Verrassend nieuw onderzoek concludeert dat baking soda auto-immuunziekten op cellulair niveau kan voorkomen

pH waarde is een evenwicht een balans

de pH balans

Zeer verrast keek ik eind van de middag 16-06 naar de statistieken van mijn website. Dit artikel scoorde al bijna 3000 bezoekers in net 30 uurtjes tijd. Dat terwijl het voor mij toch echt allemaal gesneden koek leek. Vanaf 2008 hadden we het op gezondheidsradio immers vele uitzendingen gehad over de base en zuur balans van het lichaam. Ja inderdaad een van de best bewaarde geheimen van de gezondheid en natriumbicarbonaat is daar een effectief hulpmiddel bij. Het staat al jaren in mijn keukenkast, het maakt deel uit van mijn tandpasta, deodorant, ik was er  mijn haar en gezicht mee, een klein beetje in de huidverzorging crème [wat eet en gebruik ik] en we schreven er over in mijn eBoek; “Zoektocht naar gezondheid“. Een aangename verrassing dus dat we weer veel mensen op het juiste spoor kunnen zetten.


Je hebt waarschijnlijk meer dan één lijst online zien circuleren voor de vele toepassingen van zuiveringszout / baking soda of natriumbicarbonaat. Drie namen voor een en hetzelfde product. Ruikt je koelkast slecht? Is uw afvoer verstopt geraakt? Moeten je schoenen opgefrist worden? Zuiveringszout heeft veel trucs in petto, maar een van de beste staat meestal niet op de lijst met tips voor het huishouden.

Nieuw onderzoek gepubliceerd in het Journal of Immunology heeft aangetoond dat baking soda of natriumbicarbonaat ontstekingen en auto-immuunziekten op cellulair niveau kan bestrijden. Het doet dit door uw lichaam in een ontsteking remmende omgeving te veranderen. Eén manier om dit te bereiken is door de cellen in de milt te beïnvloeden om de ongepaste immuunrespons die betrokken is bij auto-immuunziekten te stoppen.

Voor de duidelijkheid nogmaals de titel:


Verrassend nieuw onderzoek concludeert dat baking soda / natriumbicarbonaat auto-immuunziekten op cellulair niveau kan voorkomen


Auto-immuunziekten komen voor wanneer het immuunsysteem het lichaam van een persoon ten onrechte aanvalt. Ziekten die in deze categorie vallen, omvatten lupus, reumatoïde artritis en ontstekingsziekte in de darm. Het behandelen van deze aandoeningen houdt soms in dat het immuunsysteem zo wordt onderdrukt dat infecties en zelfs kanker kunnen toeslaan. Gelukkig lijkt nu bakpoeder een veiliger manier te zijn om te beschermen tegen auto-immuunziekten en ontstekingen.

Dat komt omdat het de maag stimuleert om grotere hoeveelheden spijsverteringszuur te produceren terwijl het op de mesotheelcellen werkt om de vals alarmen te stoppen die de neiging hebben overdreven immuun reacties te veroorzaken. De onderzoekers ontdekten dat drinkwater vermengd met zuiveringszout gedurende twee weken ervoor zorgde dat macrofaag-immuuncellen in de milt, nieren en het bloed verschoven van het ras dat ontsteking bevordert (m1) naar het type dat het vermindert (M2).

Na het opmerken van dit effect bij ratten met nierschade, ontdekten ze ook dezelfde respons in modellen van mensen zonder nierbeschadiging: ze hadden allemaal minder inflammatoire microfagen [de vuilnisdienst van je lichaam] in hun milt en nieren. Vervolgens hebben ze gezonde medische studenten aangenomen om zuiveringszout in water te drinken; de dagelijkse dosis was twee gram baking soda in 250 milliliter gebotteld water. Ze vonden hetzelfde antwoord en bevestigden hun bevindingen. Daarnaast zagen ze verschuivingen in andere soorten immuuncellen, zoals de regulerende T-cellen die de immuunrespons afzwakken en voorkomen dat je immuunsysteem je weefsels aanvalt.

