstens de helft van zijn tijd in Europa doorbrengen, meestal in het veld, nadat de Amerikaanse tussentijdse verkiezingen in november zijn afgelopen. De beweging zal ook dienen als een schakel tussen de pro-Trump-conflictbemiddeling in de VS en Europa’s populistische beweging.


Bannon en Raheem Kassam, voormalig Farage-staflid en Breitbart-redacteur, hebben een week lang een ontmoetingsplaats opgezet in een vijfsterren hotel in Mayfair, terwijl Donald Trump een bezoek aan Europa bracht. Tussen tv-optredens als Trump-surrogaten, organiseerden ze een aantal vooraanstaande Europese rechtse spelers in het hotel. de Daily Beast


“Het was zo succesvol dat we nu beginnen te bemannen,” zei Bannon. “Iedereen is het erover eens dat volgend jaar mei van groot belang is, dat dit de echte eerste continent-brede confrontatie tussen populisme en de partij van Davos is. Dit wordt een enorm belangrijk moment voor Europa. ”

Oh, en Bannon gaat de Duitse bondskanselier Angela Merkel gebruiken als ‘de perfecte folie om die dynamiek in Europa te helpen versnellen’, schrijft The Beast. Nadat president Trump en Merkel optrad op een NAVO-top eerder deze maand, sprong Bannon op de trein en zei: “Dit is de leugen van Angela Merkel, zij is een complete en totale fake.” De elites zeggen dat Trump disruptief is, maar ze heeft de controle uitverkocht aan Rusland voor goedkopere energieprijzen.”


Hij beschrijft Merkel en Emmanuel Macron, de Franse president die Le Pen in een afvloeiingsverkiezing vorig jaar heeft verpletterd maar sindsdien in de peilingen als kwetsbare boegbeelden van de vestiging Europa heeft gemarginaliseerd. Als Groot-Brittannië besluit te stoppen met de E.U., zullen de visie van Merkel en Macron op een verenigd continent tijdens de verkiezingen van volgend jaar op de proef worden gesteld.

Bannon is ervan overtuigd dat de komende jaren een drastische breuk zal krijgen met tientallen jaren van Europese integratie. “Rechts populistisch nationalisme is wat er zal gebeuren. Dat is wat zal regeren, “vertelde hij The Daily Beast. “Je zult individuele natiestaten hebben met hun eigen identiteit, hun eigen grenzen.”


In juni ontmoette Bannon de Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken Matteo Salvini en de Amerikaanse kardinaal Raymond Burke, die beiden fel gekant zijn tegen het open grensbeleid van de paus. De drie ontmoetten elkaar in Rome terwijl Bannon op bezoek was om de nieuwe populistische coalitieregering van Italië te vieren, geleid door Salvini, de vijfsterrenbewegingsleider Luigi Di Maio en premier Giuseppe Conte.

Tijdens zijn bezoek nam Bannon een uitstapje naar het 800 jaar oude Trisulti-klooster in ontwikkeling door de conservatieve Britse katholieke Benjamin Harnwell – die een conservatieve katholieke organisatie, het Dignitatis Humanae Institute, leidt “opgericht om christelijke politici te helpen hun geloof te verdedigen in het openbare plein. ”


Het klooster zal evenementen organiseren met sprekers als Bannon en Burke en conservatieve christelijke leiders.

Harnwell en zijn organisatie vormen een belangrijke connectie tussen Bannon en Burke. Harnwell is degene die de twee voor het eerst heeft geïntroduceerd, volgens een artikel uit de New York Times dat op de website van Harnwell wordt weergegeven. Bannon sprak op een van Harnwell’s ‘conferenties met een korrelige videolink in 2014, waarin hij waarschuwde dat de migratie-uittocht zou leiden tot een toename van het populisme. Burke was het jaar daarvoor de keynote speaker.


Kardinaal Burke is ondertussen een van de hardste critici van de paus – openlijk het vermogen van Francis uit te dagen om de kerk te leiden terwijl hij campagne voert voor beperkingen van de pauselijke macht. Burke heeft de islam openlijk een bedreiging genoemd en is een open voorstander van president Trump.

Francis, die zich tegen de opmars van de katholieke coalitie verzette tegen zijn open-grensbeleid, was de laatste tijd bijzonder luidruchtig over de kwestie van migranten – zowel met betrekking tot de gesloten havens van Italië als de grenspolitie tussen de VS en Mexico over migrantenkinderen die gescheiden waren van hun families (ondertussen is 80% van de migrantenkinderen zonder begeleiding – wat betekent dat hun ouders ervoor kozen om zich van hen te scheiden toen ze hen over de grens duwden met een mensenhandelaar).

“Ik wil erop wijzen dat het migratieprobleem niet alleen een kwestie is van cijfers, maar van personen, elk met zijn of haar eigen geschiedenis, cultuur, gevoelens en ambities,” zei Francis vorige maand. “Deze personen, onze broeders en zusters, hebben voortdurende bescherming nodig, onafhankelijk van welke migrantstatus ze ook hebben.”

Ondertussen zijn liberalen in Europa aan het tobben met Bannon – de centrumlinkse politicus Udo Bullmann van het Europees Parlement noemt het plan van Bannon als ‘een aanval op vrijheid en democratie in Europa’ en zweert een ‘reactie’ op de geplande NGO van Bannon (wat ironisch genoeg zou zijn). een aanval zijn op de vrijheid van populisten in Europa die inspanningen willen coördineren).

De liberale Belgische politicus Guy Verhofstadt, leider van de Alliantie van Liberalen en Democraten voor Europa (ALDE) en EP-lid, wil “Bannon” volledig uit Europa verbannen om zijn “haat” -rede te stoppen.

lijst van granaat aanvallen in Zweden“De extreem-rechtse visie van Steve Bannon en de poging om de haatdragende politiek van Trump op ons continent te importeren, zal door fatsoenlijke Europeanen worden afgewezen. We weten wat de nachtmerrie van nationalisme onze landen in het verleden heeft aangedaan, “tweette Verhofstadt.

[Of misschien zijn de Europese partners van Bannon niet geïnteresseerd in hun eigen Wikipedia-inzendingen voor “granaataanvallen” en andere recente fenomenen.]