De Amerikaanse Samenleving zou instorten als het niet om deze 8 mythen ging. [Zoek de overeenkomsten]

Onze samenleving zou inmiddels zijn ingestort. Dat weet je toch?

Geen enkele maatschappij zou moeten functioneren met dit niveau van ongelijkheid (met de mogelijke uitzondering van een van die gevangenisplaneten in een “Star Wars” -film). Drieënzestig procent van de Amerikanen kan zich geen noodsituatie van $ 500 veroorloven. Toch is Amazon, Jeff Bezos, nu een record van $ 141 miljard waard. Hij kon letterlijk de wereldhonger voor meerdere jaren beëindigen in zijn eentje en had nog steeds meer geld over dan hij ooit aan zichzelf kon uitgeven.


Bron Artikel: American Society Would Collapse If It Weren’t for These 8 Myths
Door: Lee Camp


Wereldwijd verdient één op de tien mensen slechts $ 2 dollar per dag. Weet je hoe lang het zou duren voordat een van die mensen hetzelfde bedrag zou verdienen als Jeff Bezos? 193 miljoen jaar. (Als ze alleen toiletpapier van één laag kopen.) Simpel gezegd, je kunt het niveau van ongelijkheid in onze huidige wereld of zelfs alleen onze natie niet begrijpen.

Dus … zouden er niet elke dag rellen op straat moeten zijn? Moet het niet allemaal instorten? Kijk naar buiten. De straten staan ​​niet in brand. Niemand loopt naakt en schreeuwt (meestal). Lijkt het erop dat iedereen onder bedreiging gaat werken? Nee. We kiezen er allemaal voor om zo verder te gaan.

Waarom?

Nou, het komt neer op de mythen die we zijn verkocht. Mythen die ingebakken zijn in onze sociale programmering vanaf de geboorte, diepgeworteld, als een verstandskies. Deze mythen worden geaccepteerd en in principe nooit in twijfel getrokken.

Ik ga acht van deze mythen behandelen. Er zijn er meer dan acht. Er zijn waarschijnlijk honderden. Maar ik ga er acht behandelen, want (A) niemand leest een kolom met de titel “Honderden mythen van de Amerikaanse samenleving”, (B) dit zijn de belangrijkste en (C) we hebben allemaal andere dingen te doen.

Mythe nr. 8 – We hebben een democratie.

Als je denkt dat we nog steeds een democratie of een democratische republiek hebben, stel jezelf dan de volgende vraag: wanneer was de laatste keer dat het Congres iets deed dat door het Amerikaanse volk werd gesteund dat niet in lijn was met bedrijfsbelangen? … Je kunt het waarschijnlijk niet doen. Het is alsof je probeert te denken aan iets dat rijmt op ‘oranje’. Je hebt het gevoel dat er een antwoord bestaat, maar besef dan langzaam dat het niet zo is. Zelfs het Carter Center en voormalig president Jimmy Carter geloven dat Amerika is getransformeerd in een oligarchie: een kleine, corrupte elite beheert het land met bijna geen inbreng van de mensen. De heersers hebben de mythe nodig dat we een democratie zijn die ons de illusie van controle geeft.

Mythe nr. 7 – We hebben een verantwoordelijk en legitiem stemsysteem.

Gerrymandering, kiezers zuiveren, data mining, gebroken exit polling, push polling, superdelegates, verkiezingsstemmen, black-box machines, onderdrukking van kiezer ID, voorlopige stembiljetten, super PAC’s, dark money, derden verbannen uit de debatten en twee bedrijfsfeesten die staan voor dezelfde verdomde stapel stinkende onzin!

Welk deel hiervan klinkt als een legitiem verkiezingssysteem?

Nee, we hebben wat een grote Harvard-studie het slechtste verkiezingssysteem in de westerse wereld noemde. Heb je ooit gezien waar een ouder een peuter op een autostoeltje heeft en de peuter een klein, felgekleurd speelgoedstuurwiel zodat hij het gevoel heeft dat hij in de auto rijdt? Dat is wat ons verkiezingssysteem is – een speelgoedstuurwiel. Niet verbonden met iets. We zitten hier allemaal als zuigelingen en schreeuwen opgewonden: “Ik stuur!”

En ik weet dat het contra-intuïtief is, maar daarom moet je stemmen. We moeten in zulke aantallen stemmen dat we verslaan wat gestolen is door ons belachelijk opgetuigd systeem.

Mythe nr. 6 – We hebben onafhankelijke media die de machthebbers verantwoordelijk houden.

Onze mediakanalen worden gefinancierd door wapenaannemers, grote pharma, grote banken, grote olie en grote, dikke, harde pillen. (Het spijt ons dat ik hard moet gaan op zware pillen, maar we kunnen niets krijgen dat lijkt op hard nieuws omdat het wordt gefinancierd door lullen.) De banen van de bedrijfsmedia zijn om oorlog te zoeken, te pleiten voor Wall Street en te schuimen voor het consumentisme. Het is hun missie om het geloof in de mythen waar ik je nu over ga, echt te versterken. Iedereen die buiten dat paradigma stapt, wordt behandeld alsof ze op een speelplaats staan met alleen een trenchcoat aan.