De corresponderende auteur van het onderzoek, Augusta University Renal Physioloog Dr. Paul O’Connor, zei dat dit een zeer veilige methode zou kunnen blijken voor de behandeling van ontstekingsziekten.


Zuiveringszout kan de kankerbehandeling verbeteren


Zuiveringszout krijgt de laatste tijd ook aandacht vanwege zijn potentieel om immunotherapie te helpen bij het aanvallen van tumoren die moeilijk te behandelen zijn. Onderzoekers ontdekten dat wanneer muizen water dronken met zuiveringszout, het gunstigere omstandigheden in tumoren creëerde zodat de therapie haar werk kon doen.


Voordelen voor chronische nierziekte


Daarnaast kan baking soda mensen met een chronische nieraandoening helpen. Een gerandomiseerde en gecontroleerde twee jaar durende studie wees uit dat patiënten met metabole acidose en chronische nieraandoeningen die 1800 mg per dag met soda-supplementen slikten, hun nierziekte aanzienlijk sneller zouden zien groeien dan degenen die standaardzorg kregen. De patiënten die de zuiveringszout gebruikten, hadden slechts twee derde van de nierfunctie vermindering gezien bij degenen die dat niet deden, en minder van de natriumcarbonaat patiënten gingen door met het ontwikkelen van terminale nierziekte die dialyse nodig had.

Zuiveringszout is lang gebruikt om een ​​groot aantal kleine kwalen aan te pakken, maar nu lijkt het erop dat het net zo goed bruikbaar kan zijn in meer ernstige ziekten. Het is belangrijk om voorzichtig te werk te gaan als je het alleen probeert te gebruiken, omdat het nemen van te veel ongewenste effecten kan hebben. De hoeveelheid die in de onderzoeken wordt gebruikt – twee gram – komt grofweg overeen met iets minder dan een halve theelepel.

Noot: Natriumbicarbonaat is een uitstekend middel om zelf je ph waarde van het lichaam te neutraliseren.

Lees verder de vele artikelen over sodium bicarbonaten op de website van Dr Sircus.

Sodium Bicarbonate (Baking Soda) – Most Necessary Effective Medicine on Earth

Natriumbicarbonaat (NaHCO3), gewoonlijk natriumbicarbonaat genoemd, is een natuurlijke stof die in het menselijk lichaam in de bloedbaan wordt gebruikt om de pH te reguleren als tegengewicht voor de opbouw van zuur. Bicarbonaat beïnvloedt de pH van cellen en weefsels, brengt de celspanning in evenwicht en verhoogt de CO2 die helpt bij de oxygenatie. Dit proces is essentieel voor het leven.

Noot: De pH waarde van het lichaam is essentieel voor een goede gezondheid. Zuurstof kan in een verzuurd lichaam niet alle cellen bereiken. Zuurstof = anti kanker.

Natriumbicarbonaat kan worden gebruikt als een eerste verdedigingslinie voor een breed scala aan ziekten, waaronder kanker, griep, diabetes, nierziekte en zelfs verkoudheid. Natriumbicarbonaat kan in vele vormen worden gebruikt, transdermaal in een bad, oraal of verneveld voor longaandoeningen.

Hier vindt je meer Engelstalige artikelen http://drsircus.com/?s=pH+sodium+bicarbonate

60 TOEPSSINGEN VAN BAKING SODA / NATRIUMBICARBONAAT

Om het onderwerp compleet te maken plaatsten we ook deze video over de werking van je lichaam ten aanzien van de pH (zuur – base balans en waarom je wel voorzichtig moet omgaan met de duur van natriumbicarbonaat inname) Wil je echt alles weten dan lijkt mij een van de boeken van Dr Sircus de aangewezen bron.

Noot: Water is ook heel gezond maar je kunt er ook in verdrinken, … Als je bijvoorbeeld een medicijn voor de rest van je leven moet blijven gebruiken volgens je dokter kun je daarbij ook de vraag stellen wat gaat er verkeerd waarom dit zo is en kan ik dat niet op een natuurlijke manier oplossen?