Gaat Italië het breekijzer worden in de EU met de vluchtelingencrisis?

Salvini [Italië]: “We hebben een massale schoonmaak nodig, buurt voor buurt en straat voor straat” in de EU


Bron: Zero Hedge

De Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken Matteo Salvini blijft druk uitoefenen op Brussel en zijn meer fascistische geloofsbrieven blootleggen, zoals hij vandaag waarschuwde dat binnen een jaar zal worden besloten “of een verenigd Europa nog steeds bestaat of niet”, aldus de Duitse Der Spiegel.


“Of het hele gebeuren geen zin meer heeft” zal met name worden gezien in besprekingen over de begroting en in het kader van de verkiezingen voor het Europees Parlement in 2019.


Over migranten bevestigde Salvini:


“We kunnen er niet nog één nemen, eigenlijk willen we er een paar overhandigen”, voegde hij eraan toe … hij is zich ervan bewust dat zijn standpunt over migranten kan leiden tot de val van bondskanselier Angela Merkel, maar dit is niet de intentie van Italië “hoewel we erg afstandelijk zijn, niet alleen over de migratieproblematiek.”


Ik ben voor de NAVO, maar we worden aangevallen. We zullen de NAVO vragen ons te verdedigen. Er zijn veel zorgen over infiltraties van terroristen. Italië wordt aangevallen vanuit het zuiden, niet vanuit het oosten. ”

Zijn verklaring bevestigde in belangrijke mate zijn engagement voor één van de pijlers van Euro-Atlanticisme, maar herinterpreteerde het doel van de gevestigde anti-Russische instelling van de gevestigde orde tot een meer praktisch gebruik bij het reageren op netwerken van mensenhandel.

Hij stopte zijn geld waar hij ook was, maar weigerde een boot vol met honderden migranten aan te meren in een van de havens van Italië, in plaats daarvan op Facebook te schrijven dat “Malta niemand binnenhaalt. Frankrijk duwt mensen terug naar de grens, Spanje verdedigt zijn grens met wapens. Vanaf vandaag zal Italië ook nee zeggen tegen mensenhandel, nee tegen illegale immigratie. ”

Zijn ontwikkelende anti-migrantenplan is daarom tweeledig, waarbij het eerste deel zich bezighoudt met externe veiligheid bij het voorkomen van de infiltratie van meer illegale migranten naar Italië, terwijl de tweede zich in het binnenland concentreert en het lot betreft van degenen die al in het land zijn.

Het is het internationale aspect van deze campagne waarmee Italië de hulp van de NAVO zoekt, wat praktisch is, omdat het land immers lid is van het blok en er jaarlijks contributie aan betaalt.

Het probleem is echter dat het EuroLiberal Establishment van de EU ertegen is dat een lidstaat eenzijdig een hardere stelling neemt tegen illegale migratie, hoewel het hier is waar de heersende EuroRealists in Rome kunnen profiteren van de zich ontwikkelende Trans-Atlantische scheidslijn tussen Washington en Brussel.

De zesde vloot van de VS is gevestigd in Napels en heeft de verantwoordelijkheid voor het hele Middellandse Zeegebied, en met Trump op dezelfde ideologische golflengte als Salvini, is het mogelijk dat het Pentagon de leiding zou kunnen nemen in deze missie. De belangen van de VS zouden hierdoor gediend zijn, omdat het zijn betrekkingen met Italië zou verdiepen ten opzichte van een zuidelijk gerichte patrouillemissie tegen Afrika, net zoals het hetzelfde doet met Polen per de opbouw tegen Rusland, met deze zuidelijke en oostelijke doelen. Staten die de westerse van het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Duitsland vervangen in een strategische betekenis op hetzelfde moment dat hun banden met Amerika verslechteren ten gevolge van handelsconflicten.

De aanroeping door Salvini van de hulp van de NAVO bij het opbreken van mensensmokkelaars zou de VS dus in de gelegenheid kunnen stellen om de Europese eenheid verder te verbreken als onderdeel van haar meervoudige asymmetrische offensief tegen de EU.