Mythe nr. 5 – We hebben een onafhankelijke rechterlijke macht.

Het strafrechtsysteem is een wapen geworden dat wordt gehanteerd door de bedrijfsstaat. Op deze manier kunnen bankiers illegaal miljoenen huizen afschermen en geen gevangenisstraf zien, maar activisten dienen vaak de gevangenis in voor niet-geweldloze burgerlijke ongehoorzaamheid. Chris Hedges merkte onlangs op: “De meest elementaire grondwettelijke rechten … zijn voor velen gewist. … Ons rechtssysteem heeft, zoals Ralph Nader heeft opgemerkt, geheime wetgeving, geheime rechtbanken, geheime bewijzen, geheime begrotingen en geheime gevangenissen gelegaliseerd in naam van de nationale veiligheid. “

Als je geen deel uitmaakt van de monied-klasse, word je onder druk gezet om de weinige rechten die je nog hebt uit te geven. Volgens The New York Times eindigt “97 procent van de federale zaken en 94 procent van de staatsclaims in pleitbezorgingspraktijken, waarbij beklaagden zich schuldig maken in ruil voor een lagere straf.”

Dat is de naam van het spel. Druk mensen van kleur en arme mensen aan om gewoon de pleidooiovereenkomst te sluiten omdat ze geen miljoen dollar hebben om aan een advocaat te besteden. (Tenminste niet iemand die niet adverteert op bierviltjes.)

Mythe nr. 4 – De politie is hier om je te beschermen. Het zijn je vrienden.

Dat is grappig. Ik kan me niet herinneren dat mijn vriend me onder druk heeft gezet om uit een snelkaart te komen. (Dat is in principe nog steeds legaal in 32 staten.)

De politie in ons land is in de eerste plaats ontworpen om twee dingen te doen: het bezit van de rijken beschermen en de volledig immorele oorlog tegen drugs plegen – wat per definitie een oorlog tegen onze eigen mensen is.

We sluiten meer mensen op dan welk ander land op aarde. Dit betekent dat het land van de vrijheid de grootste gevangenistaat ter wereld is. Dus al deze droopy-faced politici en rabiate-talking hoofden vertellen je hoe vreselijk China is over mensenrechten of Iran of Noord-Korea-geen van hen komt overeen met het aantal mensen opgesloten hier onder Lady Liberty’s rok.

Mythe nr. 3-kopen zal je gelukkig maken.

Deze mythe wordt vooral naar voren gebracht door de overvloed aan advertenties die we binnenhalen, maar ook door onze social engineering. De meesten van ons voelen een vasthoudende leegte, een vervreemding diep achter onze oppervlakte-emoties (een tijdje dacht ik dat het gas was). Dat onbehagen is omdat de meesten van ons ons leven wegspoelen bij banen die we haten voordat we naar huis gaan in afzonderingsboxen, huizen of appartementen genoemd. Daarna zetten we de tv aan om reality-shows te zien van mensen die het nog erger hebben dan wij (wat we allemaal hilarisch vinden).

Als we geluk hebben, zullen we genoeg geld verdienen tijdens de week om genoeg bier te kunnen betalen in het weekend om het allemaal logisch te maken. (Ik vind dat er minstens vier biertjes nodig zijn om alles op te tellen.) Maar dat levert ons echt geen vervulling op. Dus wat nu? Nou, de advertenties zeggen dat kopen het zal doen. Probeer de depressie en wanhoop onder een deken van flatscreen-tv’s, portemonnees en jetski’s te smoren. Heeft je leven zin? Nee? Misschien moet je die jetski een beetje sneller rijden! Draai het omhoog totdat je badpak afgaat en je zult voelen dat je leeft!

De duistere waarheid is dat we de mythe moeten geloven dat consumeren het antwoord is, anders zullen we niet blijven rondrennen. En als we niet rond het wiel rennen, dan beginnen we met nadenken, beginnen we met het stellen van vragen. Die vragen zijn niet goed voor de heersende elite, die genieten van een samenleving gebaseerd op de dagelijkse uitbuiting van 99 procent van ons.

Mythe nr. 2 – Als je hard werkt, worden de dingen beter.

Volgens de Shift Index-enquête van Deloitte: “80% van de mensen is ontevreden over hun baan” en “de gemiddelde persoon besteedt 90.000 uur aan zijn werk gedurende zijn leven.” Dat is ongeveer een zevende deel van je leven – en het grootste deel is tijdens je meest productieve jaren.

