Verplichte staatsopvoeding? Gaan onze kinderen verplicht op moskee bezoek … indoctrinatie .. ?

Per klas naar de moskee: jaarlijks gaan zo’n 100.000 Nederlandse schoolkinderen op moskee bezoek. Vaak zijn het moskeeën die radicale predikers uitnodigen of onder directe controle van de Turkse overheid staan. De kinderen moeten daar onder leiding van de imam knielen en ‘bidden’ tot Allah. Dat lees ik op de website van Cultuur-onder-vuur.

Cultuur onder Vuur heeft er diepgravend onderzoek naar gedaan en brengt nu een rapport uit. Dat rapport werpt zijn schaduw vooruit. De Telegraaf bericht er vandaag al over, hoewel het nog bij de drukker ligt. U kunt hier alvast een exemplaar van het rapport reserveren (gratis).

Als je dit leest vraag ik mij echt af wat het doel is van deze politiek, of … indoctrinatie. Is godsdienst geen prive aangelegenheid en waarom zou je verplicht moeten worden een school te gaan bekijken en bovendien actief deelnemen aan de godsdienst. Zijn er onder deze “godsdiensthuizen” niet die lezingen organiseren van in opspraak zijnde Imams? Wat moeten onze kinderen daar? Nogmaals wat is het doel? En … staat de Islam godsdienst bekend als verbindend en vrede stichtend?


Islam is ’s werelds snelst groeiende ‘godsdienst’. Met 1,7 miljard volgers, oftewel 23% van de totale wereldbevolking, is het inmiddels de op een na grootste religie ter wereld. Alleen het christendom, met 2,2 miljard wereldwijde aanhangers (32% van de wereldbevolking), is groter. Islam is echter veel meer dan een godsdienst, het is ook een rechtssysteem, dat ‘sharia’ wordt genoemd. … lees verder

Hoe is het rapport Klassen op de knieën voor de islam ontstaan? Om het probleem van gedwongen klassikaal moskee bezoek in beeld te krijgen, heeft Cultuur onder Vuur in 2017 een meldpunt geopend, de website Klap uit de school (klapuitdeschool.nl). Met hulp van het publiek en door eigen speurwerk is zo moskeebezoek van een honderdtal scholen in kaart gebracht. De bewijzen ervoor zijn gearchiveerd.

Moskeebezoek is verplicht

Moeten we dit zomaar accepteren? Het artikel in de De Telegraaf gaat vooral in op hoofdstuk 2 van het rapport: ouderrechten. Cultuur onder Vuur heeft de rechtspositie van ouders die tegen het moskeebezoek bezwaar maken, goed laten uitzoeken door juristen. Bovendien hebben we de Onderwijsinspectie erop bevraagd. Uitkomst: moskeebezoek in schoolverband is absoluut verplicht. Ouders hebben niet het recht hun kinderen daarvan weg te houden. U kunt erover in overleg treden met de school, maar die houdt het laatste woord.

meer info vindt je op Cultuur onder vuur


Nederland is best een mooi land, wel jammer dat er zoveel Nederlanders wonen!


Nederlanders die van de politiek geleerd hebben compromissen te zoeken en sluiten. Maar hoe sluit je een compromis af met een groep die voornamelijk werkeloos is en opgevoed lijken te zijn met een moraal dat vrouwen verkrachten normaal lijkt te zijn. Ja maar: “Zo zijn ze allemaal niet”, .. hoor ik sommige mensen denken. Ik denk dan waarom worden deze mensen dan binnen de groep niet terecht gewezen, aangegeven, verstoten?