Dus jij eet biologisch en eet gezond, wacht even want dit zie je over het hoofd, .. uitputting landbouwgronden!


Meer als tien jaar geleden schreef ik dit op mijn oude website (uitdaging.net): “De landbouwgronden van tegenwoordig, zelfs de biologische bewerkte akkers, bevatten nog maar heel weinig van de voedingsstoffen, die wij dagelijks nodig hebben”.

Normaal gesproken vindt ik het gebruik van hoofdletters in een zin een beetje als schreeuwen overkomen. Toch had ik besloten om dat toch te doen indertijd en bovendien in rood.


DESASTREUS MISMANAGEMENT VAN ONZE LANDBOUWGROND EN INTENSIEVE LANDBOUWMETHODEN HEBBEN ERTOE GELEID DAT ONS VOEDSEL VAN DERMATE POVERE KWALITEIT IS, DAT VITAMINE SUPPELEMENTEN GEEN OVERBODIGE LUXE ZIJN. MAAR BITTERE NOODZAAK VOOR EEN GOEDE GEZONDHEID.


Wat betekent deze statement nu eigenlijk? Het betekent dat er in de supermarkt geen enkele voeding te vinden is die je lichaam 100 PROCENT kan voeden en gezond houden. GEEN ENKELE !!


Indertijd vond ik ook het gezegde ijzersterk; “Je lichaam heeft de blauwdruk voor gezondheid” Een blauwdruk is een een op een kopie van het origineel. Als er dus gebieden zijn in deze wereld waar mensen met gemak gemiddeld de leeftijd van 100 jaar halen in goede gezondheid (de blauwe zones), dan zou je mogen verwachten dat je daar en alleen daar je basiskennis vandaan zou moeten halen? Ondersteund door de geneeskunde, ondersteund door overheidsmaatregelen, ondersteund door voorlichting, ondersteund door de media.


Als mensen ziek worden gaan ze dus in de grote meerderheid naar de dokter om met een chemische pil die de dokter een geneesmiddel noemt naar huis en verwachten dat deze pil het lichaam beter gaat maken (?). Maar, staat er ergens in de blauwdruk van de blauwe zones dat het lichaam een gebrek aan chemische middelen kan oplopen? Mineralen, vitaminen, enzymen, spoorelementen. goede vetten etcetera … JA !!

En we hebben natuurlijk ook nog een overheid die in ons belang toeziet dat al die eeuwenoude kennis toegepast wordt in de landbouw (Permacultuur / een eetbaar bos) en dat onze achtenswaardige voedingsbedrijven als Unilever om er maar een te noemen onder toezicht van de overheid goede gezonde voeding produceren. In plaats daarvan koop je maagvulling bol staande met veelal chemische eNummers. En de boeren mogen hun schadelijke monocultuur methoden voortzetten met super giftige Roundup en GMO zaden.

Oh ja, niet geheel onbelangrijk, …. heb jij zeer waarschijnlijk deze overheid in het zadel geholpen met je rode potlood. En de rekening daar voor krijg je gepresenteerd in een dikke factuur voor de maandelijkse zorg verzekeraar. Je betaald dan voor valse zekerheid aan kwakzalverij geneeskunde.


Laat ik het voorzichtig zeggen: Hoe dom kun je zijn … of blijven?


Deze video vond ik deze week bij mijn maatje van dotcom.radio (Ron) op dotcomnieuws. [helaas de video is reeds verdwenen, ik heb hem vervangen door een oude video van mijzelf uit 2008]

Begin je zoektocht eens naar eeuwenoude kennis, neem een volkstuin en vraag je collega’s niet hoe je het moet doen maar ga eens kijken welke aspecten van permacultuur je kan (en mag) toepassen. P.S. Ik ken mensen die geen tijd hebben voor een volkstuin, echt! Geen tijd om gezond oud te worden. Helaas, een andere mogelijkheid bestaat er niet in mijn bescheiden opinie. Hier nog zo’n permacultuur tip.