Stel jezelf de vraag waarvoor we werken. Geld verdienen? Waarvoor? Bijna niemand van ons doet werk om te overleven. Er waren eens banen die neerkwamen op:

Ik plant het voedsel-> ik eet het voedsel-> als ik geen voedsel plant = sterf ik.

Maar tegenwoordig, als je in een café werkt, sterft iemand als ze hun super-caf-mokka-frap-amandel-piss-latte niet krijgen? Ik twijfel er een beetje aan of ze zullen afslaan van een tekort aan bosbessen scoren.

Als je bij Macy werkt, zullen klanten omkomen als ze die boxerslip niet krijgen met de zweetabsorberende stof? Ik betwijfel het. En als ze daarmee sterven, waren hun problemen veel groter dan je had kunnen weten. Dus dat betekent dat we er allemaal aan werken om andere mensen rijk te maken omdat we een samenleving hebben waarin we moeten werken. Technologische vooruitgang kan bijna alles wat echt moet gebeuren, bereiken.

Dus als we zouden willen, zouden we van het meeste werk af kunnen komen en tienduizenden uren meer hebben om van ons leven te genieten. Maar dat doen we helemaal niet. En niemand mag deze vragen stellen, althans niet op je reguliere ethergolven. Zelfs een halve stap zoals een universeel basisinkomen wordt nauwelijks besproken, omdat het niet overeenkomt met onze culturele programmering.

Wetenschappers zeggen dat het heel goed mogelijk is dat kunstmatige intelligentie alle menselijke banen in 120 jaar zal wegnemen. Ik denk dat ze weten dat dit zal gebeuren omdat bots de klus klaren en dan beseffen dat 80 procent van hen niet gedaan hoeft te worden! De bots nemen het over en zeggen dan: “Stop ermee. … stop met een zevende deel van je leven te vullen met shirts in Banana Republic. “

Op een dag zullen we monumenten bouwen voor de bot die ons vertelde om van ons leven te genieten en … de shirts rimpelloos achter te laten.

En dit leidt me naar de grootste mythe van onze Amerikaanse samenleving.

Mythe nr. 1 – U bent vrij.

En ik heb het niet over de miljoenen die in onze gevangenissen zijn opgesloten. Ik heb het over jou en mij. Als je denkt dat je vrij bent, probeer dan rond te rennen met je tepels, dames. Jongens, maak een ​​puinhoop op straat en zie hoe vrij je bent.

Ik begrijp dat er bepaalde beperkingen zijn aan de vrijheid die we eigenlijk in onze samenleving willen hebben – misschien ben je niet gek over iedereen die een Stanley Steamer verlaat terwijl je naar het werk loopt. Maar veel van ons gebrek aan vrijheid is niet iets waar je op zou stemmen als je de kans krijgt.

Probeer een vuur op een parkeerplaats te bouwen om het warm te houden in de winter.

Probeer meer dan een paar uur in uw auto te slapen zonder lastig gevallen te worden door de politie.

Probeer een week lang uw privacy te handhaven zonder dat u een e-mail, webzoekopdracht of locatiegegevensset hebt verzameld door de NSA en de telecom.

Probeer je aan te melden voor het leger, want je hebt universiteitsgeld nodig en dan loop je op een dag gewoon van de basis af en ga je: “Ja, ik verveelde me. Ik dacht dat ik dit niet meer zou doen. ‘

Probeer Kentucky Fried Chicken uit te leggen dat terwijl je niet de groene stukjes papier hebt die ze willen in ruil voor de aardappelpuree, je wel een paar foto’s hebt die je op een servetje hebt getekend om ze in plaats daarvan te geven.

Probeer als president kandidaat te worden voor president. (Jill Stein werd tijdens een van de debatten geketend en vastgeketend aan een stoel door de politie.)

Probeer het toilet in Starbucks te gebruiken zonder iets te kopen … terwijl het zwart is.

We zijn minder vrij dan een hond aan de leiband. We leven in een van de moeilijkst werkende, meest ongelijke samenlevingen op de planeet met meer miljardairs dan ooit.

Ondertussen leveren Amerikanen 94 procent van het betaalde bloed dat wereldwijd wordt gebruikt. En het komt bijna uitsluitend van zeer arme mensen. Dit beledigende vampiersysteem zuigt letterlijk het bloed van de armen. Klinkt dat als een gratis beslissing die ze hebben genomen? Of klinkt dat als iets dat mensen doen nadat immense economische krachten zich rondom hen neerzetten? (Je zou kunnen beweren dat spermadonatie iets minder overtuigend is.)

Het punt is dat, om dit onlogische, immorele systeem te handhaven, de corrupte heersers – meestal – geen wapens en traangas nodig hebben om de exploitatiemechanismen mee te neuriën. Het enige wat ze nodig hebben zijn een aantal goede, solide onzin mythen voor ons allemaal om te kopen, haak, lijn en zinklood. Sommige sprookjes voor volwassenen.

Het is tijd om wakker te worden.