Huis Te Koop: Zoek jij een energiezuinige woning in het centrum van een historisch stadje in het gezellige Brabant?

Uniek Huis te Koop Historisch Centrum Geertruidenberg


Laten we beginnen met enkele minpuntjes, slechts een klein plaatsje achter het huis, geen achterom, keuken en badkamer zijn niet eigentijds meer en het plat dak van het dakterras zijn aan vervanging toe (offerte aanwezig). Dat alles is in de prijsstelling natuurlijk al meegenomen!


Wonen in het centrum van het historische Geertruidenberg hebben wij altijd als zeer prettig ervaren sinds 1977 samen en ikzelf sinds 1958. Gezelligheid, hou je van een terrasje pikken zo nu en dan op een zomerse dag? Er is regelmatig wat te doen op de sfeervolle historische markt, wellicht een van de mooiste van Nederland? Diverse restaurants en evenementen en dat alles slechts op 150 meter loopafstand. Krijg je regelmatig visite? Een stadswandeling of bezoek aan de Brabantse Biesbosch zijn leuk in de diverse jaargetijden en er zijn teven veel toeristische mogelijkheden.

Diverse scholen zijn er in de buurt te vinden. Lagere school op 500 meter afstand, Dongemond college op 2 kilometer. Verder is er in de straal van 2 tot 5 kilometer ook veel werkgelegenheid en winkel mogelijkheden terwijl er diverse grote plaatsen nabij zijn zoals Oosterhout, Breda, Gorinchem en s’Hertogenbosch.


Waarom is ons huis uniek te noemen?


Ga maar eens op zoek naar een historische woning die ook energie zuinig te noemen is, en die toevallig ook nog te koop staat, …. succes bij je zoektocht, … of wellicht heb je die woning zojuist ontdekt!

Het energielabel B geeft nog een vertekend beeld omdat er buitenisolatie is toegepast achter waarvan geen factuur overlegd kon worden. 20 kwalitatieve zonnepanelen en een lucht / water warmtepomp installatie, beiden van Panasonic, zorgen voor de lage energie rekening van momenteel 63 euro per maand. Momenteel, … want daar kan nog een stuk af zo ontdekte ik recent.

Een Engelse bedrijf brengt al sinds meer als tien jaar een Vortex Energy Saver op de markt die 95% van de zuurstof uit het verwarmingscircuit haalt wat resulteert in 35% energiekosten besparing volgens twee Engelse Universiteiten. Tien jaar reeds, … leuk hé dat de media daar over zwijgen in alle talen! Deze Vortex Energy Saver blijkt dan ook de meest rendabele energie-besparing-investering te zijn. Het is maar dat je het weet want als het aan vadertje staat ligt gaan de komende tien jaar alle huiseigenaren een grote onkostenpost tegemoet zien met de gas-loze woningen politiek. Dat maakt dit huis dus zo uniek. Energie neutraal kan tot de mogelijkheid horen of dicht benaderd.

De vraag die dan vaak komt; “Waarom verkoop je een huis dat slechts zeer recent is aangepast?” We hadden ons huis reeds aangepast op mijn komende pensioen toen ik onverwacht toch toestemming kreeg om te emigreren naar Frankrijk, dat is immers een stap die je met z’n tweetjes moet maken.

De grote slaapkamer aan de voorzijde is eveneens historisch ingericht, met de oude schoorsteen en het balkenplafond leent deze kamer zich daar uitstekend voor. Ikzelf ben afkomstig uit de woningstoffeerderij en de ideetje van deze kamer komen nog uit die tijd.


Een Sauna op zolder, …..


Ben je al wel eens in de sauna geweest? Ik zelf ben bij vrienden op vakantie in Denemarken een grote sauna-fan geworden. Temeer omdat ik ook door de jaren een gezondheid-preventie fan ben geworden en de sauna bijdraagt aan niet alleen ontspanning maar ook je lichaam reinigt (detox). Samen met de natuurlijk koude douche ben ik dan ook twee keer per week op de zolderverdieping te vinden, … een aanrader!

Prijsindicatie.

Ons zusterhuis op huisnummer 28 is anderhalf jaar geleden verkocht voor 215.000. Het voorhuis is identiek alleen de verdere aanbouw is 11 meter korter bij de buren plus alle energiemaatregelen.  Funda |

huis te koop koestraat 26 Geertruidenberg